Изненадващ коледен подарък получи Лили Георгиева

Младата надежда на леката атлетика Лили Георгиева получи изненадващ подарък с решение на общинските съветници от Първомай. По време на обсъждането на последната актуализация на местния бюджет Илия Ганчев предложи да бъде отличено Детето чудо за положения труд, за добрите резултати и за стимул през следващите години. Оказа се, че председателят на комисията за младежта и спорта е прочел публикуваната в parvomai.net  статия за Лили от Градина. След това се обадил на кмета на селото Бальо Балев, проучил кое е детето и как живее и затова решил, че заслужава да се отделят средства за коледен подарък, в размер на 250 лв. Предложението на Ганчев беше прието единодушно от всички съветници.

Вместо да предоставят на лекоатлетката паричките, беше решено да се допитат до специалистите от Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи“, които познават добре както Лили, така и нейната треньорка Радмила Станкович. Те подбраха тренировъчен екип – клин и горнище, анцуг, шпайкове. А към всичко това Илия Ганчев добави от себе си и подходящи за девойката маратонки. Той използва един от малкото почивни дни, през които Чудото си е у дома и ѝ занесе подаръка. Отначало момичето беше озадачено от неочакваните дарове. След това седна да премери маратонките, но когато разбра, че има и шпайкове не се сдържа и няколко пъти попита: „Ама и шпайкове ли има? Ама истински ли са?“  А след като ги извади от торбата развълнувана сподели, че са точно каквито на нея ѝ трябват – с подсилена пета (каквото и да означава това). А на присъстващите ни припомни за една позабравена гледка – дете с искри в очите, защото е получило неочакван, но много желан подарък.

Утре, 27 декември, Лили ще има възможността да се запознае и с кмета на общината. Тя ще дойде по време на демонстративен турнир по бадминтон, на който ще се състезават двойки съставени от родител – дете. Организатор е Илиян Кръстев и клуб „Атлет“. Турнирът започва в 10 часа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ax
    axasdsadasxxaax
    6 -11
    18:18, 26 дек 2014
    250 lv ? ? Xaaxax :d Виж коментара
  • 2
    На
    Найдьо
    21 -1
    00:04, 27 дек 2014
    Ей вия, сус бре! Кога успехте дъ заколите шопарите, да съ напийте, дъ изтризнейте, та почнахте да плюите. То и я чакам, макар че ми съ е насабрала работа, да не ти разправям, ама то е студено времето и някъв друг день не е фътален за закупаването на съндъка, могат да гу фърлят временно в зимника. Човякът е дарил пари за дете. Разбиръм да гу курите, ако беше дал за "гонене на Михаля". Освен тва, какви са ви критериите за да решите кой става и кой не става. Я си гледъм портфейла. Колкуту е по-пълен, толкува са ни по-добри управниците. Я не мога да съ уплача.
  • 3
    23
    23
    1 -14
    06:30, 27 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Li
    lilot
    9 -3
    20:45, 27 дек 2014
    не знам за кой път се убеждавам че тука коментари пишат хора които се чудят как да избиват комплекси като найдьо майдьо и там подобни.
  • 5
    Ле
    Лекоатлет
    5 0
    22:09, 27 дек 2014
    Браво поне, че са се сетили! Но не можаха ли да отделят по- голяма сума, познавам това дете лично и то има огромен потенциал в областта на леката атлетика, но за жалост то няма самата възможност да се реализира ( поради неприятната си съдба). Само толкова ли заслужава една от българските надежди за спортни постижения в национален, а и в световен мащаб?!?
Последни новини