Първомайска ученичка е победител във фото конкурс на Пловдивския природонаучен музей

Изображение 1 от 3

    Мирослава Павлова от Първомай е победител във фотографския конкурс на Природонаучния музей – Пловдив, посветен на днешния Ден на влажните зони. В Конкурса Мирослава е участвала с две фотоса от Първомайския язовир. Разказа, че е попаднала случайно в този момент. Била е на разходка с приятели в горещ ден, не е била подготвена, но е уцелила момента.

    Мирослава е ученичка в 10. клас на Националната търговска гимназия в Пловдив. Фотографията ѝ е хоби. Предпочита пейзажите и особено извънградските. Казва, че природата можеш да я снимаш такава каквато е, а хората могат да развалят снимката.

    Това не е първият, спечелен от нея конкурс. Лауреат е и на други, между които „Улови мига на доброто“, „100 години училище „Пенчо Славейков“ в Стара Загора“. Подготвя се сама, чете в Интернет, но най-много помощ получава от Емил Ангелов – неин преподавател и също фотограф.

    Като победител в конкурса „Влажните зони в района на град Пловдив“, Мирослава Павлова получи грамота и ваучер на стойност 50 лв. за пазаруване в книжарница. Ффотографиите   участниците са подреден в изложба, разположена в Природонаучния музей в Пловдив. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пе
      Пенка
      1 0
      00:57, 6 фев 2018
      Какво искахте да лажете с последното изречение?
    Последни новини