Стойчо Шапатов припомня произхода на любимия актьор Иван Иванов

В деня, когато България тъгува по любимия актьор Иван Иванов, Стойчо Шапатов припомня срещите си с него в Първомай.

„Днес всички телевизии говорят за любимеца от 80-те годи Иван Иванов, но малцина са вече тези, които помнят, че баща му е от Първомай“, разказва бившият деец на културата Шапатов. Баща му е работил в българската авиация и е бил известен сред приятелите си с  прякора Ерлинката. През 50-те години се мести със семейството си в Крумово, а Иван Иванов се ражда в Асеновград през 1951 година. „Важно е да се знае, и  да се гордеем, че един от най-големите български актьори има здрави първомайски корени."

Иван Иванов е идвал в Първомай на среща със зрителите. Снимката, която остава в архива на Шапатов е от премиерата на филма „Комбина“ в Първомай. Актьорът и негови колеги са заобиколени от фенове.

„Изключителен актьор и много скромен човек“, споделя впечатленията си Стойчо Шапатов.

Снимката може да бъде видяна в книгата на Шапатов „Искри и проблясъци в две епохи“. Около нея се намира снимките от срещите с други големи имена на българското кино и театър – Цветана Манева, която наскоро навърши 80 години, Явор Милушев Мария Стефанова, Виолета Бахчеванова, Велко Кънев … все големи имена, които не просто са стъпвали на първомайска сцена, а са се срещали и с публиката.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини