35 °C

Първомайски гимназисти показаха класа и овладян бизнес етикет на работодателски форум

С визия, адекватно поведение и овладян бизнес етикет впечатлиха ученици от ПГСС „Васил Левски“ участниците в Първия бизнес форум на Конфедерацията на работодателите „Тракия“.

Младежите и тяхната учителка Венета Кичукова получиха покана за присъствие на събитието преди около 20 дни от председателя на Съюза на предприемачите – Асеновград, Васил Пиронков. За да се възползват от поканата им съдействаха на кметът на общината Ангел Папазов и директорът на училището Росица Генова, а с тях пътува и учителката Атанаска Петрова.

Повече от възторжени бяха коментарите на PR- агенцията осъществила форума. Според собственика ѝ – това са неговите бъдещи служители. В учениците от Първомай той видя работоспособни, представителни млади хора, които са наясно с организирането и провеждането на делови срещи.

Форумът се проведе на 14 март в х-л „Екзотик“ в село Марково, а на гимназистите бяха поставени задачи свързани с организацията на събитието. По този начин на практика те показаха наученото в часовете по Бизнес комуникация – разказа преподавателката им в СИП „Млад предприемач“ - Венета Кичукова. За нея часът не приключва със звънеца и прилагането на наученото в реална среда е изключително важно.

На бизнес форума пред учениците беше акцентувано върху комуникативните и организационни елементи на подготовката и осъществяване на срещи, разговори, заседания и други делови събития. Учениците видяха на практика как се реализира стратегия по връзки с обществеността, как се комуникира с медии, как се подготвя и осъществява промоция, презентация и други.

Бъдещите икономисти и еколози наблюдаваха групово, екипно и персонално участие в общуването, запознаха се с правилата за пълномощие и отговорност при разговори.

Видяха ролята за организиране, планиране и модериране на делово събитие и демонстрираха добре овладян бизнес етикет, спазвайки общоприетите правила и норми.

Във форума взеха участие повече от 200 български и 27 чуждестранни фирми.Основната му цел бе работодателите от различните фирми и предприятия да се срещнат лично, да обменят идеи и да обсъдят проблемите, стоящи пред сектора. По време на официалната част бяха представени структурата, целите и стратегическите насоки и приоритети в бъдещата работа на Конфедерацията. Бизнес форумът бе открит от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, който отправи поздравления и пожелания за успешна и ползотворна работа и сключване на много взаимоизгодни сделки.

В работата му участваха и много от приятелите на община Първомай – дипломати и представители на международни компании - извънредният и пълномощен посланик на Република Индонезия в България Бунян Саптомо, почетният консул на Хашемитско кралство Йордания в България д-р Хасан Бармауи, председателят на Турско-българската търговско-индустриална камара Зеки Байрам, търговското аташе на Генералното консулство на Република Турция в България Баръш Йеничери, изпълнителният директор на Регионалната асоциация на общините „Тракия” проф. Иван Върлякови др.

След официлното откриване на импровизираната изложба на продукцията на членове на Конфедерацията се проведоха делови разговори и дискусии между компаниите, в които взеха активно участие и официалните гости, обсъдени бяха с представителите на бизнеса общите проблеми пред частния сектор и работодателите и възможностите пред държавата за решаването им.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини