Първомайски гимназисти показаха класа и овладян бизнес етикет на работодателски форум

С визия, адекватно поведение и овладян бизнес етикет впечатлиха ученици от ПГСС „Васил Левски“ участниците в Първия бизнес форум на Конфедерацията на работодателите „Тракия“.

Младежите и тяхната учителка Венета Кичукова получиха покана за присъствие на събитието преди около 20 дни от председателя на Съюза на предприемачите – Асеновград, Васил Пиронков. За да се възползват от поканата им съдействаха на кметът на общината Ангел Папазов и директорът на училището Росица Генова, а с тях пътува и учителката Атанаска Петрова.

Повече от възторжени бяха коментарите на PR- агенцията осъществила форума. Според собственика ѝ – това са неговите бъдещи служители. В учениците от Първомай той видя работоспособни, представителни млади хора, които са наясно с организирането и провеждането на делови срещи.

Форумът се проведе на 14 март в х-л „Екзотик“ в село Марково, а на гимназистите бяха поставени задачи свързани с организацията на събитието. По този начин на практика те показаха наученото в часовете по Бизнес комуникация – разказа преподавателката им в СИП „Млад предприемач“ - Венета Кичукова. За нея часът не приключва със звънеца и прилагането на наученото в реална среда е изключително важно.

На бизнес форума пред учениците беше акцентувано върху комуникативните и организационни елементи на подготовката и осъществяване на срещи, разговори, заседания и други делови събития. Учениците видяха на практика как се реализира стратегия по връзки с обществеността, как се комуникира с медии, как се подготвя и осъществява промоция, презентация и други.

Бъдещите икономисти и еколози наблюдаваха групово, екипно и персонално участие в общуването, запознаха се с правилата за пълномощие и отговорност при разговори.

Видяха ролята за организиране, планиране и модериране на делово събитие и демонстрираха добре овладян бизнес етикет, спазвайки общоприетите правила и норми.

Във форума взеха участие повече от 200 български и 27 чуждестранни фирми.Основната му цел бе работодателите от различните фирми и предприятия да се срещнат лично, да обменят идеи и да обсъдят проблемите, стоящи пред сектора. По време на официалната част бяха представени структурата, целите и стратегическите насоки и приоритети в бъдещата работа на Конфедерацията. Бизнес форумът бе открит от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, който отправи поздравления и пожелания за успешна и ползотворна работа и сключване на много взаимоизгодни сделки.

В работата му участваха и много от приятелите на община Първомай – дипломати и представители на международни компании - извънредният и пълномощен посланик на Република Индонезия в България Бунян Саптомо, почетният консул на Хашемитско кралство Йордания в България д-р Хасан Бармауи, председателят на Турско-българската търговско-индустриална камара Зеки Байрам, търговското аташе на Генералното консулство на Република Турция в България Баръш Йеничери, изпълнителният директор на Регионалната асоциация на общините „Тракия” проф. Иван Върлякови др.

След официлното откриване на импровизираната изложба на продукцията на членове на Конфедерацията се проведоха делови разговори и дискусии между компаниите, в които взеха активно участие и официалните гости, обсъдени бяха с представителите на бизнеса общите проблеми пред частния сектор и работодателите и възможностите пред държавата за решаването им.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини