Първолаците от „Кирил и Методий“ вече са грамотни

Снимки: Стоян Неделчев

С оригинални представления първокласниците от двете паралелки на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“- Първомай отпразнуваха своята грамотност. Двете класни ръководителки Венче Колева и Гергана Стойчева и помощничките им Таня Кирчева и Елеонора Видева бяха подготвили сценичните изяви на своите възпитаници според възможностите им.

 Учениците от Iа клас разказаха историята на Илко в страната Букволандия, който за малко щеше да остане в Мързеландия. На сцената се вихриха феи, принцеси, герои от любими приказки и книги, имаше Алабала и Буква Я и куп любопитни забавни диалози изпълнени с много майсторство и старание от първолаците. Децата пяха и танцуваха, а майки и баби умилително бършеха сълзи. Накрая всеки ученик прочете текст – изненада. Родителите подариха книжката „Празник на буквите“ на своите деца, а те затрупаха с цветя любимите си учителки.

Така възторжено беше тържеството и на „б“ паралелка. Малчуганите се сбогуваха с буквара и вече ще учат приказките и стихчетата от читанката.

Гост на двете тържества беше директора на училището Елена Добрева. Тя поздрави първокласниците, раздаде грамоти на участвалите в състезанието „Аз и буквите“ и им пожела още много знания и умения.

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини