Почти апокрифно беше отдадена почит към загиналите на пътя деца

Днес, в 12 часа, трябваше да бъде отдадена почит към децата, загинали при пътно транспортни произшествия. Инициативата беше хубава, но за съжаление не получи гласност. Полицейски служители бяха разположени в районите около учебните заведения, но учители и ученици не разбраха защо. По предварителен сценарий служителите на реда включиха светлинна и звукова сигнализация на полицейските автомобили и свалиха шапките в знак на почит и съпричастност.

За щастие през изминалата година няма загинали деца на пътя в общината, въпреки сложната оперативната обстановка по безопасност на движението. В Районното управление отчитат драстично нарастване на броя на автомобилите и увеличаване на интензивността на движението. Затруднено е паркирането на превозните средства, а транспортната дисциплина, умението и културата от страна на водачите е занижена – се казва в доклада за дейността на Районното управление на МВР за 2014 година. Регистрираните транспортни произшествия са 41. 27 от тях са тежки, 35 са ранените и двама – загиналите. Определено влияние върху пътно транспортната обстановка оказва управлението на автомобили след употреба на алкохол. За 2014 г. са установени 57 водачи, които управляват след употреба на алкохол. От тях 22 с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 промила, което е престъпление според НК.

Най-честите причини за ПТП са: несъобразена скорост , отнемане на предимство, неправилна маневра, неспазване на дистанция , навлизане в друга лента , отвличане на внимание, неправилно изпреварване, неправоспособност , губи контрол над автомобила и употреба на алкохол.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини