24 °C

Бизнесът се срещна с представители на турското консулство

За среща между представители на местния бизнес и търговското аташе на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Баръш Йеничери съобщава сайтът на ОбА – Първомай. Според публикуваната информация срещата е по молба на Консулството. Оттам са  проявили интерес към производители на плодове, зеленчуци и собствениците на преработващи предприятия. Като дипломат, занимаващ се с въпросите на търговията, г-н Йеничери е формулирал целите си като „улесняване на турските инвестиции в страната и по – конкретно в Източните Родопи“.  По думите му, към момента в страната ни оперират около  сто турски фирми, чиито инвестиции надхвърлят 2 милиарда долара. Към консулството вече са се обръщали турски фирми, които питат къде е най ­ удачно да инвестират. „Ние вече ги насочваме именно към района на Първомай”, любезно е допълнил Йеничери.

Първомайските бизнесмени са получили покана за участие на Балканска икономическа среща, която предстои да се  проведе през февруари в Бурса.

Първомай е спирка от дипломатическата  дейност на г-н Йеничери. Малко по – късно той е гостувал и в община Асеновград.

Теодора Кирякова

Снимки: ОбА - Първомай

Facebook коментари

Коментари в сайта (26)

 • 1
  11
  11
  17 -7
  08:54, 23 яну 2015
  Келнера е много любезен.
  • 11
   111
   10 -8
   09:27, 23 яну 2015
   Когато имаш гости и ги почерпиш може би не си домакин, а си "келнер"...Странни са възприятията първомайски. А как последно е името на госта, щото не става ясно от този материал - няколко пъти го кръщават по различен начин.
  • Из
   Из "делниците на един луд"
   5 -9
   09:50, 23 яну 2015
   Така е - президентът посреща Кери наулицата и ведн... Виж коментара
 • 2
  Вс
  вса
  37 -2
  09:35, 23 яну 2015
  Защо само турски инвеститори се насочват към Първомай? Каква е ползата за първомайци? Турция не е членка на ЕС. Поканете бизнесмени от Румъния, Унгария,Полша Чехия и други европейски държави, дори от Русия
  Градът все повече запада, всичко се разпродаде, няма работа, младите бягат в големите градове. Съграждани, които винаги са гледали оранжерии и земеделие отдавна са се отказали защото няма пазари и условия за това. Не можем дупките по пътищата да си запушим , тръгнали сме инвеститори от Турция да си докарваме. Земята, която преди години бе засадена с домати, чушки и други зеленчуци сега се засажда с тютюн. Направете една зеленчукова борса в общината - така ще печели общината и ще живне земеделието. Привлечете инвестиции, от които да печели общината - да се възроди земеделието, да има пазар за малките земеделски стопанства, създайте условия за малкия и среден бизнес.
  Какви работни места осигури турската инвестиция в АДФ - никакви
  Какви работни места осигурява тютюнопроидводството за първомайци - внос на работници от други райони.
  • Ta
   TANA MURABETO
   0 0
   10:44, 23 яну 2015
   Analiziiraiki fagta 4e turski invistitorite se naso4vat(ustremno) kam Parvomai e mnogo polezn i e edna duhodonosna perspegtiva,no i inovativnos.Samia gospodin se nazovava Eni4eri i tova nesamneno e edin garant za ospevaemos na tozi taka vajen nam proegt.Eni4erite sa bili tvardi hora-gledali sme tova v filma v lizeto na Josif Sar4edjieva.Dosega nikoi proegt na g-n kmet Papazov ne e pretarpial FLOP(proval).Toi i zatova eventoalno rasdava.
  • Ww
   www
   10 -6
   17:39, 23 яну 2015
   Тютюнопроизводството дава хляб на много първомайски семейства - това много лесно се доказва. В общината има инвестиции и от другите държави, които сте изброили - това може да се провери. И никой не връща инвеститори, ако иска районът да се развива. Южната ни съседка е много по-добре икономически, дори и да ни е мъчно, че не сме като тях икономически, няма да ги настигнем като драскаме коментари по сайтовете.
  • Fg
   fgg
   8 -4
   20:09, 23 яну 2015
   До WWW
   Колкото и да ви е неприятно този сайт е за да се драскат коментари. Още малко и да кажете, че цял Първомай се изхранва от тютюнопроизводството. Общината може да се развива, като осигурява условия на хората за работа, за вдигане на доходите, за развитие на земеделие , пазари за това. И няма какво да доказвате - според мен общината запада. Прави са съгражданите. Тук е земеделски край , не район за тютюнопроизводство. А относно икономическото развитие на Турция - гледайте България, ние живеем тук и трябва да отстояваме националният си интерес.
  • 67
   67
   7 -1
   21:21, 23 яну 2015
   не тютюнопроизводството ви дава хляб субсидиите и доплащанията.А и турция е в рецесия вече
  • Ww
   www
   4 -3
   06:54, 24 яну 2015
   Освен, че си "драскате" в сайта, Вие конкретно какво сте направили за развитието на Първомай и общината? Или е по лесно отстрани да говорите. Не напразно са ни обявили за държавата на мрънкалниците. Ами като имате усещане, че общината запада идете в ОбС, дайте конкретни предложения и виждане как да се реализират идеите Ви - ето това би помогнало.
 • 3
  Ta
  TANA MURABETO
  2 -3
  10:29, 23 яну 2015
  Ot fotografiata:Kmet Papazov razdava li ?!Gledam 4i nikoi ni sa krasti,a si sedat odobno.
 • 4
  Въ
  Въшка
  25 -2
  11:05, 23 яну 2015
  Напоследък кметът май работи като дистрибутор на Даци и Богданов. Обикаля Европа и близкия изток с общински пари да им предлага стоката вместо да си гледа работата и градът да спре да пропада главоломно
  • Ww
   www
   11 0
   17:48, 23 яну 2015
   Градът ще се оправи точно с обиколки, контакти и съдействие на местните фирми. Не става с мятане на китки манекенски по коридорите, нито с ходене на лов и отлежаване в кабинета.
  • Ht
   http
   15 -4
   19:17, 23 яну 2015
   Шъ съ урай когато свинка кацне на джамия. Тия фирми и бизнесмени като са толкова кадърни да се рекламират по света само а не кметя като мечкадар да ходи по села и паланки в чужбина да ни показва мечките. Общинската власт трябва да предоставя бързи и качествени законоустановени услуги и да не дискриминира икономическите субекти както и участниците в управлението да не се занимават с тъмни неща. Сега какво излиза че общината е рекламна агенция на даци и разни други а кметя им е маркетинг мениджър. Постоянно кани някой и два пъти повече ходи другаде и троши народни пари.
  • Fg
   fgg
   8 -4
   20:14, 23 яну 2015
   Да питам WWW - от толкова обиколки и срещи и контакти как се е управил града, че не мога да разбера
 • 5
  Не
  незначителен гражданин
  36 -1
  11:35, 23 яну 2015
  Вместо да чета дебилските неграмотни мисли на някакво си Мурабе, бих желала да прочета, макар и с две изречения, за ползата която имам аз, като обикновен гражданин от тези срещи и нескончаемите воаяжи на кмета на запад и изток платени с моите данъци!От десетките информации изнесени в сайта за няколко години не мога да намеря и буква за тези ползи.Работни места ли открихме, приходи от данъци ли увеличихме, интелектуалния потенциал на Общината ли подобрихме? Пишете не се страхувайте!
  • 74
   742629
   18 -1
   13:41, 23 яну 2015
   Много точен коментар . Точно и ясно се пита за ПОЛЗАТА на местното население от тези срещи/панаири/изложения/пътувания на Здрастито най-вече към Ориента. Я да видим сега кой от журналистиката ще направи такова проучване и ще излезе със статия в сайта.
  • Ta
   TANA MURABETO
   0 0
   13:05, 24 яну 2015
   Ovajaema gospoja ,,bes zna4enie.,demek NO NAME!!
   Viziraiki antagonisti4nia surrealisam aneksiran vav aritropotro4nata aleksadtrazia na Vashia protaGOnizamaz si pozvolih da regeneriram edin antiagnostiti4en Reflex u institoivniat Vi,mila gospojo vodadizam.((I nimoite sade fayda da tras'te ot g-n kmeta.
  • Ta
   TANA MURABETO
   0 0
   13:28, 24 яну 2015
   mila gospojo,10000 pati po-obrazovana i po -na4etena sam ot vas:))
 • 6
  69
  69
  2 -5
  16:14, 23 яну 2015
  Който слуша и си мълчи печели два пъти:1.да не каже някоя глупост и 2.да чуе нещо умно!решавайте сами.
  • 96
   96
   4 -1
   17:28, 23 яну 2015
   Има хора, които като мълчат будят съмнение , че са глупави! Отворят ли си устата обаче, доказват правотата на това съмнение!
 • 7
  44
  44
  5 -3
  20:46, 23 яну 2015
  Как се подлага тоя кмета и все на турци ,както казва месното журнале все на "рязани аргументи" набляга ! А файда никаква.
 • 8
  На
  Найдьо
  8 -5
  22:20, 23 яну 2015
  За да има човяк пъри, му е нужнъ гърбина за да носи отгуворност и многу да бачка. Тукъ сте съ събрали едно общество, дето, аку послушъте бай ви Найдьо, по-добре да съ понаучи да живее простичку. Туй шъ рече да си хапните, да си пийните и, га съ стамни, да са потаковате. Последнуто-евентуалну, оти на зли хора тая рабута не им съ отдава. Освен това, за да не съ нъпрегните прекълено, планувайте живота в къс хоризонт-нещо като къс пас. Само за днеска, до преди лягъне. Утре, дет съ вика - нов план. Я мисля, че правилният управник шъ бъде тоя, дето успее да създаде ред, равнуправие сред хората и спокойна градскъ среда. Управникът не може дъ ви върти биснесъ, но почне ли да обслужвъ наши и ваши, винъги съ намира кой да го разкара. За да можем да живеем простичку, на масата трябва дъ има поне комат ляб. Има неща, без които живота става многу мъчен. Я дълбоку вярвам в тва, че Пъромай трябвъ да съ популяризиръ. Да не забрайте и мене. Еврупейскъта банка почва да печатъ пари и евруто съ обезценявъ спряму долъра. Лихвите по кредитите в евру съ очаква да ръстът и я съ налага да ви дигна цените на дупките. И кът Беров навремето шъ викна: за богъ братя, не умирайте, че раждъне безплатну може, ама погребение-изключено. А инак, от където и да дойдат инвестиции е дубре. Турция е многу по развита икономика от България. Слепци сте и затуй пропадъте.
 • 9
  До сега чакахме и викахме Неволята да ни помогне, но нейсе, СТЯГАЙТЕ СЕ БРАТЯ ДА СИ ОТВОЮВАМЕ БЪЛГАРИЯ ! От години турците купуват нашата Българска земя с нашите пари от помощите за дребните производители ( била някога тяхна - НЕ ! Била е на султана ! Никой няма нотариален акт! Турция е победена и няма право на нищо! ) Всички досегащни управници изпълняват плана Ран и Ът в това число и нашия кмет! Преди 3 год. Б.Брисов подписа договор за даване на 1 милион декара обработваема земя на Израел - срещу наем, но с условие да плащат нещо, но от когато поискат и започнат да я обработват !?!?! ... а нас да ли не са ни включили в този договор ?!?! Изредиха се вторите най-големи на най-големите, защо ли?! Сигурно за да ни помогнат ли ?! Да, ама не! Отново търмък и ни насаждат на пъртоци - искат да ни злепоставят и скарат с братовчедите ни руснаци, турци и украинци! Прилагат римската максима ( РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! ) НАРОДЕЕЕЕ ОСЪЗНАЙ СЕ !!!
  • На
   Найдьо
   4 -3
   22:51, 23 яну 2015
   Праотците трябвъ да съ увъжават. Има тъ в мрежъта. Напиши "питекантроп". Ква силъ, ква мъжественост. Един плюс от мене.
  • Бъ
   българин
   5 -1
   17:49, 24 яну 2015
   Абсолютно си прав в размислите си!И според мен това общинско управление начело с кметя е ялово и стерилно откъм идеи и амбиции за развитие на града ни.Видяхме, че за четвърт век вместо той да се развива и благоустроява още повече запада-няма производство, няма предприятия дори и старите се унищожиха и заклеймиха като изчадия на комунизма ,но и нови не се създадоха!Няма работа за населението,което следствие на тези фактори намалява и особено младата част от него!
 • 10
  По
  Поет революционер
  2 -1
  08:16, 26 яну 2015
  Яжти, пийти и сирети, лебец в бобеца топнети, салатка си нарижети и ракийца наточети. Яжти, пийти и сирети, тиливизора пуснети, гледайти, но нe мислети, вярвайти и съ чудети. Яжти, пийти и сирети, псувайти, но си сидети, кучитатата си хранети, кучешки живот водети. Яжти, пийти и сирети, на дицата помогнети, есимесчи изпратети и наздравица вдигнети. Яжти, пийти и сирети, „Сделка или не“ ришети, есимесчи пак пратети за игръ съ запишети. Яжти, пийти и сирети, чалга силно си пуснети, върху масата скочети и един гюбек фърлети. Яжти, пийти и сирети, яко, яко изпърдети и жинътъ опънети. Кеф голям, нали? Кажети? Яжти, пийти и сирети, данъците си платети, кредитите си върнети и трудети съ, трудети. Яжти, пийти и сирети, Нямати пари! Ни щети? Ощи малко путърпети, само, докато умрети.

Хороскоп за 14.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
14.10.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
14.10.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
14.10.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
14.10.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
14.10.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
14.10.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
14.10.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
14.10.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
14.10.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
14.10.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
14.10.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
14.10.2019
Последни новини