21 °C

Даниела от "Кирил и Методий" написа най-хубавото стихотворение за "Бог е любов"

 

Даниела Димитрова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ завоюва първо място за стихотворение в конкурса „Бог е любов“ във възрастовата група III-IV клас. Наградите бяха връчени на  06.06.2015 г. в манастира „Св. св. Кирик и Юлита” близо до Асеновград. Това е ХІV издание на Националния конкурс, а тема тази година беше „Любов и милосърдие”. Освен със стихотворения, децата можеха да участват с рисунки, други творби от приложни изкуства и есета. В двора и залата на манастира витаеше атмосфера на спокойствие. Във фоайето до залата за конференции беше подредена изложба на рисунки, икони и други предмети, изработени от ученици. Присъстващите общуваха  непринудено в спокойна атмосфера.

Даниелка участва редовно в конкурсите организирани от Пловдивската света митрополия. Тя е ученичка на преподавателката по религия Мария Личева и вече е в 5 клас. При връчване на наградата момичето рецитира своето стихотворение.

 Съорганизатор на „Бог е любов“ е Министерството на образованието, а участие в него взеха деца от различни области на страната - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, София, Разград, Русе, Търговище. За пръв път в този конкурс има наградени участници от Пловдивска област и това са Даниела Иванова Димитрова в жанр стихотворение, възрастова група ІІІ-ІV клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”  гр. Първомай и Мариела Недялкова Георгиева в жанр рисунка, възрастова група І-ІІ клас, от ІІ клас на ОУ „Райна Княгиня” гр. Пловдив.

На тържествена церемония присъстваха Пловдивският митрополит Николай, Великотърновският митрополит Григорий, Знеполският епископ Арсений, представители на МОН, на регионални инспекторати по образованието в страната, родители на наградените ученици и гости.

Поздравителен адрес от името на заместник-министъра на образованието и науката произнесе г-н Коста Костов от МОН. Великотърновският митрополит Григорий приветства присъстващите от името на Негово светейшество българския патриарх Неофит. Той връчи и наградите на отличените участници.

Наградените ученици получиха грамоти и икони на Св. св. Кирик и Юлита.

В заключителното слово на церемонията Пловдивският митрополит Николай се обърна към представителите на МОН, като изказа недоумение от това, че г-н Министърът на образованието и науката не вижда необходимост от въвеждането на задължителен предмет „вероучение” в учебните планове. От няколко години Светият Синод настоява за въвеждане на стратегия с включване на „религия” като задължителен учебен предмет с три модула, за които има готови учебни програми:  православие, ислям и етика. В МОН предложената стратегия не е прочетена, не й е обърнато никакво внимание. В днешното време на агресия, наркомания и алкохолизъм сред учащата се младеж и изучаването на религията е по-ефективен начин за справяне с негативните явления, отколкото присъствието на педагогически представител на МВР в класните стаи. Митрополит Николай призова присъстващите представители на МОН да предадат на г-н Министъра думите му, както и очакванията министърът да промени отношението си към православната вяра и да се вслуша към призивите на Светата Църква.

Повече подробности в снимки може да видите на фейсбук-страницата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Първомай.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Бр
  браво , Мария
  7 -1
  08:33, 8 юни 2015
  Припомнете си всичко, което сте чели за дядо Николай, чийто ръчен часовник струва 50 000 лева, за черните возила няма да говорим, припомнете си какви ги завихри бачковският Борис...спирам до тук...Нито МОН, нито здравомислещите хора и родители са против вероучението. Те са против представителите на гилдията, която иска да го поеме. Много са си добре нашите деца с преподаватели като Мария. Кой не познава Мария Личева? Едва ли има по-подходяща личност за тази роля. Жалко , че е толкова тежък и труден животът й. Знаете ли какво пътуване трябва да прави тя из общината, за да събере норматив???!!! Откъде ще знаете?! Та нали такива като Катя Николова отговарят за този сектор???!!!Те като са вечни и са си добре, защо трябва да ги интересуват останалите.
 • 2
  Бр
  браво , Мария
  5 -3
  08:36, 8 юни 2015
  И стига сте изтривали името на Катя Николова, защото некомпетентни хора като нея докараха образованието и просветата до това дередже...
  • Pa
   parv_net
   0 0
   08:44, 8 юни 2015
   Много е лесно да не си пишете името и да поставяте квалификации. Хайде - напишете своето име и проявете героизъм като ни предпазите от "такива". Освен Личева, за да съберат норматив пътуват още учители по биология, по география, по музика... Но компетенстонстта ви стига само до определени хоризонти. И наистина - статията за успеха на Даниела е точното място да хейтвате. Бог е любов!
 • 3
  12
  12345_1433745378
  2 -1
  09:24, 8 юни 2015
  До Теди нюз.Защо не помести стихотворението?Ти си журналист.Не бъди пристрастна.Дали си атеистка или не трябва да влияе на работата ти.
  • Pa
   parv_net
   0 0
   09:29, 8 юни 2015
   Стихотворението можете да чуете в изпълнение на Даниела в профила на училището.
   Аз не съм атеист - откъде направихте такъв извод?
 • 4
  Бо
  Бог е любов
  3 -1
  13:08, 8 юни 2015
  Браво, Даниелка. Пожелавам ти да продължиш да се развиваш в тази посока и да следваш стъпките на Мария. Родителите са за пример на града.

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини