Гъркът, убил жена си от Русе, се е самоубил със спирт

92-годишният Христос Душекос, който на 1 януари уби жена си Мария в Русе, се е самоубил, като е погълнал спирт, съобщи окръжният прокурор Георги Георгиев.
Сигналът за трагедията в блок "Силистра" в Русе бе подаден в полицията на 1 януари около 17 ч. В семейното жилище бяха открити телата на 78-годишната Мария Ефремова и по-възрастния й съпруг Христос Душекос, който е гръцки гражданин.
При огледа по тялото на съпругата бяха открити множество прободни рани, а по тялото на 92-годишния чужденец не бяха установени наранявания.

Днес окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев съобщи, че назначената експертиза е доказала, че възрастният грък се е самоубил, като е погълнал спирт на алкохолна основа с висока концентрация, който е съдържал отровни вещества, предаде БТА.

Основната версия, по която се работи, е за убийство с последвало самоубийство. В жилището е нямало други хора, а входната врата е била заключена отвътре с верига.

Окръжният прокурор каза още, че разследването продължава и след като се съберат необходимите доказателства, държавното обвинение ще се произнесе окончателно по случая.

Съседи на възрастното семейство пък разказаха, че въпреки възрастта си, гъркът е бил много ревнив към жена си. Двамата са се запознали в Гърция, където Мария отишла да работи след смъртта на съпруга си. Тя нямала деца.

В Гърция българката се грижела за болната жена на Христос и след като тя починала, двамата се оженили. От 14 години живеели в Русе, но често пътували до южната ни съседка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини