22 °C

В съседната Димитровградска община пускат безплатни мотриси за 1 юни

Огромен интерес е регистриран към инициативата за безплатно пътуване с влак, което Община Димитровград организира за празника на детето - 1 юни. На 31 май -неделя ще бъдат инициирани два курса от Димитровград до Първомай с мотриса, осигурена от БДЖ. Часовете са в 12:00 и 13:00 часа. Целта е малчуганите и техните родители да се возят на влак, като по-рядко използвано транспортно средство в днешно време.

В рамките на няколко часа талоните, с които може да стане безлатното пътуване, са свършили. Родители пробвали да вземат такива от касата на ОДТ "Ап.Карамитев", но без успех. Това предизвика възмушението им в социалната мрежа.

На своя профил във Фейсбук кметът Иво Димов отговаря, че благодарение на БДЖ и усилията на Общината ще се пусне трета композиция, която ще тръгне от гара Димитровград към 15 часа. "Инициативата е за децата, но всички деца няма как да се качат, въпреки трите влака, които осигуряваме", пояснява още градоначалникът.

От инициативата на съседите може да се родят две добри практики и в Първомай - кметът да пусне съответни влакове в посока Димитроград и да направи свой профил във фейсбук.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Мо
  мохамед
  0 -2
  20:40, 27 май 2015
  Кирляковице( асоциация с кирлива), къв по удобен момент да се отървем от тебе! Ко ша кажеш дърто? На никой няма да липсваш пачавро изкукала!
  • Pa
   parv_net
   0 0
   20:56, 27 май 2015
   ооооо, какви сложни думи знаеш - "асоциация"....

   :)
 • 2
  Ба
  бай уй
  0 0
  21:49, 27 май 2015
  Еееей,не с рогата бе идиот,цървул селски..
Последни новини