19 °C

Електронните картони още не позволяват да си теглим пенсиите откъдето можем

Електронните картони за пенсия още не са супер улеснение за всички. Пенсията на даден получател не може да бъде изплатена от всяка пощенска станция в страната, така както се предвиждаше да стане при старта системата с електронните картони. След няколко запитвания на читатели, попитахме в клона на Български пощи в Първомай какъв е проблемът. Според служителите проблем няма, но решенията се взимат на по – високо ниво и за сега не се предоставя такава услуга.

Преди около 3 месеца в Първомай, както и в цяла южна България стартира експеримент с намерение да бъдат улеснени пенсионерите и с надеждата да заработи в цялата страна. Вместо това, промените не са въведени навсякъде, а служителите в пощенските станции не знаят до къде е стигнал този опит. Като следствие – най – голямото улеснение не е факт и не се знае дали скоро ще може всеки да получи пенсията си от най – удобното за него място в даден момент.

Въпреки това, електронните картони продължават да са в сила и пенсионерите могат на едно гише да платят всичките си битови сметки.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Vn
  vnuchka
  0 0
  11:46, 19 яну 2015
  Точно така: Може, ама не може! И аз спокойна тази година няма да си карам баба на село да си вземе пенсията. Водя я в пощата и съм спокойна. Баба ми ме пита: Дали ще може. Аз отговарям - Да, бабо сигурно е, съобщиха го по телевизията. Отиваме на гишето и стана ясно,че това дето го говорят по телевизията не е така. :)
 • 2
  Ба
  Бай Гъдьо
  3 -2
  12:02, 19 яну 2015
  Ама куха внучке може ли да си толкова проста да вярваш на телевизора. Ти не си ли разбрала че в България всичко е измама тя тръгнала на телевизора да вярва. Тъй като всички в тази държава гледат сапунени сериали не разбират че самата ни страна е такъв сериал. За 25 години какво ли не ни обещаваха че ще сме швейцария на балканите че не знам си какво щяло да стане накрая сме по зле и от мозамбик. Как изобщо можа да си го представиш това та и баба си заблуди все пак това са български пощи те са държавна фирма а както казах всичко свързано с държавата е лъжа. Сега иди да се извиниш на баба си после си вземи един пакет принтерна хартия и на всички 500 страници напиши "Няма да вярвам на държавата и най вече на телевизора". Ай със здраве сполай ти и дано да поумнееш.

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини