16 °C

Първомайски гимназисти показаха класа и овладян бизнес етикет на работодателски форум

С визия, адекватно поведение и овладян бизнес етикет впечатлиха ученици от ПГСС „Васил Левски“ участниците в Първия бизнес форум на Конфедерацията на работодателите „Тракия“.

Младежите и тяхната учителка Венета Кичукова получиха покана за присъствие на събитието преди около 20 дни от председателя на Съюза на предприемачите – Асеновград, Васил Пиронков. За да се възползват от поканата им съдействаха на кметът на общината Ангел Папазов и директорът на училището Росица Генова, а с тях пътува и учителката Атанаска Петрова.

Повече от възторжени бяха коментарите на PR- агенцията осъществила форума. Според собственика ѝ – това са неговите бъдещи служители. В учениците от Първомай той видя работоспособни, представителни млади хора, които са наясно с организирането и провеждането на делови срещи.

Форумът се проведе на 14 март в х-л „Екзотик“ в село Марково, а на гимназистите бяха поставени задачи свързани с организацията на събитието. По този начин на практика те показаха наученото в часовете по Бизнес комуникация – разказа преподавателката им в СИП „Млад предприемач“ - Венета Кичукова. За нея часът не приключва със звънеца и прилагането на наученото в реална среда е изключително важно.

На бизнес форума пред учениците беше акцентувано върху комуникативните и организационни елементи на подготовката и осъществяване на срещи, разговори, заседания и други делови събития. Учениците видяха на практика как се реализира стратегия по връзки с обществеността, как се комуникира с медии, как се подготвя и осъществява промоция, презентация и други.

Бъдещите икономисти и еколози наблюдаваха групово, екипно и персонално участие в общуването, запознаха се с правилата за пълномощие и отговорност при разговори.

Видяха ролята за организиране, планиране и модериране на делово събитие и демонстрираха добре овладян бизнес етикет, спазвайки общоприетите правила и норми.

Във форума взеха участие повече от 200 български и 27 чуждестранни фирми.Основната му цел бе работодателите от различните фирми и предприятия да се срещнат лично, да обменят идеи и да обсъдят проблемите, стоящи пред сектора. По време на официалната част бяха представени структурата, целите и стратегическите насоки и приоритети в бъдещата работа на Конфедерацията. Бизнес форумът бе открит от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, който отправи поздравления и пожелания за успешна и ползотворна работа и сключване на много взаимоизгодни сделки.

В работата му участваха и много от приятелите на община Първомай – дипломати и представители на международни компании - извънредният и пълномощен посланик на Република Индонезия в България Бунян Саптомо, почетният консул на Хашемитско кралство Йордания в България д-р Хасан Бармауи, председателят на Турско-българската търговско-индустриална камара Зеки Байрам, търговското аташе на Генералното консулство на Република Турция в България Баръш Йеничери, изпълнителният директор на Регионалната асоциация на общините „Тракия” проф. Иван Върлякови др.

След официлното откриване на импровизираната изложба на продукцията на членове на Конфедерацията се проведоха делови разговори и дискусии между компаниите, в които взеха активно участие и официалните гости, обсъдени бяха с представителите на бизнеса общите проблеми пред частния сектор и работодателите и възможностите пред държавата за решаването им.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини