20 °C

Предстои сесия по материали, внесени от заместник - кметовете

В последния ден на април, от 17.30 часа предстои редовна сесия на общински съвет, на която според проекта за дневен ред ще бъдат разгледани 8 точки. Всички материали са внесени от заместник - кметовете.  Съветниците ще бъдат информирани за спазването на Наредбата за реда и чистотата в общината и изпълнението на Общинската програма за закрила на детето. Ще бъде разгледан и обсъден отчетът на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

На предстоящата сесия трябва да  бъде допълнена и Наредба за принудително изпълнение на Заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на строежи или части от тях и Заповеди за премахване на незаконни строежи или части от тях от органите на Община Първомай. В нормативната уредба на ОбС _Първомай съществува празнота по отношение на установяване на този ред и за запълването ѝ трябва да бъде приета тази Наредба. Проектът ѝ урежда реда за взимане на направени разходи и се очаква да има положителен ефект върху общественото отношение към незаконното строителство и поддържането на строежите в изправно техническо състояние.

Местните парламентаристи ще трябва да дадат съгласието си общината да кандидатства по Програма за научни изследвания и иновации Хоризан 2020. Тя има 3 приоритета – укрепване позициите на ЕС като лидер в научните постижения, създаване и утвърждаване на конкурентни индустрии чрез иновации и създаване на по-добро общество – чрез въвеждане на нови методи за справяне със социалните предизвикателства. Тази програма дава възможност за изграждане на интелигентни системи за осветление, маркиране, за събиране и управление на отпадъците, отопление и охлаждане на обществени сгради и други. Община Първомай е допустим кандидат, но за да кандидатства трябва да бъде в екип с други две общини. За сега като партньори се очертават община Сливен и община Стралджа. Това, което на този етап се изисква от съветниците е да дадат зелена светлина за разработване на проект.

Като допълнителни точки в дневния ред се очаква да влязат разпределение на средствата от фонда на ОбС за подпомагане на социално слаби и нуждаещи се граждани. По предложение беше предложено да се помисли и върху стимулирането и награждаването на бойците и треньора им от СК „Шампион“ донесли титли от световни и европейски първенства.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини