2015 в музика, или 20 парчета, които слушахме до втръсване през годината

2015 навлезе в последния си час и е време да си направим някои равносметки. Що се отнася до музиката, комерсът продължи да се развива. Големите звезди станаха още по-известни, а някои нови явления на музикалната сцена се опитаха да им противостоят. Ето ги и десетте парчета, които звучаха до втръсване в главите ни през последните 12 месеца.

1. Adele - Hello

Завръщането на кралицата беше ознаменувано подобаващо по целия свят. Малко са изпълнителите, които не са като никои други. Adele е една от тях и доказа това с Hello.

2. Bruno Mars & Mark Ronson - Uptown Funk

Фактът е, че тази песен беше издадена през ноември 2014 г. Ако може да определим една песен за 2015 обаче, то това ще е точно това парче. Адски 70-тарско, танцувално и в същото време модерно. Браво, Бруно, браво Марс, браво Марк Ронсън!

3. Selena Gomez - Same Old Love

Селена Гомес също направи нов албум и песента Same Old Love се заби в главите ни. Вероятно за по-дълго време отколкото очакваме. Малката принцеса на Disney порасна.

4. Ariana Grande - Focus

Защото все някой трябваше да разклати кралския трон на Adele и нейния хит Hello.

5. Hozier - Take me to church

Случаят с Hozier много напомня на историята на Gotye. И двамата дойдоха сякаш отникъде, завладяха всички с една песен и разбиха чартовете. 

6. Ellie Goulding - Love me like you do

Ако има едно хубаво нещо във филма Fifty Shades of Grey (50 нюанса сиво), то това е тази песен. Може да е много сладникава за някои хора, но 800+ млн. гледания си казват думата.

7. Wiz Khalifa - See you Again

Искаш да си в саундтрака на Fast and Furious (Бързи и яростни)? Значи ще работим в милиарди... Такава е и успешната стратегия на Wiz Khalifa и Charlie Puth, които отбелязаха почти 1.5 млрд. гледания в YouTube за по-малко от година.

8. Ed Sheeran - Thinking out loud

Някой ден Ед Шийрън ще реши да си вземе една година почивка и всички ще страдаме от абстиненция по музиката му...

9. Taylor Swift - Shake it off

Стотици пародии, над милиард гледания и хора, които си пеят Shake It Off вероятно всяка минута. Ето това е viral успех!

10. Taylor Swift - Blank Space

След забавната Shake It Off, Тейлър трябваше да се отбележи и с по-бавен и нежен сингъл в мелодията на Blank Space.

11. The Weeknd - Can't Feel My Face

Кой да знае, че в Канада правят толкова горещи хитове. Защото Can't Feel My Face разби всички класации това лято. И The Weeknd е главният виновник.

12. Justin Bieber - What Do You Mean

What Do You Mean ни беше писнала още преди самото си излизане. Гениалното промотиране на песента превзе социалните мрежи и всичко излезе извън контрол. Дори звезди като Ед Шийрън, Марая Кери, Ариана Гранде.

13. Calvin Harris & Disciples - How Deep Is Your Love

Calvin Harris умее да прави онези летни хитове, които първоначално не им обръщаш много внимание. Не е като Uptown Funk или Hello. С времето обаче, толкова ти се набиват в главата от въртенето по всички радиостанции и клубове, че няма как да не си я затананикаш. До писване!

14. Rihanna - Bitch Better Have My Money

2015 не беше прекалено силна за Rihanna. Една поп-принцеса обаче не си оставя конете в калта и Bad Girl RiRi също не го направи.

15. Maroon 5 - Sugar

В началото на 2015 г. Maroon 5 отново спечелиха сърцата на всички романтични души с Sugar. Безспорно и "спонтанният" клип на песента помогна.

16. The Weeknd - The Hills

Смейте се на прическата му колкото искате. За всеки един от вас има по 100 фена на The Weeknd, които да го защитят. 

17. Sam Smith - Lay Me Down

Песента, която направи за SPECTRE (Спектър) не стана прекалено голям хит. Това не може да се каже за останалите песни на Сам Смит...

18. Taylor Swift - Bad Blood

С 1989 Тейлър Суифт направи голяма стъпка напред. Или пък встрани? Идеята е, че избяга от себе си, еволюира и беше наградена с не едно място в класацията ни.

19. David Guetta & Nicki Minaj ft. Bebe Rexha - Hey mama

David Guetta e недолюбван от мнозина. Nicki също. Но и двамата знаят как се правят хитове. А в комбинация с Bebe Rexha летният хит беше сигурен.

20. Justin Bieber - Sorry

И отново Джъстин. Защото не може да си един от най-мразените, ако няма още толкова хора, които да те обичат до полуда.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини