17 °C

В БСП са доволни от изтичащата 2014 - та

Николай Митков

Дни преди да посрещнем Новата 2015-та година Николай Митков – председател на ОбС на БСП Първомай и зам.кмет на община Първомай и Светозар Славчев – председател на групата общински съветници на БСП в ОбС Първомай направиха равносметка на отминаващата година. „Трудна година за политиката на национално ниво на БСП и относително успешна в рамките на общината“ - я определи председателят на политическата група на социалистите Светозар Славчев.

„Не можем да сме недоволни от резултатите на местно ниво в двата вота” – допълва и общинския ръководител на структурата Николай Митков, като продължава:

„Тук процентите и на Евроизборите и на парламентарните избори за БСП и коалиция са по–високи от средните за страната. Направени са нужните анализи и изводи, търсим резерви и считаме, че партията има възможност да привлече още избиратели, а това е важно предвид поредицата предстоящи избори.” Можем и да се похвалим, че благодарение на правителството подкрепено от социалистическата партия в общината са инвестирани 1 200 000 лв. За краткото време, в което действаше 42-то Народно събрание, заедно с народния представител П. Мутафчиев съдействахме и вече е почти завършен дома за възрастни хора в двора на общинската болница. Проектът е за 600 000 лв. Предстои кандидатстване за делегиране на дейността от държавата, като през 2016 г. трябва да започне да функционира. Ще бъдат настанени 28 възрастни, като това ще осигури около 20 работни места. С друга част от средствата - 300 000 лв, дошли по програмата „Развитие на регионите“ бяха асфалтирани 6 улици в централна градска част и санирано училището в с. Искра на стойност 284 000 лв. Това са реализирани проекти в рамката на 1 година, за който няма как да премълчаваме, че са реализирани именно от БСП”.

Светозар Славчев отчете, че заедно и в съгласие с колегите от ОбС – Първомай бяха гласувани средства и одобрени ремонтите на няколко кметства в общината – в селата Воден, Виница, Искра, Буково, Православен, малък ремонт в Караджалово и площада в Градина. С над 500 т фрезован асфалт бяха засипани някои улици по селата и кварталите.

Зам. кмета Николай Митков заяви, че „едно от неговите обещания бе, че ще направи всичко възможно да се подобри обществения транспорт в общината” Такова подобрение в транспорта вече е налице, а започна и подмяната на спирките. До края на тази година ще се подменят общо 5 спирки, а за следващата още 5.

Светозар Славчев допълни, че не всички предложения са реализирани, като една от причините са изключително тежките през годината климатични условия, а значителна част от средствата са били пренасочени за преодоляване на щетите от поройните дъждове. Затова Славчев поема ангажимент през следващата година да настоява и съдейства за реализиране на няколко обекта – застилането на футболното игрище в СОУ Първомай с изкуствена трева и изграждане на модерна детска площадка на мястото на старата в градския парк, тъй като по негово мнение общината е длъжник именно на децата и подрастващите. От особена важност е да се финансира проектът за изграждане на спирка за междуградските автобуси в квартал Дебър.

parvomai.net

Светозар Славчев
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  23
  23
  17 -9
  10:41, 18 дек 2014
  От изтичащата година е доволен само Китков,че си напълни джоба.Другите от БСП да го духат
 • 2
  Н,
  Н,Фитков
  5 -4
  17:13, 21 дек 2014
  Не зная колко си доволен, но след няколко месеца ще сме доволни да не те срещаме из съвета повече! Щом на тези резултати на партията ви си доволен , догодина с един съветник ще си още по- доволен - направо щастлив! Най доволна е родата ти дето я уреди на службици!

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
25 сеп 2020
Последни новини