19 °C

Златаровци ни разходиха по света и у нас на английски език

Вечер на английския език вдигна на крак учениците на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ да търсят интересни теми, които да представят на английски език. Учениците от паралелките със засилено чуждоезиково обучение ни върнаха към времената, когато в края на учебната година „подгответата“ от английските гимназии показваха до колко са усвоили речта на Шекспир.

Забележимо беше как с всеки по-голям клас представеното ставаше все по-разчупено, по- забавно, излизаха от стандартите и се залагаше на повече импровизации. Но всички гимназисти бяха подходили с ентусиазъм и отговорно. Всеки от класовете представяше своя учител, а с показаното младежите защитаваха не само уменията си да ползват езика, но и уменията на преподавателите да ги научат.

Най-малките – осмокласниците - заложиха на български откриватели, български забележителности, български традиционни мекици... Деветокласниците се бяха постарали да имат еднакви фланелки с герба на Първомай, почерпиха с лютеница от Първомай и раздадоха направени от тях картички със забележителности от родния град. Благодарение на тази вечер – сподели ученичка – научих за забележителности на Първомай, за които не бях чувала Десети клас ни разходиха по земното кълбо с факти и танци от Турция, Индия Япония и Русия. Място в програмата имаше и за талантливата Атанаска Тенева, която пя на английски език.

Учениците от 11а клас "излъчиха" телевизионно предаване на канал National geographi, в което представяха заснет от тях кратък филм за живота на „канибалско племе“. „Големите“ се бяха сетили, че за голяма част от публиката ще бъде полезно да има и превод. По този начин ни припомниха, че не сме прави когато казваме, че са мързеливи и глупави. Те просто учат по друг начин и знаят други неща.

Доволен от вечерта остана Чавдар Здравчев – директор на училището и преподавател по английски език. Според него това е приятен начин да бъдат показани резултатите от обучението в паралелките за интензивно изучаване на английски език.

Вечерта завърши около масата с приготвени от учениците вкусотии, илютрирали техните разкази.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ше
  шекспир
  1 0
  10:27, 5 юни 2015
  Теди моля ти се питай тия ученици или чавдар как се пише това което си написала а именно името на телевизионния канал. Не се излагай така пишеш за езика ми а правиш смешни грешки. Напиши го на майчиния си език ако трябва да те разберат хората. Така ги заблуждаваш и те за в бъдеще ще грешат тъй като те смятат за културтрегер.
 • 2
  12
  1234_1433655869
  0 0
  08:32, 7 юни 2015
  Как се казва момчето с очилата ?

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини