Златаровци ни разходиха по света и у нас на английски език

Вечер на английския език вдигна на крак учениците на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ да търсят интересни теми, които да представят на английски език. Учениците от паралелките със засилено чуждоезиково обучение ни върнаха към времената, когато в края на учебната година „подгответата“ от английските гимназии показваха до колко са усвоили речта на Шекспир.

Забележимо беше как с всеки по-голям клас представеното ставаше все по-разчупено, по- забавно, излизаха от стандартите и се залагаше на повече импровизации. Но всички гимназисти бяха подходили с ентусиазъм и отговорно. Всеки от класовете представяше своя учител, а с показаното младежите защитаваха не само уменията си да ползват езика, но и уменията на преподавателите да ги научат.

Най-малките – осмокласниците - заложиха на български откриватели, български забележителности, български традиционни мекици... Деветокласниците се бяха постарали да имат еднакви фланелки с герба на Първомай, почерпиха с лютеница от Първомай и раздадоха направени от тях картички със забележителности от родния град. Благодарение на тази вечер – сподели ученичка – научих за забележителности на Първомай, за които не бях чувала Десети клас ни разходиха по земното кълбо с факти и танци от Турция, Индия Япония и Русия. Място в програмата имаше и за талантливата Атанаска Тенева, която пя на английски език.

Учениците от 11а клас "излъчиха" телевизионно предаване на канал National geographi, в което представяха заснет от тях кратък филм за живота на „канибалско племе“. „Големите“ се бяха сетили, че за голяма част от публиката ще бъде полезно да има и превод. По този начин ни припомниха, че не сме прави когато казваме, че са мързеливи и глупави. Те просто учат по друг начин и знаят други неща.

Доволен от вечерта остана Чавдар Здравчев – директор на училището и преподавател по английски език. Според него това е приятен начин да бъдат показани резултатите от обучението в паралелките за интензивно изучаване на английски език.

Вечерта завърши около масата с приготвени от учениците вкусотии, илютрирали техните разкази.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ше
    шекспир
    1 0
    10:27, 5 юни 2015
    Теди моля ти се питай тия ученици или чавдар как се пише това което си написала а именно името на телевизионния канал. Не се излагай така пишеш за езика ми а правиш смешни грешки. Напиши го на майчиния си език ако трябва да те разберат хората. Така ги заблуждаваш и те за в бъдеще ще грешат тъй като те смятат за културтрегер.
  • 2
    12
    1234_1433655869
    0 0
    08:32, 7 юни 2015
    Как се казва момчето с очилата ?
Последни новини