31 °C

Даниела от "Кирил и Методий" написа най-хубавото стихотворение за "Бог е любов"

 

Даниела Димитрова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ завоюва първо място за стихотворение в конкурса „Бог е любов“ във възрастовата група III-IV клас. Наградите бяха връчени на  06.06.2015 г. в манастира „Св. св. Кирик и Юлита” близо до Асеновград. Това е ХІV издание на Националния конкурс, а тема тази година беше „Любов и милосърдие”. Освен със стихотворения, децата можеха да участват с рисунки, други творби от приложни изкуства и есета. В двора и залата на манастира витаеше атмосфера на спокойствие. Във фоайето до залата за конференции беше подредена изложба на рисунки, икони и други предмети, изработени от ученици. Присъстващите общуваха  непринудено в спокойна атмосфера.

Даниелка участва редовно в конкурсите организирани от Пловдивската света митрополия. Тя е ученичка на преподавателката по религия Мария Личева и вече е в 5 клас. При връчване на наградата момичето рецитира своето стихотворение.

 Съорганизатор на „Бог е любов“ е Министерството на образованието, а участие в него взеха деца от различни области на страната - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, София, Разград, Русе, Търговище. За пръв път в този конкурс има наградени участници от Пловдивска област и това са Даниела Иванова Димитрова в жанр стихотворение, възрастова група ІІІ-ІV клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”  гр. Първомай и Мариела Недялкова Георгиева в жанр рисунка, възрастова група І-ІІ клас, от ІІ клас на ОУ „Райна Княгиня” гр. Пловдив.

На тържествена церемония присъстваха Пловдивският митрополит Николай, Великотърновският митрополит Григорий, Знеполският епископ Арсений, представители на МОН, на регионални инспекторати по образованието в страната, родители на наградените ученици и гости.

Поздравителен адрес от името на заместник-министъра на образованието и науката произнесе г-н Коста Костов от МОН. Великотърновският митрополит Григорий приветства присъстващите от името на Негово светейшество българския патриарх Неофит. Той връчи и наградите на отличените участници.

Наградените ученици получиха грамоти и икони на Св. св. Кирик и Юлита.

В заключителното слово на церемонията Пловдивският митрополит Николай се обърна към представителите на МОН, като изказа недоумение от това, че г-н Министърът на образованието и науката не вижда необходимост от въвеждането на задължителен предмет „вероучение” в учебните планове. От няколко години Светият Синод настоява за въвеждане на стратегия с включване на „религия” като задължителен учебен предмет с три модула, за които има готови учебни програми:  православие, ислям и етика. В МОН предложената стратегия не е прочетена, не й е обърнато никакво внимание. В днешното време на агресия, наркомания и алкохолизъм сред учащата се младеж и изучаването на религията е по-ефективен начин за справяне с негативните явления, отколкото присъствието на педагогически представител на МВР в класните стаи. Митрополит Николай призова присъстващите представители на МОН да предадат на г-н Министъра думите му, както и очакванията министърът да промени отношението си към православната вяра и да се вслуша към призивите на Светата Църква.

Повече подробности в снимки може да видите на фейсбук-страницата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Първомай.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Бр
  браво , Мария
  7 -1
  08:33, 8 юни 2015
  Припомнете си всичко, което сте чели за дядо Николай, чийто ръчен часовник струва 50 000 лева, за черните возила няма да говорим, припомнете си какви ги завихри бачковският Борис...спирам до тук...Нито МОН, нито здравомислещите хора и родители са против вероучението. Те са против представителите на гилдията, която иска да го поеме. Много са си добре нашите деца с преподаватели като Мария. Кой не познава Мария Личева? Едва ли има по-подходяща личност за тази роля. Жалко , че е толкова тежък и труден животът й. Знаете ли какво пътуване трябва да прави тя из общината, за да събере норматив???!!! Откъде ще знаете?! Та нали такива като Катя Николова отговарят за този сектор???!!!Те като са вечни и са си добре, защо трябва да ги интересуват останалите.
 • 2
  Бр
  браво , Мария
  5 -3
  08:36, 8 юни 2015
  И стига сте изтривали името на Катя Николова, защото некомпетентни хора като нея докараха образованието и просветата до това дередже...
  • Pa
   parv_net
   0 0
   08:44, 8 юни 2015
   Много е лесно да не си пишете името и да поставяте квалификации. Хайде - напишете своето име и проявете героизъм като ни предпазите от "такива". Освен Личева, за да съберат норматив пътуват още учители по биология, по география, по музика... Но компетенстонстта ви стига само до определени хоризонти. И наистина - статията за успеха на Даниела е точното място да хейтвате. Бог е любов!
 • 3
  12
  12345_1433745378
  2 -1
  09:24, 8 юни 2015
  До Теди нюз.Защо не помести стихотворението?Ти си журналист.Не бъди пристрастна.Дали си атеистка или не трябва да влияе на работата ти.
  • Pa
   parv_net
   0 0
   09:29, 8 юни 2015
   Стихотворението можете да чуете в изпълнение на Даниела в профила на училището.
   Аз не съм атеист - откъде направихте такъв извод?
 • 4
  Бо
  Бог е любов
  3 -1
  13:08, 8 юни 2015
  Браво, Даниелка. Пожелавам ти да продължиш да се развиваш в тази посока и да следваш стъпките на Мария. Родителите са за пример на града.

Хороскоп за 08.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
08 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
08 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
08 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
08 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
08 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
08 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
08 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
08 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
08 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
08 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
08 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
08 авг 2020
Последни новини