Денят на изборите протича спокойно. Кандидатите на БСП и ГЕРБ упражниха правото си на глас

Изборният ден в Първомайска община започна навреме и без проблеми. Гласуването протича спокойно. Струпване и големи опашки има в няколко от секциите. Активността за Местни избори 2015 към 11 часа е 15,55 %, а за Референдума е 12, 69 %. До сега има един получен сигнал за нарушения – в село Буково, но случаят в момента се изяснява.

В часовете между 9 и 10 гласуваха и кандидатите за общински кмет на двете най – големи партии – Николай Митков и Христо Вълчев. Пред екипа на те очертаха най-важните характеристики на кмета, от който се нуждае общината.

Да бъде носител на промяна, за да настане време за достоен живот – това е най-важното за кандидата на социалистите Митков.

Вълчев посочи като най-важни характристики на един достоен градоначалник неговите воля и експертни способности за осъществяване на предизборните обещания, да бъде независим, но подкрепен от стабилна политическа сила.

Двамата потвърдиха, че ще участват и в референдума, но водени от различни мотиви.

Предстои да бъде избран пъстър общински съвет е мнението на кандидатите, но те се надяват и пожелават на бъдещите съветници да работят за обществените, а не за личните им интереси.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини