12 °C

Даниела от "Кирил и Методий" написа най-хубавото стихотворение за "Бог е любов"

 

Даниела Димитрова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ завоюва първо място за стихотворение в конкурса „Бог е любов“ във възрастовата група III-IV клас. Наградите бяха връчени на  06.06.2015 г. в манастира „Св. св. Кирик и Юлита” близо до Асеновград. Това е ХІV издание на Националния конкурс, а тема тази година беше „Любов и милосърдие”. Освен със стихотворения, децата можеха да участват с рисунки, други творби от приложни изкуства и есета. В двора и залата на манастира витаеше атмосфера на спокойствие. Във фоайето до залата за конференции беше подредена изложба на рисунки, икони и други предмети, изработени от ученици. Присъстващите общуваха  непринудено в спокойна атмосфера.

Даниелка участва редовно в конкурсите организирани от Пловдивската света митрополия. Тя е ученичка на преподавателката по религия Мария Личева и вече е в 5 клас. При връчване на наградата момичето рецитира своето стихотворение.

 Съорганизатор на „Бог е любов“ е Министерството на образованието, а участие в него взеха деца от различни области на страната - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, София, Разград, Русе, Търговище. За пръв път в този конкурс има наградени участници от Пловдивска област и това са Даниела Иванова Димитрова в жанр стихотворение, възрастова група ІІІ-ІV клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”  гр. Първомай и Мариела Недялкова Георгиева в жанр рисунка, възрастова група І-ІІ клас, от ІІ клас на ОУ „Райна Княгиня” гр. Пловдив.

На тържествена церемония присъстваха Пловдивският митрополит Николай, Великотърновският митрополит Григорий, Знеполският епископ Арсений, представители на МОН, на регионални инспекторати по образованието в страната, родители на наградените ученици и гости.

Поздравителен адрес от името на заместник-министъра на образованието и науката произнесе г-н Коста Костов от МОН. Великотърновският митрополит Григорий приветства присъстващите от името на Негово светейшество българския патриарх Неофит. Той връчи и наградите на отличените участници.

Наградените ученици получиха грамоти и икони на Св. св. Кирик и Юлита.

В заключителното слово на церемонията Пловдивският митрополит Николай се обърна към представителите на МОН, като изказа недоумение от това, че г-н Министърът на образованието и науката не вижда необходимост от въвеждането на задължителен предмет „вероучение” в учебните планове. От няколко години Светият Синод настоява за въвеждане на стратегия с включване на „религия” като задължителен учебен предмет с три модула, за които има готови учебни програми:  православие, ислям и етика. В МОН предложената стратегия не е прочетена, не й е обърнато никакво внимание. В днешното време на агресия, наркомания и алкохолизъм сред учащата се младеж и изучаването на религията е по-ефективен начин за справяне с негативните явления, отколкото присъствието на педагогически представител на МВР в класните стаи. Митрополит Николай призова присъстващите представители на МОН да предадат на г-н Министъра думите му, както и очакванията министърът да промени отношението си към православната вяра и да се вслуша към призивите на Светата Църква.

Повече подробности в снимки може да видите на фейсбук-страницата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Първомай.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Бр
  браво , Мария
  7 -1
  08:33, 8 юни 2015
  Припомнете си всичко, което сте чели за дядо Николай, чийто ръчен часовник струва 50 000 лева, за черните возила няма да говорим, припомнете си какви ги завихри бачковският Борис...спирам до тук...Нито МОН, нито здравомислещите хора и родители са против вероучението. Те са против представителите на гилдията, която иска да го поеме. Много са си добре нашите деца с преподаватели като Мария. Кой не познава Мария Личева? Едва ли има по-подходяща личност за тази роля. Жалко , че е толкова тежък и труден животът й. Знаете ли какво пътуване трябва да прави тя из общината, за да събере норматив???!!! Откъде ще знаете?! Та нали такива като Катя Николова отговарят за този сектор???!!!Те като са вечни и са си добре, защо трябва да ги интересуват останалите.
 • 2
  Бр
  браво , Мария
  5 -3
  08:36, 8 юни 2015
  И стига сте изтривали името на Катя Николова, защото некомпетентни хора като нея докараха образованието и просветата до това дередже...
  • Pa
   parv_net
   0 0
   08:44, 8 юни 2015
   Много е лесно да не си пишете името и да поставяте квалификации. Хайде - напишете своето име и проявете героизъм като ни предпазите от "такива". Освен Личева, за да съберат норматив пътуват още учители по биология, по география, по музика... Но компетенстонстта ви стига само до определени хоризонти. И наистина - статията за успеха на Даниела е точното място да хейтвате. Бог е любов!
 • 3
  12
  12345_1433745378
  2 -1
  09:24, 8 юни 2015
  До Теди нюз.Защо не помести стихотворението?Ти си журналист.Не бъди пристрастна.Дали си атеистка или не трябва да влияе на работата ти.
  • Pa
   parv_net
   0 0
   09:29, 8 юни 2015
   Стихотворението можете да чуете в изпълнение на Даниела в профила на училището.
   Аз не съм атеист - откъде направихте такъв извод?
 • 4
  Бо
  Бог е любов
  3 -1
  13:08, 8 юни 2015
  Браво, Даниелка. Пожелавам ти да продължиш да се развиваш в тази посока и да следваш стъпките на Мария. Родителите са за пример на града.

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини