25 °C

"Искра" получи поръчка от силовите министерства за 250000 лв

                                     Стойчо Шапатов

Нови договори на стойност близо 250 000 лв е сключила фирма „Искра“ с МВР и МО. Пасмантерийната фабрика ще трябва да произведе 300 000 метри парашутна лента, пагони и отличителни знаци. Добрата новина дойде в навечерието на проведената вчера традиционната предновогодишна среща на мениджърския екип с работниците от фирмата, което вдъхна увереност и кураж за бъдещето им. Бяха обсъдени и редица оперативно-технически задачи. Стойчо Шапатов информира присъстващите за очакваните резултати от дейността на завода за вече отиващата си година.

Обема на произведената продукция показва устойчив растеж: През 2010г той е бил 1668 х.лв. През 2014г се очаква реализираната продукция да надхвърли 2040 х.лв.

По случай Коледа и новогодишните празници всички ще получат, освен основните си работни заплати и процент за реализация (от 15 до 50%); ваучери за храна в размер на 140 лв. плюс новогодишни премии в размер на 304 лв. Облекла и грейки за работа при зимни условия ще получат всички. Единадесетте наети работници по програмата „Подкрепа за заетост” ще получат по 50 лв. ваучери – без това да е задължение на фирмата.

През изтичащата година е увеличена работната заплата с близо 8%. Извършени са строително-ремонтни работи за 125 хиляди лв.

Г-н Стойчо Шапатов и управителят на фирмата инж. Марин Маринов очертаха и основните задачи за 2015 г.

 1. Привличане на нови целеви клиенти; разширяване на асортимента от артикули.

 2. Постигане на по-голяма производителност и растеж 5-8%

 3. По-високо качество и по-ниски конкурентни цени

 4. Икономии на суровини, материали, горива, газ, ел.енергия и тел.услуги

 5. Увеличаване на работните заплати за 2015г. с 6-10%

 6. Подготовка и участие в новите оперативни програми с Европейско финансиране.

По традиция, на 23.12.2014г. (последния работен ден) вечерта ще се проведе голяма предколедна среща и банкет с целия колектив. Според г-н Шапатов „Работниците и служителите са удовлетворени от решенията на мениджърския екип и очакват настъпването на коледните и новогодишните празници в атмосфера на спокойствие и сигурност за утрешния ден!“

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  78
  7879
  17 -3
  18:07, 12 дек 2014
  Може би г-н Шапатов е единственният комунистически капиталист който се грижи твърде добре за работниците си!!!!
 • 2
  Ко
  КО РЕЧЕ?
  7 -1
  18:17, 12 дек 2014
  1668 х.лв. 2040 х.лв.????????????????? Леле майко!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 3
  84
  84
  4 -1
  19:15, 12 дек 2014
  И брат му Васил. Нещо като анекдот има за брат му : баща им го попитал дали почиват в събота и неделя откак сме в условия на капитализъм. и на утвърдителния отговор - да, последвал бащиният коментар: че какъв капиталист ли тогава...
 • 4
  Ал
  Ало Такова
  4 -1
  15:27, 13 дек 2014
  Кой клас си завършила,че питаш?

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини