20 °C

Първомайското акушеро-гинекологично отделение е на 72 място в страната

АГ отделението на МБАЛ – Първомай се намира на 72-ро място в класацията между 360 АГ отделения в страната. Към 04.06.2015г. ражданията в общинската болница на Първомай са 126. От тях само 29 са с цезарово сечение или приблизително 23%. Това е много под средния за страната процент – 40, но и над препоръчаните от Световната здравна организация 15%. Майчина смъртност и перинатална детска смъртност – няма.


Класацията е направена по медицински показатели - майчина смъртност, детска смъртност, перинатална детска смъртност,оборудване, ниво на компетентност на кадрите. От публикувания от Министерство на здравеопазването протокол се вижда, че е налице съответствие с изискванията за II-ро ниво на компетентност по отношение на персонал,професионална компетентност и апаратура в изпълнение на медицински стандарт по Акушерство и гинекология и на I-во ниво по отношение на дейностите. Осигурено е непрекъснато 24-часово изпълнение на лечебната дейност по акушерство и гинекология и неонатология.

Притесненията на министър Москов, че не кадрите, а организацията на предоставяне на мдицинска помощ е слаба в Аго -Пъромай не се оправдават. Екипите са окомплектовани със специалисти акушеро-гинеколог, анестезиолог-реаниматор и неонатолог, а връзките с другите отделения на болницата се осъществяват денонощно.

В сравнение с предходната година за първите 5 месец на тази, са родени 26 деца повече.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  12
  123
  1 0
  21:33, 6 юни 2015
  Оставете хвалебствията, те са винаги едно на ръка, ами я кажете за заплащането на лекари, сестри, санитари за извънреден труд и ред други допълнителни плащания, които се извършват в болницата ни.
 • 2
  16
  1666
  2 0
  06:47, 7 юни 2015
  За вас 72-ро място повод за хвалебствия ли е???!!!
 • 3
  Ха
  хан Аспарух
  0 0
  00:11, 9 юни 2015
  Поздравления за болницата. Това е Истинско долазателство че се върши правилно работата. Без смъртност, с ограничени цезарови сечения...Браво!!!
  И сметката е простичка: София има 20-30 родилни..Пловдив..Варна..Бургас... Според мен болницата е в топ5 сред малките общини
 • 4
  Ха
  хан Аспарух
  0 0
  00:15, 9 юни 2015
  Поздрави и за автора- такива позитивни статии очакваме. Потърсете скорошна статистика и за детски градини и училища и транспорт и за улиците с дупки/или направете статистика

Хороскоп за 20.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Снабдете се с повече информация, отнасяща се до професионалните ви проекти. Амбициите ви са осъществими, но трябва повече работа. Отлагайки нещата, няма да постигнете напредък, за това съчетайте усилията си с човек от обкръжението ви. Увереността, с която печелите доверие ви помага да сте в крак с новостите.
20 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви ще е много днес, затова бъдете пределно концентрирани. Опитайте са да свършите всичко, което се изисква от вас. Възможно е околните да ви занимават със странични проблеми, но не позволявайте това да се случи. Нямате основания да се съмнявате в искреността на свой близък.
20 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пристъпвате към осъществяването на свой проект, върху който работите от доста време. С изявите си ще впечатлите хора, които бихте желали да имате за партньори. Ще последват препоръки и добри предложения. Не си губете времето с човек, имащ други предпочитания. Ако трябва да правите компромиси, не се колебайте.
20 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не прекалявайте с пазаруването днес, тъй като финансовото ви състояние не е завидно. Помислете за отношението си към околните, дали това е най-доброто, на което сте способни. Опитайте се да приемете неприятни новини хладнокръвно, без излишни емоции.
20 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
20 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще бъде добър ден за вас, особено по отношение на личния ви живот. Приятната новина, която ще чуете, ще ви накара да летите от радост. Очакват ви хармонични отношение с вашия любим човек. Пожелайте си тези хубави моменти да не ви напускат никога. Работата ще ви се стори досадна, но ще се справяте без усилия.
20 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Обичани сте и днес отново ще получите потвърждение за любовта на човека, с когото споделяте общи интереси и други вълнения. Работещите с документи и пари да повишат вниманието си, всяка разсеяност би им струвала скъпо. Предложения, свързани с бъдещи реализации ще ви накарат да предприемете и съответните действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пред вас се разкриват перспективи, които ви помагат с лекота да постигате целите си. Умеете да говорите убедително и това ви прави предпочитани и интересни, а също и успешни. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, в даден момент ще ви бъде полезно и ще ви подтикне към действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В повече работа ще премине деня ви. Срочни ангажименти и семейни задачи ще ви подтикнат да потърсите и друга възможност за справяне с проблемите си. Но, ако в нечие присъствие откриете дразнител, не бързайте да късате мостовете. Овладените емоции са по-добър съветник от желанието да си кажете всичко, което ви притеснява.
20 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятна личност ще ви напомни отминали събития, от които сте запазили добри спомени и чувства. Няма да ви бъде трудно да осъзнаете пропуските си и да ги наваксате. Внимателно подбирайте храната си, имате нужда да разнообразите менюто си. Повече предпочитайте плодове и зеленчуци и по-малко на месо с мазнини.
20 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
И днес ще продължи успешният ви ход напред. Ако трябва отложете някои свои ангажименти и отделете повече време за близък, който се нуждае от съдействието ви. Помощта ви ще бъде полезна и навременна. Някои от вас ще пътуват по служебни дела. Бъдете внимателни при шофиране и не предприемайте рисковани изпреварвания.
20 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да разнообразите деня си, пък било то и по нетрадиционен начин. Малка промяна в плановете няма да ви навреди кой знае колко, дори напротив. Това ще ви открие неподозирани хоризонти и перспективи. Хората около вас се възхищават на активността ви и способността да поемате отговорности.
20 окт 2020
Последни новини