21 °C

Бизнесът се срещна с представители на турското консулство

За среща между представители на местния бизнес и търговското аташе на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Баръш Йеничери съобщава сайтът на ОбА – Първомай. Според публикуваната информация срещата е по молба на Консулството. Оттам са  проявили интерес към производители на плодове, зеленчуци и собствениците на преработващи предприятия. Като дипломат, занимаващ се с въпросите на търговията, г-н Йеничери е формулирал целите си като „улесняване на турските инвестиции в страната и по – конкретно в Източните Родопи“.  По думите му, към момента в страната ни оперират около  сто турски фирми, чиито инвестиции надхвърлят 2 милиарда долара. Към консулството вече са се обръщали турски фирми, които питат къде е най ­ удачно да инвестират. „Ние вече ги насочваме именно към района на Първомай”, любезно е допълнил Йеничери.

Първомайските бизнесмени са получили покана за участие на Балканска икономическа среща, която предстои да се  проведе през февруари в Бурса.

Първомай е спирка от дипломатическата  дейност на г-н Йеничери. Малко по – късно той е гостувал и в община Асеновград.

Теодора Кирякова

Снимки: ОбА - Първомай

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (26)

 • 1
  11
  11
  17 -7
  08:54, 23 яну 2015
  Келнера е много любезен.
  • 11
   111
   10 -8
   09:27, 23 яну 2015
   Когато имаш гости и ги почерпиш може би не си домакин, а си "келнер"...Странни са възприятията първомайски. А как последно е името на госта, щото не става ясно от този материал - няколко пъти го кръщават по различен начин.
  • Из
   Из "делниците на един луд"
   5 -9
   09:50, 23 яну 2015
   Така е - президентът посреща Кери наулицата и ведн... Виж коментара
 • 2
  Вс
  вса
  37 -2
  09:35, 23 яну 2015
  Защо само турски инвеститори се насочват към Първомай? Каква е ползата за първомайци? Турция не е членка на ЕС. Поканете бизнесмени от Румъния, Унгария,Полша Чехия и други европейски държави, дори от Русия
  Градът все повече запада, всичко се разпродаде, няма работа, младите бягат в големите градове. Съграждани, които винаги са гледали оранжерии и земеделие отдавна са се отказали защото няма пазари и условия за това. Не можем дупките по пътищата да си запушим , тръгнали сме инвеститори от Турция да си докарваме. Земята, която преди години бе засадена с домати, чушки и други зеленчуци сега се засажда с тютюн. Направете една зеленчукова борса в общината - така ще печели общината и ще живне земеделието. Привлечете инвестиции, от които да печели общината - да се възроди земеделието, да има пазар за малките земеделски стопанства, създайте условия за малкия и среден бизнес.
  Какви работни места осигури турската инвестиция в АДФ - никакви
  Какви работни места осигурява тютюнопроидводството за първомайци - внос на работници от други райони.
  • Ta
   TANA MURABETO
   0 0
   10:44, 23 яну 2015
   Analiziiraiki fagta 4e turski invistitorite se naso4vat(ustremno) kam Parvomai e mnogo polezn i e edna duhodonosna perspegtiva,no i inovativnos.Samia gospodin se nazovava Eni4eri i tova nesamneno e edin garant za ospevaemos na tozi taka vajen nam proegt.Eni4erite sa bili tvardi hora-gledali sme tova v filma v lizeto na Josif Sar4edjieva.Dosega nikoi proegt na g-n kmet Papazov ne e pretarpial FLOP(proval).Toi i zatova eventoalno rasdava.
  • Ww
   www
   10 -6
   17:39, 23 яну 2015
   Тютюнопроизводството дава хляб на много първомайски семейства - това много лесно се доказва. В общината има инвестиции и от другите държави, които сте изброили - това може да се провери. И никой не връща инвеститори, ако иска районът да се развива. Южната ни съседка е много по-добре икономически, дори и да ни е мъчно, че не сме като тях икономически, няма да ги настигнем като драскаме коментари по сайтовете.
  • Fg
   fgg
   8 -4
   20:09, 23 яну 2015
   До WWW
   Колкото и да ви е неприятно този сайт е за да се драскат коментари. Още малко и да кажете, че цял Първомай се изхранва от тютюнопроизводството. Общината може да се развива, като осигурява условия на хората за работа, за вдигане на доходите, за развитие на земеделие , пазари за това. И няма какво да доказвате - според мен общината запада. Прави са съгражданите. Тук е земеделски край , не район за тютюнопроизводство. А относно икономическото развитие на Турция - гледайте България, ние живеем тук и трябва да отстояваме националният си интерес.
  • 67
   67
   7 -1
   21:21, 23 яну 2015
   не тютюнопроизводството ви дава хляб субсидиите и доплащанията.А и турция е в рецесия вече
  • Ww
   www
   4 -3
   06:54, 24 яну 2015
   Освен, че си "драскате" в сайта, Вие конкретно какво сте направили за развитието на Първомай и общината? Или е по лесно отстрани да говорите. Не напразно са ни обявили за държавата на мрънкалниците. Ами като имате усещане, че общината запада идете в ОбС, дайте конкретни предложения и виждане как да се реализират идеите Ви - ето това би помогнало.
 • 3
  Ta
  TANA MURABETO
  2 -3
  10:29, 23 яну 2015
  Ot fotografiata:Kmet Papazov razdava li ?!Gledam 4i nikoi ni sa krasti,a si sedat odobno.
 • 4
  Въ
  Въшка
  25 -2
  11:05, 23 яну 2015
  Напоследък кметът май работи като дистрибутор на Даци и Богданов. Обикаля Европа и близкия изток с общински пари да им предлага стоката вместо да си гледа работата и градът да спре да пропада главоломно
  • Ww
   www
   11 0
   17:48, 23 яну 2015
   Градът ще се оправи точно с обиколки, контакти и съдействие на местните фирми. Не става с мятане на китки манекенски по коридорите, нито с ходене на лов и отлежаване в кабинета.
  • Ht
   http
   15 -4
   19:17, 23 яну 2015
   Шъ съ урай когато свинка кацне на джамия. Тия фирми и бизнесмени като са толкова кадърни да се рекламират по света само а не кметя като мечкадар да ходи по села и паланки в чужбина да ни показва мечките. Общинската власт трябва да предоставя бързи и качествени законоустановени услуги и да не дискриминира икономическите субекти както и участниците в управлението да не се занимават с тъмни неща. Сега какво излиза че общината е рекламна агенция на даци и разни други а кметя им е маркетинг мениджър. Постоянно кани някой и два пъти повече ходи другаде и троши народни пари.
  • Fg
   fgg
   8 -4
   20:14, 23 яну 2015
   Да питам WWW - от толкова обиколки и срещи и контакти как се е управил града, че не мога да разбера
 • 5
  Не
  незначителен гражданин
  36 -1
  11:35, 23 яну 2015
  Вместо да чета дебилските неграмотни мисли на някакво си Мурабе, бих желала да прочета, макар и с две изречения, за ползата която имам аз, като обикновен гражданин от тези срещи и нескончаемите воаяжи на кмета на запад и изток платени с моите данъци!От десетките информации изнесени в сайта за няколко години не мога да намеря и буква за тези ползи.Работни места ли открихме, приходи от данъци ли увеличихме, интелектуалния потенциал на Общината ли подобрихме? Пишете не се страхувайте!
  • 74
   742629
   18 -1
   13:41, 23 яну 2015
   Много точен коментар . Точно и ясно се пита за ПОЛЗАТА на местното население от тези срещи/панаири/изложения/пътувания на Здрастито най-вече към Ориента. Я да видим сега кой от журналистиката ще направи такова проучване и ще излезе със статия в сайта.
  • Ta
   TANA MURABETO
   0 0
   13:05, 24 яну 2015
   Ovajaema gospoja ,,bes zna4enie.,demek NO NAME!!
   Viziraiki antagonisti4nia surrealisam aneksiran vav aritropotro4nata aleksadtrazia na Vashia protaGOnizamaz si pozvolih da regeneriram edin antiagnostiti4en Reflex u institoivniat Vi,mila gospojo vodadizam.((I nimoite sade fayda da tras'te ot g-n kmeta.
  • Ta
   TANA MURABETO
   0 0
   13:28, 24 яну 2015
   mila gospojo,10000 pati po-obrazovana i po -na4etena sam ot vas:))
 • 6
  69
  69
  2 -5
  16:14, 23 яну 2015
  Който слуша и си мълчи печели два пъти:1.да не каже някоя глупост и 2.да чуе нещо умно!решавайте сами.
  • 96
   96
   4 -1
   17:28, 23 яну 2015
   Има хора, които като мълчат будят съмнение , че са глупави! Отворят ли си устата обаче, доказват правотата на това съмнение!
 • 7
  44
  44
  5 -3
  20:46, 23 яну 2015
  Как се подлага тоя кмета и все на турци ,както казва месното журнале все на "рязани аргументи" набляга ! А файда никаква.
 • 8
  На
  Найдьо
  8 -5
  22:20, 23 яну 2015
  За да има човяк пъри, му е нужнъ гърбина за да носи отгуворност и многу да бачка. Тукъ сте съ събрали едно общество, дето, аку послушъте бай ви Найдьо, по-добре да съ понаучи да живее простичку. Туй шъ рече да си хапните, да си пийните и, га съ стамни, да са потаковате. Последнуто-евентуалну, оти на зли хора тая рабута не им съ отдава. Освен това, за да не съ нъпрегните прекълено, планувайте живота в къс хоризонт-нещо като къс пас. Само за днеска, до преди лягъне. Утре, дет съ вика - нов план. Я мисля, че правилният управник шъ бъде тоя, дето успее да създаде ред, равнуправие сред хората и спокойна градскъ среда. Управникът не може дъ ви върти биснесъ, но почне ли да обслужвъ наши и ваши, винъги съ намира кой да го разкара. За да можем да живеем простичку, на масата трябва дъ има поне комат ляб. Има неща, без които живота става многу мъчен. Я дълбоку вярвам в тва, че Пъромай трябвъ да съ популяризиръ. Да не забрайте и мене. Еврупейскъта банка почва да печатъ пари и евруто съ обезценявъ спряму долъра. Лихвите по кредитите в евру съ очаква да ръстът и я съ налага да ви дигна цените на дупките. И кът Беров навремето шъ викна: за богъ братя, не умирайте, че раждъне безплатну може, ама погребение-изключено. А инак, от където и да дойдат инвестиции е дубре. Турция е многу по развита икономика от България. Слепци сте и затуй пропадъте.
 • 9
  До сега чакахме и викахме Неволята да ни помогне, но нейсе, СТЯГАЙТЕ СЕ БРАТЯ ДА СИ ОТВОЮВАМЕ БЪЛГАРИЯ ! От години турците купуват нашата Българска земя с нашите пари от помощите за дребните производители ( била някога тяхна - НЕ ! Била е на султана ! Никой няма нотариален акт! Турция е победена и няма право на нищо! ) Всички досегащни управници изпълняват плана Ран и Ът в това число и нашия кмет! Преди 3 год. Б.Брисов подписа договор за даване на 1 милион декара обработваема земя на Израел - срещу наем, но с условие да плащат нещо, но от когато поискат и започнат да я обработват !?!?! ... а нас да ли не са ни включили в този договор ?!?! Изредиха се вторите най-големи на най-големите, защо ли?! Сигурно за да ни помогнат ли ?! Да, ама не! Отново търмък и ни насаждат на пъртоци - искат да ни злепоставят и скарат с братовчедите ни руснаци, турци и украинци! Прилагат римската максима ( РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! ) НАРОДЕЕЕЕ ОСЪЗНАЙ СЕ !!!
  • На
   Найдьо
   4 -3
   22:51, 23 яну 2015
   Праотците трябвъ да съ увъжават. Има тъ в мрежъта. Напиши "питекантроп". Ква силъ, ква мъжественост. Един плюс от мене.
  • Бъ
   българин
   5 -1
   17:49, 24 яну 2015
   Абсолютно си прав в размислите си!И според мен това общинско управление начело с кметя е ялово и стерилно откъм идеи и амбиции за развитие на града ни.Видяхме, че за четвърт век вместо той да се развива и благоустроява още повече запада-няма производство, няма предприятия дори и старите се унищожиха и заклеймиха като изчадия на комунизма ,но и нови не се създадоха!Няма работа за населението,което следствие на тези фактори намалява и особено младата част от него!
 • 10
  По
  Поет революционер
  2 -1
  08:16, 26 яну 2015
  Яжти, пийти и сирети, лебец в бобеца топнети, салатка си нарижети и ракийца наточети. Яжти, пийти и сирети, тиливизора пуснети, гледайти, но нe мислети, вярвайти и съ чудети. Яжти, пийти и сирети, псувайти, но си сидети, кучитатата си хранети, кучешки живот водети. Яжти, пийти и сирети, на дицата помогнети, есимесчи изпратети и наздравица вдигнети. Яжти, пийти и сирети, „Сделка или не“ ришети, есимесчи пак пратети за игръ съ запишети. Яжти, пийти и сирети, чалга силно си пуснети, върху масата скочети и един гюбек фърлети. Яжти, пийти и сирети, яко, яко изпърдети и жинътъ опънети. Кеф голям, нали? Кажети? Яжти, пийти и сирети, данъците си платети, кредитите си върнети и трудети съ, трудети. Яжти, пийти и сирети, Нямати пари! Ни щети? Ощи малко путърпети, само, докато умрети.

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини