7 °C

Изненадващ коледен подарък получи Лили Георгиева

Младата надежда на леката атлетика Лили Георгиева получи изненадващ подарък с решение на общинските съветници от Първомай. По време на обсъждането на последната актуализация на местния бюджет Илия Ганчев предложи да бъде отличено Детето чудо за положения труд, за добрите резултати и за стимул през следващите години. Оказа се, че председателят на комисията за младежта и спорта е прочел публикуваната в parvomai.net  статия за Лили от Градина. След това се обадил на кмета на селото Бальо Балев, проучил кое е детето и как живее и затова решил, че заслужава да се отделят средства за коледен подарък, в размер на 250 лв. Предложението на Ганчев беше прието единодушно от всички съветници.

Вместо да предоставят на лекоатлетката паричките, беше решено да се допитат до специалистите от Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи“, които познават добре както Лили, така и нейната треньорка Радмила Станкович. Те подбраха тренировъчен екип – клин и горнище, анцуг, шпайкове. А към всичко това Илия Ганчев добави от себе си и подходящи за девойката маратонки. Той използва един от малкото почивни дни, през които Чудото си е у дома и ѝ занесе подаръка. Отначало момичето беше озадачено от неочакваните дарове. След това седна да премери маратонките, но когато разбра, че има и шпайкове не се сдържа и няколко пъти попита: „Ама и шпайкове ли има? Ама истински ли са?“  А след като ги извади от торбата развълнувана сподели, че са точно каквито на нея ѝ трябват – с подсилена пета (каквото и да означава това). А на присъстващите ни припомни за една позабравена гледка – дете с искри в очите, защото е получило неочакван, но много желан подарък.

Утре, 27 декември, Лили ще има възможността да се запознае и с кмета на общината. Тя ще дойде по време на демонстративен турнир по бадминтон, на който ще се състезават двойки съставени от родител – дете. Организатор е Илиян Кръстев и клуб „Атлет“. Турнирът започва в 10 часа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ax
  axasdsadasxxaax
  6 -11
  18:18, 26 дек 2014
  250 lv ? ? Xaaxax :d Виж коментара
 • 2
  На
  Найдьо
  21 -1
  00:04, 27 дек 2014
  Ей вия, сус бре! Кога успехте дъ заколите шопарите, да съ напийте, дъ изтризнейте, та почнахте да плюите. То и я чакам, макар че ми съ е насабрала работа, да не ти разправям, ама то е студено времето и някъв друг день не е фътален за закупаването на съндъка, могат да гу фърлят временно в зимника. Човякът е дарил пари за дете. Разбиръм да гу курите, ако беше дал за "гонене на Михаля". Освен тва, какви са ви критериите за да решите кой става и кой не става. Я си гледъм портфейла. Колкуту е по-пълен, толкува са ни по-добри управниците. Я не мога да съ уплача.
 • 3
  23
  23
  1 -14
  06:30, 27 дек 2014
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Li
  lilot
  9 -3
  20:45, 27 дек 2014
  не знам за кой път се убеждавам че тука коментари пишат хора които се чудят как да избиват комплекси като найдьо майдьо и там подобни.
 • 5
  Ле
  Лекоатлет
  5 0
  22:09, 27 дек 2014
  Браво поне, че са се сетили! Но не можаха ли да отделят по- голяма сума, познавам това дете лично и то има огромен потенциал в областта на леката атлетика, но за жалост то няма самата възможност да се реализира ( поради неприятната си съдба). Само толкова ли заслужава една от българските надежди за спортни постижения в национален, а и в световен мащаб?!?

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
04 апр 2020
Последни новини