19 °C

Златаровци ни разходиха по света и у нас на английски език

Вечер на английския език вдигна на крак учениците на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ да търсят интересни теми, които да представят на английски език. Учениците от паралелките със засилено чуждоезиково обучение ни върнаха към времената, когато в края на учебната година „подгответата“ от английските гимназии показваха до колко са усвоили речта на Шекспир.

Забележимо беше как с всеки по-голям клас представеното ставаше все по-разчупено, по- забавно, излизаха от стандартите и се залагаше на повече импровизации. Но всички гимназисти бяха подходили с ентусиазъм и отговорно. Всеки от класовете представяше своя учител, а с показаното младежите защитаваха не само уменията си да ползват езика, но и уменията на преподавателите да ги научат.

Най-малките – осмокласниците - заложиха на български откриватели, български забележителности, български традиционни мекици... Деветокласниците се бяха постарали да имат еднакви фланелки с герба на Първомай, почерпиха с лютеница от Първомай и раздадоха направени от тях картички със забележителности от родния град. Благодарение на тази вечер – сподели ученичка – научих за забележителности на Първомай, за които не бях чувала Десети клас ни разходиха по земното кълбо с факти и танци от Турция, Индия Япония и Русия. Място в програмата имаше и за талантливата Атанаска Тенева, която пя на английски език.

Учениците от 11а клас "излъчиха" телевизионно предаване на канал National geographi, в което представяха заснет от тях кратък филм за живота на „канибалско племе“. „Големите“ се бяха сетили, че за голяма част от публиката ще бъде полезно да има и превод. По този начин ни припомниха, че не сме прави когато казваме, че са мързеливи и глупави. Те просто учат по друг начин и знаят други неща.

Доволен от вечерта остана Чавдар Здравчев – директор на училището и преподавател по английски език. Според него това е приятен начин да бъдат показани резултатите от обучението в паралелките за интензивно изучаване на английски език.

Вечерта завърши около масата с приготвени от учениците вкусотии, илютрирали техните разкази.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ше
  шекспир
  1 0
  10:27, 5 юни 2015
  Теди моля ти се питай тия ученици или чавдар как се пише това което си написала а именно името на телевизионния канал. Не се излагай така пишеш за езика ми а правиш смешни грешки. Напиши го на майчиния си език ако трябва да те разберат хората. Така ги заблуждаваш и те за в бъдеще ще грешат тъй като те смятат за културтрегер.
 • 2
  12
  1234_1433655869
  0 0
  08:32, 7 юни 2015
  Как се казва момчето с очилата ?

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини