17 °C

Изненадващ коледен подарък получи Лили Георгиева

Младата надежда на леката атлетика Лили Георгиева получи изненадващ подарък с решение на общинските съветници от Първомай. По време на обсъждането на последната актуализация на местния бюджет Илия Ганчев предложи да бъде отличено Детето чудо за положения труд, за добрите резултати и за стимул през следващите години. Оказа се, че председателят на комисията за младежта и спорта е прочел публикуваната в parvomai.net  статия за Лили от Градина. След това се обадил на кмета на селото Бальо Балев, проучил кое е детето и как живее и затова решил, че заслужава да се отделят средства за коледен подарък, в размер на 250 лв. Предложението на Ганчев беше прието единодушно от всички съветници.

Вместо да предоставят на лекоатлетката паричките, беше решено да се допитат до специалистите от Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи“, които познават добре както Лили, така и нейната треньорка Радмила Станкович. Те подбраха тренировъчен екип – клин и горнище, анцуг, шпайкове. А към всичко това Илия Ганчев добави от себе си и подходящи за девойката маратонки. Той използва един от малкото почивни дни, през които Чудото си е у дома и ѝ занесе подаръка. Отначало момичето беше озадачено от неочакваните дарове. След това седна да премери маратонките, но когато разбра, че има и шпайкове не се сдържа и няколко пъти попита: „Ама и шпайкове ли има? Ама истински ли са?“  А след като ги извади от торбата развълнувана сподели, че са точно каквито на нея ѝ трябват – с подсилена пета (каквото и да означава това). А на присъстващите ни припомни за една позабравена гледка – дете с искри в очите, защото е получило неочакван, но много желан подарък.

Утре, 27 декември, Лили ще има възможността да се запознае и с кмета на общината. Тя ще дойде по време на демонстративен турнир по бадминтон, на който ще се състезават двойки съставени от родител – дете. Организатор е Илиян Кръстев и клуб „Атлет“. Турнирът започва в 10 часа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ax
  axasdsadasxxaax
  6 -11
  18:18, 26 дек 2014
  250 lv ? ? Xaaxax :d Виж коментара
 • 2
  На
  Найдьо
  21 -1
  00:04, 27 дек 2014
  Ей вия, сус бре! Кога успехте дъ заколите шопарите, да съ напийте, дъ изтризнейте, та почнахте да плюите. То и я чакам, макар че ми съ е насабрала работа, да не ти разправям, ама то е студено времето и някъв друг день не е фътален за закупаването на съндъка, могат да гу фърлят временно в зимника. Човякът е дарил пари за дете. Разбиръм да гу курите, ако беше дал за "гонене на Михаля". Освен тва, какви са ви критериите за да решите кой става и кой не става. Я си гледъм портфейла. Колкуту е по-пълен, толкува са ни по-добри управниците. Я не мога да съ уплача.
 • 3
  23
  23
  1 -14
  06:30, 27 дек 2014
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Li
  lilot
  9 -3
  20:45, 27 дек 2014
  не знам за кой път се убеждавам че тука коментари пишат хора които се чудят как да избиват комплекси като найдьо майдьо и там подобни.
 • 5
  Ле
  Лекоатлет
  5 0
  22:09, 27 дек 2014
  Браво поне, че са се сетили! Но не можаха ли да отделят по- голяма сума, познавам това дете лично и то има огромен потенциал в областта на леката атлетика, но за жалост то няма самата възможност да се реализира ( поради неприятната си съдба). Само толкова ли заслужава една от българските надежди за спортни постижения в национален, а и в световен мащаб?!?

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
20 сеп 2020
Последни новини