20 °C

Прокуратурата се зае с умрялата риба в Мечка река

Районна прокуратура-Първомай съобщиха, че се наблюдава досъдебно производство срещу неизвестен извършител по член 352, ал.1 от Наказателния кодекс, който се отнася до общоопасно замърсяване на водата, въздуха и почвата.

На 30 май 2015 г. е получен сигнал за замърсяване на водата на река Мечка край град Първомай. По дъното на реката, в продължение на 2 км., е открито голямо количество мъртва риба(кефал).

Под ръководството на Районната прокуратура са направени огледи, съвместно с инспектори от РИОКОЗ, иззети са веществени доказателства, ще бъде назначена съдебно-химическа експертиза. 

От лабораторията, в която са подадени пробите казаха, че са пуснати за изследване над 40 показателя. Голяма част от тях вече са отчетени. Ph на водата е нормално, други готови показатели са в норма. Предполага се, е каквото е имало е било взривно и замърсената вода се е оттекла. Разположени в близост са завод зачугонолеене и оранжерии. До сега те не са били замърсители и не се очаква да имат отпадъци, които биха причинили измирането на такова количество риба. Забелязан е наблизо вливащ се в реката канал, който също се изследва. Очаква се до края на деня резултатите да са готови и подадени към Регионалната инспекция по околна среда и води. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ри
  РИОКОЗ/ВСИЧКОКОЗ/
  6 -1
  11:05, 2 юни 2015
  Няма виновни тука прокуратурата да не търси под вола бор чвор баци или разни други раци и телета. Рибата просто е умряла от старост. Всички риби са били един набор и се е получило взривно измиране на старо поколение.
 • 2
  Ри
  Рибе
  2 0
  13:22, 2 юни 2015
  Нищо не се споменава за земеделците, които си плацикат цистерните с отровите в реката точно до моста към Бяла ряка, от където съвсем случайно започва замърсения участък. Химическите изследвания кога ще станат ясни, за да видим дали все пак не става дума за пестициди за растителна защита или торове?
 • 3
  Не
  НЕМО_1433251425
  0 0
  16:12, 2 юни 2015
  Бор чвор е виновен за геноцида над рибите ... И те са живи същества и имат чувства бе хора ... Спрете тoва избиване на моя народ :d
  • Ри
   рибар
   1 -2
   16:36, 2 юни 2015
   Няма как Бор-Чвор да е замърсил този участук от реката. Явно че виновника е друг. Правиш опит да заблуждаваш народа или си просто малоумен. Щото тона ти е твърде лековато шеговит за такъв сериозен проблем.
 • 4
  Ри
  РИОКОЗ/ВСИЧКОКОЗ
  0 -4
  19:59, 2 юни 2015
  Вижте сега няма нужда да се карата явно никой няма... Виж коментара
 • 5
  Ба
  бай уй
  2 0
  01:16, 3 юни 2015
  И на Бора боклуците се изливат у Мечка в Коз-Бунар,и ******ите с плоските главички си мият цистерните под моста за Бяла Ряка..А да видим кой е..Тръгни за Бяла Ряка и все цистерни там на пътя по Чолак Байр
 • 6
  Ба
  бай уй
  1 -1
  01:23, 3 юни 2015
  Течението носи отровата.Рибата не мре за минутки.Е къде е Коз-Бунар,па нека се прави на велик пак..
 • 7
  Ба
  бай уй
  1 0
  01:27, 3 юни 2015
  Нагоре няма друг да мърси,няма кой..
 • 8
  24
  24156698789235м
  3 0
  06:10, 3 юни 2015
  В общината нали има Еколоози ? Или политиката е само да замърсяваме околната среда - сметища ,отровена риба и бездарнии еколози на общинска зааплата.
 • 9
  00
  00359336
  1 0
  08:53, 3 юни 2015
  В случая рибата е логично да са я изтровили хванатите от гората господа с цистерните до моста. Борчвора може и да замърсява, но това тука е явна отрова, пусната далече след неговите вилаети и няма как да се насочват към него. Прокуратурата да не се прави на неразбрала, а да погва земеделците, които сега им е сезона да пръскат с отрови и торове! Разпити, очевидци - всичко!!!

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини