Електронните картони още не позволяват да си теглим пенсиите откъдето можем

Електронните картони за пенсия още не са супер улеснение за всички. Пенсията на даден получател не може да бъде изплатена от всяка пощенска станция в страната, така както се предвиждаше да стане при старта системата с електронните картони. След няколко запитвания на читатели, попитахме в клона на Български пощи в Първомай какъв е проблемът. Според служителите проблем няма, но решенията се взимат на по – високо ниво и за сега не се предоставя такава услуга.

Преди около 3 месеца в Първомай, както и в цяла южна България стартира експеримент с намерение да бъдат улеснени пенсионерите и с надеждата да заработи в цялата страна. Вместо това, промените не са въведени навсякъде, а служителите в пощенските станции не знаят до къде е стигнал този опит. Като следствие – най – голямото улеснение не е факт и не се знае дали скоро ще може всеки да получи пенсията си от най – удобното за него място в даден момент.

Въпреки това, електронните картони продължават да са в сила и пенсионерите могат на едно гише да платят всичките си битови сметки.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Vn
    vnuchka
    0 0
    11:46, 19 яну 2015
    Точно така: Може, ама не може! И аз спокойна тази година няма да си карам баба на село да си вземе пенсията. Водя я в пощата и съм спокойна. Баба ми ме пита: Дали ще може. Аз отговарям - Да, бабо сигурно е, съобщиха го по телевизията. Отиваме на гишето и стана ясно,че това дето го говорят по телевизията не е така. :)
  • 2
    Ба
    Бай Гъдьо
    3 -2
    12:02, 19 яну 2015
    Ама куха внучке може ли да си толкова проста да вярваш на телевизора. Ти не си ли разбрала че в България всичко е измама тя тръгнала на телевизора да вярва. Тъй като всички в тази държава гледат сапунени сериали не разбират че самата ни страна е такъв сериал. За 25 години какво ли не ни обещаваха че ще сме швейцария на балканите че не знам си какво щяло да стане накрая сме по зле и от мозамбик. Как изобщо можа да си го представиш това та и баба си заблуди все пак това са български пощи те са държавна фирма а както казах всичко свързано с държавата е лъжа. Сега иди да се извиниш на баба си после си вземи един пакет принтерна хартия и на всички 500 страници напиши "Няма да вярвам на държавата и най вече на телевизора". Ай със здраве сполай ти и дано да поумнееш.
Последни новини