21 °C

Първомайски гимназисти показаха класа и овладян бизнес етикет на работодателски форум

С визия, адекватно поведение и овладян бизнес етикет впечатлиха ученици от ПГСС „Васил Левски“ участниците в Първия бизнес форум на Конфедерацията на работодателите „Тракия“.

Младежите и тяхната учителка Венета Кичукова получиха покана за присъствие на събитието преди около 20 дни от председателя на Съюза на предприемачите – Асеновград, Васил Пиронков. За да се възползват от поканата им съдействаха на кметът на общината Ангел Папазов и директорът на училището Росица Генова, а с тях пътува и учителката Атанаска Петрова.

Повече от възторжени бяха коментарите на PR- агенцията осъществила форума. Според собственика ѝ – това са неговите бъдещи служители. В учениците от Първомай той видя работоспособни, представителни млади хора, които са наясно с организирането и провеждането на делови срещи.

Форумът се проведе на 14 март в х-л „Екзотик“ в село Марково, а на гимназистите бяха поставени задачи свързани с организацията на събитието. По този начин на практика те показаха наученото в часовете по Бизнес комуникация – разказа преподавателката им в СИП „Млад предприемач“ - Венета Кичукова. За нея часът не приключва със звънеца и прилагането на наученото в реална среда е изключително важно.

На бизнес форума пред учениците беше акцентувано върху комуникативните и организационни елементи на подготовката и осъществяване на срещи, разговори, заседания и други делови събития. Учениците видяха на практика как се реализира стратегия по връзки с обществеността, как се комуникира с медии, как се подготвя и осъществява промоция, презентация и други.

Бъдещите икономисти и еколози наблюдаваха групово, екипно и персонално участие в общуването, запознаха се с правилата за пълномощие и отговорност при разговори.

Видяха ролята за организиране, планиране и модериране на делово събитие и демонстрираха добре овладян бизнес етикет, спазвайки общоприетите правила и норми.

Във форума взеха участие повече от 200 български и 27 чуждестранни фирми.Основната му цел бе работодателите от различните фирми и предприятия да се срещнат лично, да обменят идеи и да обсъдят проблемите, стоящи пред сектора. По време на официалната част бяха представени структурата, целите и стратегическите насоки и приоритети в бъдещата работа на Конфедерацията. Бизнес форумът бе открит от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, който отправи поздравления и пожелания за успешна и ползотворна работа и сключване на много взаимоизгодни сделки.

В работата му участваха и много от приятелите на община Първомай – дипломати и представители на международни компании - извънредният и пълномощен посланик на Република Индонезия в България Бунян Саптомо, почетният консул на Хашемитско кралство Йордания в България д-р Хасан Бармауи, председателят на Турско-българската търговско-индустриална камара Зеки Байрам, търговското аташе на Генералното консулство на Република Турция в България Баръш Йеничери, изпълнителният директор на Регионалната асоциация на общините „Тракия” проф. Иван Върлякови др.

След официлното откриване на импровизираната изложба на продукцията на членове на Конфедерацията се проведоха делови разговори и дискусии между компаниите, в които взеха активно участие и официалните гости, обсъдени бяха с представителите на бизнеса общите проблеми пред частния сектор и работодателите и възможностите пред държавата за решаването им.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини