8 °C

В БСП са доволни от изтичащата 2014 - та

Николай Митков

Дни преди да посрещнем Новата 2015-та година Николай Митков – председател на ОбС на БСП Първомай и зам.кмет на община Първомай и Светозар Славчев – председател на групата общински съветници на БСП в ОбС Първомай направиха равносметка на отминаващата година. „Трудна година за политиката на национално ниво на БСП и относително успешна в рамките на общината“ - я определи председателят на политическата група на социалистите Светозар Славчев.

„Не можем да сме недоволни от резултатите на местно ниво в двата вота” – допълва и общинския ръководител на структурата Николай Митков, като продължава:

„Тук процентите и на Евроизборите и на парламентарните избори за БСП и коалиция са по–високи от средните за страната. Направени са нужните анализи и изводи, търсим резерви и считаме, че партията има възможност да привлече още избиратели, а това е важно предвид поредицата предстоящи избори.” Можем и да се похвалим, че благодарение на правителството подкрепено от социалистическата партия в общината са инвестирани 1 200 000 лв. За краткото време, в което действаше 42-то Народно събрание, заедно с народния представител П. Мутафчиев съдействахме и вече е почти завършен дома за възрастни хора в двора на общинската болница. Проектът е за 600 000 лв. Предстои кандидатстване за делегиране на дейността от държавата, като през 2016 г. трябва да започне да функционира. Ще бъдат настанени 28 възрастни, като това ще осигури около 20 работни места. С друга част от средствата - 300 000 лв, дошли по програмата „Развитие на регионите“ бяха асфалтирани 6 улици в централна градска част и санирано училището в с. Искра на стойност 284 000 лв. Това са реализирани проекти в рамката на 1 година, за който няма как да премълчаваме, че са реализирани именно от БСП”.

Светозар Славчев отчете, че заедно и в съгласие с колегите от ОбС – Първомай бяха гласувани средства и одобрени ремонтите на няколко кметства в общината – в селата Воден, Виница, Искра, Буково, Православен, малък ремонт в Караджалово и площада в Градина. С над 500 т фрезован асфалт бяха засипани някои улици по селата и кварталите.

Зам. кмета Николай Митков заяви, че „едно от неговите обещания бе, че ще направи всичко възможно да се подобри обществения транспорт в общината” Такова подобрение в транспорта вече е налице, а започна и подмяната на спирките. До края на тази година ще се подменят общо 5 спирки, а за следващата още 5.

Светозар Славчев допълни, че не всички предложения са реализирани, като една от причините са изключително тежките през годината климатични условия, а значителна част от средствата са били пренасочени за преодоляване на щетите от поройните дъждове. Затова Славчев поема ангажимент през следващата година да настоява и съдейства за реализиране на няколко обекта – застилането на футболното игрище в СОУ Първомай с изкуствена трева и изграждане на модерна детска площадка на мястото на старата в градския парк, тъй като по негово мнение общината е длъжник именно на децата и подрастващите. От особена важност е да се финансира проектът за изграждане на спирка за междуградските автобуси в квартал Дебър.

parvomai.net

Светозар Славчев
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  23
  23
  17 -9
  10:41, 18 дек 2014
  От изтичащата година е доволен само Китков,че си напълни джоба.Другите от БСП да го духат
 • 2
  Н,
  Н,Фитков
  5 -4
  17:13, 21 дек 2014
  Не зная колко си доволен, но след няколко месеца ще сме доволни да не те срещаме из съвета повече! Щом на тези резултати на партията ви си доволен , догодина с един съветник ще си още по- доволен - направо щастлив! Най доволна е родата ти дето я уреди на службици!

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини