58 жертви на огнената стихия в Манила, издирват се десетки

58 достигна броят на жертвите на пожара във фабрика за чехли в предградие на филипинската столица Манила. Това съобщава ДПА, позовавайки се на информация от официални лица. Най-малко 13 души все още не са открити.

Полицията продължава да извлича овъглени тела от сградата.Десетки работници все още не са открити и се предполага, че са загинали, посочва "Асошиейтед прес".

Бурен огън обхвана бързо фабриката, намираща се във Валензуела, северно от Манила.

Официален представител на властта заяви, че полицията ще направи всичко възможно за идентифициране на жертвите, защото те са напълно обгорени.

Пламъците са били толкова интензивни, че дори бижутата, които жертвите са носели и биха могли да помогнат за идентификацията им, са се разтопили от горещината и са паднали.

Местният кмет каза, че извличането на останките е било възобновено днес, след като късно вчера е било преустановено заради горещината и притесненията относно нестабилността на двуетажната сграда.

Управникът каза, че роднините на хората, които не са открити, са били помолени да предоставят списъци с дрехи, описания на телата, зъбни снимки и други неща, които биха могли да помогнат за разпознаването на жертвите.

Работниците са избягали на втория етаж, където са били блокирани.

Сградата имала и други изходи, но изгледа работниците са били поразени от гъстия черен дим от горящи гуми и химикали, които са силно запалими и заради това пламъците са се разпространили бързо.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини