Нова версия за убийството на Алекс в Поморие

Майката на Атанаска - Светлана Димитрова показа снимка на ”убиеца” в съдебната зала

Майката на подсъдимата за убийството на 8-годишната Александра в Поморие обяви в съдебната зала, че истинският убиец се казва Антон Петров, а дъщеря й е невинна
8-годишната Алекс беше убита на 11 април м.г. в Поморие по изключително жесток начин - била е удушена с поставени найлонови торби на главата, облепени с тиксо. За смъртта на детето часове по-късно беше задържана 43-годишната Атанаска Георгиева.

Вчера в Бургаския окръжен съд започна процесът, а родителите на убитото дете - Евелина Великова и Веселин Тодоров бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци по делото. Те поискаха 400 000 лева кръвнина и настояват за най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна.

Майката на подсъдимата - Светлана Димитрова пък обяви, че днес ще каже кой е убиецът.

Тази сутрин пред бургаските магистрати, Димитрова показа снимка и обяви, че младият мъж на нея е извършил убийството. Той се казвал Антон Петров, на около 30-35 години и е убил момиченцето заради имотни измами, в които бил замесен бащата Веселин Тодоров, съобщиха "Флагман" и "24 часа".

Светлана Димитрова разказа, че в нощта на изчезването на детето Антон Петров е влизал 3-4 пъти в апартамента на дъщеря й Атанаска, като именно той при едното си идване донесъл трупчето на Алекс и го скрил под леглото. Според версията на майката, истинският убиец накарал насила дъщеря й да докосне тиксото, с което е удушена Алекс и това е причината по него да има отпечатъци от Атанаска.

"Много трудно накарахме Атанаска да проговори. Тя постоянно плачеше, беше изплашена до смърт", каза майката на подсъдимата.

Мъжът заплашил със смърт по-малката й дъщеря Северина.

По информация на "24 часа" прокуратурата е работила по тази версия. Проверката им обаче показала, че снимката е от фалшив профил във фейсбук. Лице Антон Петров, който да отговаря на това описание, няма, категорични са прокурорите.

Общо 21 свидетели са призовани да дадат показания във втория ден на процеса, сред които е и сестрата на подсъдимата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини