12 °C

Златаровци ни разходиха по света и у нас на английски език

Вечер на английския език вдигна на крак учениците на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ да търсят интересни теми, които да представят на английски език. Учениците от паралелките със засилено чуждоезиково обучение ни върнаха към времената, когато в края на учебната година „подгответата“ от английските гимназии показваха до колко са усвоили речта на Шекспир.

Забележимо беше как с всеки по-голям клас представеното ставаше все по-разчупено, по- забавно, излизаха от стандартите и се залагаше на повече импровизации. Но всички гимназисти бяха подходили с ентусиазъм и отговорно. Всеки от класовете представяше своя учител, а с показаното младежите защитаваха не само уменията си да ползват езика, но и уменията на преподавателите да ги научат.

Най-малките – осмокласниците - заложиха на български откриватели, български забележителности, български традиционни мекици... Деветокласниците се бяха постарали да имат еднакви фланелки с герба на Първомай, почерпиха с лютеница от Първомай и раздадоха направени от тях картички със забележителности от родния град. Благодарение на тази вечер – сподели ученичка – научих за забележителности на Първомай, за които не бях чувала Десети клас ни разходиха по земното кълбо с факти и танци от Турция, Индия Япония и Русия. Място в програмата имаше и за талантливата Атанаска Тенева, която пя на английски език.

Учениците от 11а клас "излъчиха" телевизионно предаване на канал National geographi, в което представяха заснет от тях кратък филм за живота на „канибалско племе“. „Големите“ се бяха сетили, че за голяма част от публиката ще бъде полезно да има и превод. По този начин ни припомниха, че не сме прави когато казваме, че са мързеливи и глупави. Те просто учат по друг начин и знаят други неща.

Доволен от вечерта остана Чавдар Здравчев – директор на училището и преподавател по английски език. Според него това е приятен начин да бъдат показани резултатите от обучението в паралелките за интензивно изучаване на английски език.

Вечерта завърши около масата с приготвени от учениците вкусотии, илютрирали техните разкази.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ше
  шекспир
  1 0
  10:27, 5 юни 2015
  Теди моля ти се питай тия ученици или чавдар как се пише това което си написала а именно името на телевизионния канал. Не се излагай така пишеш за езика ми а правиш смешни грешки. Напиши го на майчиния си език ако трябва да те разберат хората. Така ги заблуждаваш и те за в бъдеще ще грешат тъй като те смятат за културтрегер.
 • 2
  12
  1234_1433655869
  0 0
  08:32, 7 юни 2015
  Как се казва момчето с очилата ?

Хороскоп за 26.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
26 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
26 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
26 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
26 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
26 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
26 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
26 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
26 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
26 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
26 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
26 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
26 май 2020
Последни новини