Канят димитровградчани на нощна разходка из музеите на 16 май

Директорът на Историческия музей Елена Георгиева разказа каква ще е програмата за нощта на музеите в Димитровград
Морзов апарат от 1857 г., телеграф, автентични телефони, пощенски марки и писма, картички ще могат да разгледат димитровградчани в Европейската нощ на музеите. Тя ще се проведе тази събота - 16 май от 19:00 до 24:00 часа в Исторически музей -Димитровград.
Там ще гостува изложба на РИМ-Пловдив, показваща историята на съобщенията у нас. Надсловът й е "Бързо, точно, срочно".
 
На тази тема ще бъде подчинена и нощта на музеите. От екипа на тукашния музей разказаха какво са подготвили за посетителите. Предвидено е връчване на награди на най-активните дарители и посетители на музея, теглена на томбола и много богата концертна програма.
Тази седмица пощальон на старо колело ще приканва димитровградчани да се включат в иницативите, като раздава брошури. Плик с надпис "Имате поща" ще получат и посетителите в нощта на музейте, след което ще бъде теглена томбола.
Ще има и ателиета на различна тематика.

Концертната програма е с участието на група за класически рок при ОП „Детски и младежки център”, Theos Magic SHOW и групата ТОЧКА BG. 

В нощта на музеите ще бъдат отворени и Дом-музей "П.пенев", където ще върви прожекция на филми, както и Художествена галерия "П.Чурчулиев". Там могат да бъдат видяни документални филми за художници от публичния кинофонд на БНР.

Поканите, които пощальонът ще раздава на димитровградчани

От 19:00 часа ще започне нощта на музеите в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Случаен виц

Последни новини