Резултатът е ясен: Папазов първи, Вълчев му диша във врата. Следва балотаж

Часове след края на изборния ден в община Първомай е ясно, че балотаж ще има и той ще е между настоящия кмет Ангел Папазов и претендента от ГЕРБ Христо Вълчев. Гласовете са много изравнени, а по последни данни разликата е 46 гласа.

 Избрани са кметовете на няколко населени места: в Поройна – Петко Налбантов, в Православен – Веселин Недев и двамата от БСП. Във Воден убедително печели Мухамед Абед, подкрепен от ДПС. Избран е кметът на Татарево – Петко Петков от ГЕРБ, Радка Велева, подкрепена от същата партия печели трети мандат в село Крушево. Димитър Несторов остава кмет в село Искра.

 На останалите места ще има балотажи, като най-неочакван е този между кандидатите Реджеб Салим от БСП и Али Баджаклъ от ГЕРБ в село Буково. Изненада има и във Виница, където борещият се за шести мандат Тодор Тодоров от ЗС се изправя срещу Емануил Запрянов от НФСБ. В Брягово на Балотаж излизат досегашният кмет Петър Тенчев, подкрепен от АБВ и  Атанас Кръстев от БСП. В Дълбок извор ще се съперничат Янка Шейтанова от Коалиция „Възраждане“ и Костадин Кротнев от БСП. Интересен факт е, че досегашният кмет отпада от борбата.

Бальо Балев от ГЕРБ ще защитава мястото си срещу претендента на БСП Смиляна Солакова в село Градина. В Бяла река Петкана Добрева също ще е на балотаж срещу кандидатът на ЗС Николай Илиев. ГЕРБ ще спори за кметско място в Драгойново – Стефан Гечев застава срещу Димитър Петров ЗС.

Предването на протоколите от Секционните комисии продължава. Разпределението на мандатите в Общинския съвет ще стане ясно след няколко часа.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини