Канят ни на концерт "Неочаквано"

Мария и Ивайло Деливичеви

Импресарска къща „Вирджиния Втора“ изменя на традицията и заради сезона вместо на източните стълби, ни кани на концерт в Пленарна зала на ОбА.

Концертът „Неочаквано“ ще има премиера на първомайска сцена. Замислен отдавна, сега той ще бъде реализиран в няколко града на страната. Цигулката на Гинка Радилова е вече добре позната в Първомай. Този път тя ще се яви в компанията на двама млади, но успяващи в Австрия музиканти – Мария Деливичева на пиано и Ивайло Деливичеви на маримба. Те са пловдивчани, но завършват не къде, а именно, в меката на класическата музика – Виена. Възпитаници на Музикалната академия „Густав Малер“,  създават своя самостоятелна школа „Алегро виваче“.

Мария Деливичева е пианист, аранжор и композитор. В концерта са включени и две нейни творби „Стара българска тайна“ и „Вечерна молитва“. В пограмата присъстват едни от най - популярните имена на композитори : Йохан Себастиан Бах ; Волфганг Амадеус Моцарт; Фредерик Шопен; Йоханес Брамс - Унгарски Танц №5; Виторио Монти - Чардаш; Астор Пиацола - Либертанго;Клод Дебюси "Cair de lune" ;И. Албениз "Asturias". Българските композитори са представени от Панчо Владигеров и неговата "Песен" из "Българска сюита".

Входът е свободен, а началото е в 18 часа на 2 февруари.

Т.Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини