1 °C

Изненадващ коледен подарък получи Лили Георгиева

Младата надежда на леката атлетика Лили Георгиева получи изненадващ подарък с решение на общинските съветници от Първомай. По време на обсъждането на последната актуализация на местния бюджет Илия Ганчев предложи да бъде отличено Детето чудо за положения труд, за добрите резултати и за стимул през следващите години. Оказа се, че председателят на комисията за младежта и спорта е прочел публикуваната в parvomai.net  статия за Лили от Градина. След това се обадил на кмета на селото Бальо Балев, проучил кое е детето и как живее и затова решил, че заслужава да се отделят средства за коледен подарък, в размер на 250 лв. Предложението на Ганчев беше прието единодушно от всички съветници.

Вместо да предоставят на лекоатлетката паричките, беше решено да се допитат до специалистите от Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи“, които познават добре както Лили, така и нейната треньорка Радмила Станкович. Те подбраха тренировъчен екип – клин и горнище, анцуг, шпайкове. А към всичко това Илия Ганчев добави от себе си и подходящи за девойката маратонки. Той използва един от малкото почивни дни, през които Чудото си е у дома и ѝ занесе подаръка. Отначало момичето беше озадачено от неочакваните дарове. След това седна да премери маратонките, но когато разбра, че има и шпайкове не се сдържа и няколко пъти попита: „Ама и шпайкове ли има? Ама истински ли са?“  А след като ги извади от торбата развълнувана сподели, че са точно каквито на нея ѝ трябват – с подсилена пета (каквото и да означава това). А на присъстващите ни припомни за една позабравена гледка – дете с искри в очите, защото е получило неочакван, но много желан подарък.

Утре, 27 декември, Лили ще има възможността да се запознае и с кмета на общината. Тя ще дойде по време на демонстративен турнир по бадминтон, на който ще се състезават двойки съставени от родител – дете. Организатор е Илиян Кръстев и клуб „Атлет“. Турнирът започва в 10 часа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ax
  axasdsadasxxaax
  6 -11
  18:18, 26 дек 2014
  250 lv ? ? Xaaxax :d Виж коментара
 • 2
  На
  Найдьо
  21 -1
  00:04, 27 дек 2014
  Ей вия, сус бре! Кога успехте дъ заколите шопарите, да съ напийте, дъ изтризнейте, та почнахте да плюите. То и я чакам, макар че ми съ е насабрала работа, да не ти разправям, ама то е студено времето и някъв друг день не е фътален за закупаването на съндъка, могат да гу фърлят временно в зимника. Човякът е дарил пари за дете. Разбиръм да гу курите, ако беше дал за "гонене на Михаля". Освен тва, какви са ви критериите за да решите кой става и кой не става. Я си гледъм портфейла. Колкуту е по-пълен, толкува са ни по-добри управниците. Я не мога да съ уплача.
 • 3
  23
  23
  1 -14
  06:30, 27 дек 2014
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Li
  lilot
  9 -3
  20:45, 27 дек 2014
  не знам за кой път се убеждавам че тука коментари пишат хора които се чудят как да избиват комплекси като найдьо майдьо и там подобни.
 • 5
  Ле
  Лекоатлет
  5 0
  22:09, 27 дек 2014
  Браво поне, че са се сетили! Но не можаха ли да отделят по- голяма сума, познавам това дете лично и то има огромен потенциал в областта на леката атлетика, но за жалост то няма самата възможност да се реализира ( поради неприятната си съдба). Само толкова ли заслужава една от българските надежди за спортни постижения в национален, а и в световен мащаб?!?

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
27 яну 2021
Последни новини