Футболистите на СОУ грабнаха победата на "Свети Георги - Победоносец"

Отборът по футбол на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“, с треньор АЮнгел Георгиев, спечели турнира по футбол „Св. Георги“ в село Градина.

Той се провежда за 8 поредна година по идея на кмета на селото – Бальо Балев и е в чест на храмовия празник на църквата в населеното място.

Тази година в надпреварата се включиха отборите на 6 училища от общината – СОУ, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, ОУ „Георги Караславов“ – кв. Дебър, ОУ „Васил Априлов“ – село Виница; ОУ „Петър Берон“ – Буково и ОУ „Христо Ботев“  - село Градина.

На финала златаровци победиха с 1:0 връстниците си от ОУ "Кирил и Методий", водени от Минко Павлов. За да стигнат до върха момчетата от най - голямото училище преодоляха с дузпи градинчани. Отборът на домакините  остана трети. Те бяха водени от учителя им по физическо възпитание – Калчо Калчев, главен координатор и организатор на събитието.

За победителите имаше купи, топки и торти, осигурени от Община Първомай. Отличени бяха и най – добрият вратар на турнира – Марио Иванов от СОУ, най – добър защитник – Панчо Асенов от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, най – полезен играч – Гюксел Ахмед от село Градина, а голмайстор стана Дилян Михайлов от СОУ. Наградите бяха връчени от кмета на село Градина – Бальо Балев.

Любопитен факт е, че отборът от Виница беше воден от учителката си по физическо Нели Стефанова, която е дипломиран треньор по футбол. За участието на своите възпитаници заслуга имат и Иван Димитров от дебърското училище и Атанас Йорданов от буковското.

Учениците играха с много хъс и настроение. Както във всеки турнир имаше един победител и много победени, но емоцията от битката, жаждата за победа и тръпката да защитаваш училището си  ще останат незабравим спомен за тези над 60 момчета, които се включиха с огромно желание и чакат с нетърпение следващия турнир.

Теодора Кирякова

Най-добър защитник - Панчо Асенов
 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини