Със съдействието на кмета Папазов, официална делегация от Палестина е на посещение в Пловдивска област

    С любезното съдействие на кмета на община Първомай Ангел Папазов, днес в Областна администрация Пловдив на официално посещение пристигна делегация от община Ал-Бире от Държавата Палестина. Гостите бяха посрещнати от заместник областният управител на област Пловдив Владимир Маринов. Визитата се осъществява в резултат на подписаното на 6 юни 2015 г., Споразумение за приятелски връзки и сътрудничество между Община Първомай и община Ал-Бире.

    Съставът на делегацията включваше: инж. Фавзиа Салем – кмет на община Ал-Бире, г-н Омар Аласмар – член на Общинския съвет и член на комисията за връзки с обществеността към общината, г-н Зияд Алтауил – главен директор и главен инспектор в община Ал-Бире и г-жа Джамила Ауад – началник на кабинета на кмета, отговаряща за международните връзки.

    Заместник областният управител Владимир Маринов приветства гостите и ги поздрави за усилията, които полагат за създаването и укрепването на по-тесните контакти и ползотворно сътрудничество с общините от област Пловдив, в т.ч. с община Първомай. Той ги увери, че екипът на администрацията е готов да подпомага активно това сътрудничество и в бъдеще.

    В представянето си на областта, нейното административно устройство, икономически показатели, ресурси  и приоритети за бъдещо развитие, заместник областният управител подчерта, че една от най-големите индустриални зони „Тракия Икономическа зона”, която делегацията ще посети след срещата в Областна администрация, играе ролята на основен механизъм за ускорено развитие на териториите в област Пловдив, чрез привличане на инвестиции.

    Кметът на община Ал-Бире изрази задоволството си от реализираната среща и от възможността да представи своите намерения за сдружаване с други общини, с цел осъществяване на бизнес контакти и партньорства в областта на хранително-вкусовата промишленост, засилване на културния обмен. Кметът подчерта, че много негови съграждани са учили в България, пазят изключително скъпи спомени от страната ни и това е добра основа, върху която днес се работи за стимулиране на директните контакти.

    Преди визитата в Пловдив, делегацията на Ал- Бире беше и в град Първомай. Кметът Ангел Папазов разказа за осъществените бизнес контакти с фирми от хранително–вкусовата промишленост от Първомай, с които палестинската страна вече има подписани търговски договори. В резултат на настоящата визита е подготвено подписването на още едно споразумение за сътрудничество, този път между община Садово и община Петуния в Палестина, което със сигурност ще разширява и укрепва взаимоотношенията помежду им.

    В края на срещата, кметът на Ал-Бире подари на заместник областния управител традиционен сувенир от палестинско маслиново дърво – символ на града, благодари за гостоприемството и отправи покана за нови съвместни срещи в България и Палестина.

    parvomai.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини