19 °C

ЦОП отбеляза рождения си ден с два филма и двама специални гости

Своя 5 рожден ден Центърът за обществена подкрепа в Първомай отбеляза с две кинопрожекции, събития, които са част от кампанията “Равни под слънцето“, а специални гости бяха Андрей Слабаков и Владислав Карамфилов – Влади Въргала.

ЦОП – Първомай е част от верига социални заведения на комапнията „Соник старт“. Тук той беше открит на 1 май 2010 година. Оттогава досега около 1000 жители на общината са ползвали услугите му – деца и родители в неравностойно положение, деца в риск, бъдещи приемни родители, родители, очакващи дете и такива, които отглеждат, осиновители и други. Непряко социални услуги са получили над 3000 човека.

Целта на Кампанията „Равни под слънцето“ е да създаде повече възможности за утвърждаване на положителен модел на поведение както в семейството, така и в обществото; да предизвика отговорно и толерантно отношение към другостта, произтичаща от различие на база: пол, раса, етническа принадлежност, физически белези и др., и да насърчи взаимността между хората, към природата и животните.

На събитието за учениците от малките класове беше прожектиран анимационният филм „Котаракът в чизми“. Много от децата за пръв път присъстваха на прожекция на голям екран и се вълнуваха от това.

За възрастните емоционална беше срещата с двамата любимци от телевизионния екран – Влади Въргала и Андрей Слабаков. В качеството си на сценарист и режисьор Владислав Карамфилов представи филма си „Операция Шменти – капели“. Преди началото той разказа за отношението си към равнопоставеността – това според него е истинската дума съответстваща на толерантност. „Природата ни е събрала, за да компенсира недостатъците на някои индивиди“ - каза той и се учуди, че тези недостатъци могат да бъдат предмет на присмех и признак на разделение. „Трябва да сме толерантни към много неща – беше мнението на Слабаков- но към политиците не трябва да проявяваме никаква толерантност. Те са слуги на народа, народът това сме ние – не можем да им прощаваме защото са крали „по -малко“ или са работили „малко повече от друг“.

Андрей Слабаков е председател на журито за комикси „Суперстарт –различният герой“, който има силата да помага на различните хора. Режисьорът призна, че ако трябваше да му вдъхне сила, би го направил истински достоен човек.

До ноември 2015 г. екипите на организацията „Соник старт“ от Направление „Управление на социални услуги“ ще реализират редица дейности на местно и национално ниво.

 Теодора Кирякова

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини