17 °C

Електронните картони още не позволяват да си теглим пенсиите откъдето можем

Електронните картони за пенсия още не са супер улеснение за всички. Пенсията на даден получател не може да бъде изплатена от всяка пощенска станция в страната, така както се предвиждаше да стане при старта системата с електронните картони. След няколко запитвания на читатели, попитахме в клона на Български пощи в Първомай какъв е проблемът. Според служителите проблем няма, но решенията се взимат на по – високо ниво и за сега не се предоставя такава услуга.

Преди около 3 месеца в Първомай, както и в цяла южна България стартира експеримент с намерение да бъдат улеснени пенсионерите и с надеждата да заработи в цялата страна. Вместо това, промените не са въведени навсякъде, а служителите в пощенските станции не знаят до къде е стигнал този опит. Като следствие – най – голямото улеснение не е факт и не се знае дали скоро ще може всеки да получи пенсията си от най – удобното за него място в даден момент.

Въпреки това, електронните картони продължават да са в сила и пенсионерите могат на едно гише да платят всичките си битови сметки.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Vn
  vnuchka
  0 0
  11:46, 19 яну 2015
  Точно така: Може, ама не може! И аз спокойна тази година няма да си карам баба на село да си вземе пенсията. Водя я в пощата и съм спокойна. Баба ми ме пита: Дали ще може. Аз отговарям - Да, бабо сигурно е, съобщиха го по телевизията. Отиваме на гишето и стана ясно,че това дето го говорят по телевизията не е така. :)
 • 2
  Ба
  Бай Гъдьо
  3 -2
  12:02, 19 яну 2015
  Ама куха внучке може ли да си толкова проста да вярваш на телевизора. Ти не си ли разбрала че в България всичко е измама тя тръгнала на телевизора да вярва. Тъй като всички в тази държава гледат сапунени сериали не разбират че самата ни страна е такъв сериал. За 25 години какво ли не ни обещаваха че ще сме швейцария на балканите че не знам си какво щяло да стане накрая сме по зле и от мозамбик. Как изобщо можа да си го представиш това та и баба си заблуди все пак това са български пощи те са държавна фирма а както казах всичко свързано с държавата е лъжа. Сега иди да се извиниш на баба си после си вземи един пакет принтерна хартия и на всички 500 страници напиши "Няма да вярвам на държавата и най вече на телевизора". Ай със здраве сполай ти и дано да поумнееш.

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
24 окт 2020
Последни новини