17 °C

Даниела от "Кирил и Методий" написа най-хубавото стихотворение за "Бог е любов"

 

Даниела Димитрова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ завоюва първо място за стихотворение в конкурса „Бог е любов“ във възрастовата група III-IV клас. Наградите бяха връчени на  06.06.2015 г. в манастира „Св. св. Кирик и Юлита” близо до Асеновград. Това е ХІV издание на Националния конкурс, а тема тази година беше „Любов и милосърдие”. Освен със стихотворения, децата можеха да участват с рисунки, други творби от приложни изкуства и есета. В двора и залата на манастира витаеше атмосфера на спокойствие. Във фоайето до залата за конференции беше подредена изложба на рисунки, икони и други предмети, изработени от ученици. Присъстващите общуваха  непринудено в спокойна атмосфера.

Даниелка участва редовно в конкурсите организирани от Пловдивската света митрополия. Тя е ученичка на преподавателката по религия Мария Личева и вече е в 5 клас. При връчване на наградата момичето рецитира своето стихотворение.

 Съорганизатор на „Бог е любов“ е Министерството на образованието, а участие в него взеха деца от различни области на страната - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, София, Разград, Русе, Търговище. За пръв път в този конкурс има наградени участници от Пловдивска област и това са Даниела Иванова Димитрова в жанр стихотворение, възрастова група ІІІ-ІV клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”  гр. Първомай и Мариела Недялкова Георгиева в жанр рисунка, възрастова група І-ІІ клас, от ІІ клас на ОУ „Райна Княгиня” гр. Пловдив.

На тържествена церемония присъстваха Пловдивският митрополит Николай, Великотърновският митрополит Григорий, Знеполският епископ Арсений, представители на МОН, на регионални инспекторати по образованието в страната, родители на наградените ученици и гости.

Поздравителен адрес от името на заместник-министъра на образованието и науката произнесе г-н Коста Костов от МОН. Великотърновският митрополит Григорий приветства присъстващите от името на Негово светейшество българския патриарх Неофит. Той връчи и наградите на отличените участници.

Наградените ученици получиха грамоти и икони на Св. св. Кирик и Юлита.

В заключителното слово на церемонията Пловдивският митрополит Николай се обърна към представителите на МОН, като изказа недоумение от това, че г-н Министърът на образованието и науката не вижда необходимост от въвеждането на задължителен предмет „вероучение” в учебните планове. От няколко години Светият Синод настоява за въвеждане на стратегия с включване на „религия” като задължителен учебен предмет с три модула, за които има готови учебни програми:  православие, ислям и етика. В МОН предложената стратегия не е прочетена, не й е обърнато никакво внимание. В днешното време на агресия, наркомания и алкохолизъм сред учащата се младеж и изучаването на религията е по-ефективен начин за справяне с негативните явления, отколкото присъствието на педагогически представител на МВР в класните стаи. Митрополит Николай призова присъстващите представители на МОН да предадат на г-н Министъра думите му, както и очакванията министърът да промени отношението си към православната вяра и да се вслуша към призивите на Светата Църква.

Повече подробности в снимки може да видите на фейсбук-страницата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Първомай.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Бр
  браво , Мария
  7 -1
  08:33, 8 юни 2015
  Припомнете си всичко, което сте чели за дядо Николай, чийто ръчен часовник струва 50 000 лева, за черните возила няма да говорим, припомнете си какви ги завихри бачковският Борис...спирам до тук...Нито МОН, нито здравомислещите хора и родители са против вероучението. Те са против представителите на гилдията, която иска да го поеме. Много са си добре нашите деца с преподаватели като Мария. Кой не познава Мария Личева? Едва ли има по-подходяща личност за тази роля. Жалко , че е толкова тежък и труден животът й. Знаете ли какво пътуване трябва да прави тя из общината, за да събере норматив???!!! Откъде ще знаете?! Та нали такива като Катя Николова отговарят за този сектор???!!!Те като са вечни и са си добре, защо трябва да ги интересуват останалите.
 • 2
  Бр
  браво , Мария
  5 -3
  08:36, 8 юни 2015
  И стига сте изтривали името на Катя Николова, защото некомпетентни хора като нея докараха образованието и просветата до това дередже...
  • Pa
   parv_net
   0 0
   08:44, 8 юни 2015
   Много е лесно да не си пишете името и да поставяте квалификации. Хайде - напишете своето име и проявете героизъм като ни предпазите от "такива". Освен Личева, за да съберат норматив пътуват още учители по биология, по география, по музика... Но компетенстонстта ви стига само до определени хоризонти. И наистина - статията за успеха на Даниела е точното място да хейтвате. Бог е любов!
 • 3
  12
  12345_1433745378
  2 -1
  09:24, 8 юни 2015
  До Теди нюз.Защо не помести стихотворението?Ти си журналист.Не бъди пристрастна.Дали си атеистка или не трябва да влияе на работата ти.
  • Pa
   parv_net
   0 0
   09:29, 8 юни 2015
   Стихотворението можете да чуете в изпълнение на Даниела в профила на училището.
   Аз не съм атеист - откъде направихте такъв извод?
 • 4
  Бо
  Бог е любов
  3 -1
  13:08, 8 юни 2015
  Браво, Даниелка. Пожелавам ти да продължиш да се развиваш в тази посока и да следваш стъпките на Мария. Родителите са за пример на града.

Хороскоп за 25.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
25 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
25 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
25 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
25 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
25 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
25 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
25 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
25 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
25 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
25 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
25 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
25 май 2020
Последни новини