Първомайското акушеро-гинекологично отделение е на 72 място в страната

АГ отделението на МБАЛ – Първомай се намира на 72-ро място в класацията между 360 АГ отделения в страната. Към 04.06.2015г. ражданията в общинската болница на Първомай са 126. От тях само 29 са с цезарово сечение или приблизително 23%. Това е много под средния за страната процент – 40, но и над препоръчаните от Световната здравна организация 15%. Майчина смъртност и перинатална детска смъртност – няма.


Класацията е направена по медицински показатели - майчина смъртност, детска смъртност, перинатална детска смъртност,оборудване, ниво на компетентност на кадрите. От публикувания от Министерство на здравеопазването протокол се вижда, че е налице съответствие с изискванията за II-ро ниво на компетентност по отношение на персонал,професионална компетентност и апаратура в изпълнение на медицински стандарт по Акушерство и гинекология и на I-во ниво по отношение на дейностите. Осигурено е непрекъснато 24-часово изпълнение на лечебната дейност по акушерство и гинекология и неонатология.

Притесненията на министър Москов, че не кадрите, а организацията на предоставяне на мдицинска помощ е слаба в Аго -Пъромай не се оправдават. Екипите са окомплектовани със специалисти акушеро-гинеколог, анестезиолог-реаниматор и неонатолог, а връзките с другите отделения на болницата се осъществяват денонощно.

В сравнение с предходната година за първите 5 месец на тази, са родени 26 деца повече.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    12
    123
    1 0
    21:33, 6 юни 2015
    Оставете хвалебствията, те са винаги едно на ръка, ами я кажете за заплащането на лекари, сестри, санитари за извънреден труд и ред други допълнителни плащания, които се извършват в болницата ни.
  • 2
    16
    1666
    2 0
    06:47, 7 юни 2015
    За вас 72-ро място повод за хвалебствия ли е???!!!
  • 3
    Ха
    хан Аспарух
    0 0
    00:11, 9 юни 2015
    Поздравления за болницата. Това е Истинско долазателство че се върши правилно работата. Без смъртност, с ограничени цезарови сечения...Браво!!!
    И сметката е простичка: София има 20-30 родилни..Пловдив..Варна..Бургас... Според мен болницата е в топ5 сред малките общини
  • 4
    Ха
    хан Аспарух
    0 0
    00:15, 9 юни 2015
    Поздрави и за автора- такива позитивни статии очакваме. Потърсете скорошна статистика и за детски градини и училища и транспорт и за улиците с дупки/или направете статистика
Последни новини