32 °C

Предстои сесия по материали, внесени от заместник - кметовете

В последния ден на април, от 17.30 часа предстои редовна сесия на общински съвет, на която според проекта за дневен ред ще бъдат разгледани 8 точки. Всички материали са внесени от заместник - кметовете.  Съветниците ще бъдат информирани за спазването на Наредбата за реда и чистотата в общината и изпълнението на Общинската програма за закрила на детето. Ще бъде разгледан и обсъден отчетът на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

На предстоящата сесия трябва да  бъде допълнена и Наредба за принудително изпълнение на Заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на строежи или части от тях и Заповеди за премахване на незаконни строежи или части от тях от органите на Община Първомай. В нормативната уредба на ОбС _Първомай съществува празнота по отношение на установяване на този ред и за запълването ѝ трябва да бъде приета тази Наредба. Проектът ѝ урежда реда за взимане на направени разходи и се очаква да има положителен ефект върху общественото отношение към незаконното строителство и поддържането на строежите в изправно техническо състояние.

Местните парламентаристи ще трябва да дадат съгласието си общината да кандидатства по Програма за научни изследвания и иновации Хоризан 2020. Тя има 3 приоритета – укрепване позициите на ЕС като лидер в научните постижения, създаване и утвърждаване на конкурентни индустрии чрез иновации и създаване на по-добро общество – чрез въвеждане на нови методи за справяне със социалните предизвикателства. Тази програма дава възможност за изграждане на интелигентни системи за осветление, маркиране, за събиране и управление на отпадъците, отопление и охлаждане на обществени сгради и други. Община Първомай е допустим кандидат, но за да кандидатства трябва да бъде в екип с други две общини. За сега като партньори се очертават община Сливен и община Стралджа. Това, което на този етап се изисква от съветниците е да дадат зелена светлина за разработване на проект.

Като допълнителни точки в дневния ред се очаква да влязат разпределение на средствата от фонда на ОбС за подпомагане на социално слаби и нуждаещи се граждани. По предложение беше предложено да се помисли и върху стимулирането и награждаването на бойците и треньора им от СК „Шампион“ донесли титли от световни и европейски първенства.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете по-смирени днес. Откажете се от грандиозни дела. Отделете внимание на близки хора около вас. Ако забележите дребните промени случили се около вас напоследък, ще си дадете сметка, че живота не е само бизнес, а едно приятно преживяване на малки радости. Насладете им се тихо.
07 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С повишена активност ще пристъпите към ангажиментите си и ще наложите свое темпо. За да останете доволни от себе си се старайте да изпипвате всяка подробност. Оценката, която ще получите за работата си ще бъде положителна. Отнасяйте се с повече уважение към хората от обкръжението си и не се надценявайте.
07 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
07 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде спокоен и ведър. Деловите задачи ви носят удоволствие от добре свършената работа, още повече, че резултатите ще са добри. Откриват ви се перспективни възможности в служебен план, но трябва да подходите с повече такт и търпение. Доверете се на човек, когото уважавате. Любовта ви е в унисон с настроението.
07 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Усилията да сте във фокуса на вниманието изморяват и изхабяват емоционално. Бъдете обективни към себе си и не стигайте до крайности. Добри възможностите в посока на отдиха ще ви предостави днешния ден, използвайте ги. Здравословното ви състояние също се нуждае от грижи, не пренебрегвайте хронично страдание.
07 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ако непременно държите да покажете предимството си пред някой, има опасност да се нагърбите с чужди проблеми и с това да усложните взаимоотношенията си. Излишното натоварване би ви се отразило недобре на здравето, психиката и настроението. Осигурете си повече минути за отдих.
07 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Заложете на премерения риск. Всичко, което правите е добре замислено. Не позволявайте да ви поднасят изненади, които да ви правят безучастни. Намирате разрешение на важен за вас въпрос, който ще спомогне за по-нататъшното ви професионално развитие. В центъра на вниманието сте и се чувствате много добре.
07 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко около вас днес е твърдо динамично и ще останете доволни от свършеното само ако се придържате към този начин на действие. Не очаквайте прекалено много от обещанията, които получавате, те са по-скоро несериозни. Предстои ви стабилизиране на финансовото състояние, но бъдете търпеливи с деловите си партньори. Пазете се от измами.
07 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви изключително разнообразен ден днес. С каквото и да се замете, настроението ви е прекрасно и вследствие на това успявате да останете доволни от всичко свършено. Същевременно чувството ви за хумор кара хората около вас да се забавляват истински. Добра новина, свързана с близък приятел ще ви зарадва към края на деня.
07 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Енергични сте и със замах ще се справите с професионалните си ангажименти днес. Ще планирате бъдещи проекти, които грижливо обмисляте. Не прибързвайте в решенията си. Наред с грижите, които проявявате към делата си, е нужно да се замислите и за отношенията си с близките ви хора.
07 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отношенията с партньора ви носят добро настроение и ви карат да не мислите за грижи и проблеми. Не пренебрегвайте нечие внимание към вас, това сега може и да не ви вълнува особено, но обстоятелствата ще ви принудят да се съобразявате. Близо сте до разрешаването на битов дискомфорт.
07 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
07 авг 2020
Последни новини