11 °C

Първомайското акушеро-гинекологично отделение е на 72 място в страната

АГ отделението на МБАЛ – Първомай се намира на 72-ро място в класацията между 360 АГ отделения в страната. Към 04.06.2015г. ражданията в общинската болница на Първомай са 126. От тях само 29 са с цезарово сечение или приблизително 23%. Това е много под средния за страната процент – 40, но и над препоръчаните от Световната здравна организация 15%. Майчина смъртност и перинатална детска смъртност – няма.


Класацията е направена по медицински показатели - майчина смъртност, детска смъртност, перинатална детска смъртност,оборудване, ниво на компетентност на кадрите. От публикувания от Министерство на здравеопазването протокол се вижда, че е налице съответствие с изискванията за II-ро ниво на компетентност по отношение на персонал,професионална компетентност и апаратура в изпълнение на медицински стандарт по Акушерство и гинекология и на I-во ниво по отношение на дейностите. Осигурено е непрекъснато 24-часово изпълнение на лечебната дейност по акушерство и гинекология и неонатология.

Притесненията на министър Москов, че не кадрите, а организацията на предоставяне на мдицинска помощ е слаба в Аго -Пъромай не се оправдават. Екипите са окомплектовани със специалисти акушеро-гинеколог, анестезиолог-реаниматор и неонатолог, а връзките с другите отделения на болницата се осъществяват денонощно.

В сравнение с предходната година за първите 5 месец на тази, са родени 26 деца повече.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  12
  123
  1 0
  21:33, 6 юни 2015
  Оставете хвалебствията, те са винаги едно на ръка, ами я кажете за заплащането на лекари, сестри, санитари за извънреден труд и ред други допълнителни плащания, които се извършват в болницата ни.
 • 2
  16
  1666
  2 0
  06:47, 7 юни 2015
  За вас 72-ро място повод за хвалебствия ли е???!!!
 • 3
  Ха
  хан Аспарух
  0 0
  00:11, 9 юни 2015
  Поздравления за болницата. Това е Истинско долазателство че се върши правилно работата. Без смъртност, с ограничени цезарови сечения...Браво!!!
  И сметката е простичка: София има 20-30 родилни..Пловдив..Варна..Бургас... Според мен болницата е в топ5 сред малките общини
 • 4
  Ха
  хан Аспарух
  0 0
  00:15, 9 юни 2015
  Поздрави и за автора- такива позитивни статии очакваме. Потърсете скорошна статистика и за детски градини и училища и транспорт и за улиците с дупки/или направете статистика

Хороскоп за 26.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
26 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
26 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
26 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
26 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
26 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
26 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
26 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
26 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
26 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
26 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
26 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
26 май 2020
Последни новини