21 °C

Репортер от Агро тв започнал от забавен репортаж за лютеничната война и стигнал до тежки престъпления

Войната на лютениците откри нов фронт и след вестниците и информационните сайтове вече се води в ефира на Агро тв.

От вчера единствената българска телевизия, занимаваща се с проблемите на хранителната индустрия излъчва материал на журналиста Димитър Стоянов за това кой стои зад водещи производители на лютеница у нас, кога е започнала войната между тях, от какво е породен конфликта и има ли задкулисие в отрасъла?

Димитър Стоянов сподели пред parvomai.net, че първоначално се е опитал да направи забавен репортаж за войната на фирмите за имената на техните лютеници, но когато се е разровил се оказало, че има сериозни форми на административни нарушения и икономическа престъпност. „Много интересен е съдията, който обявява в несъстоятелност Булконс – Веселин Димитров и свързаните с него лица – казва Стоянов – Те показват как с правни средства са постигнати престъпни цели. Екипът на Агро тв се опитва да покаже, кои са страните, които воюват за географското означение Първомай и проследява историята на марките. Потърсихме и собствениците  на замесените в конфликта лейбъли. Натъкнахме се и на сигнали за криминална продажба на един от заводите".

В разследването на Димитър Стоянов става ясно, че съдията Веселин Димитров продал завода чрез скандално известния синдик Сийка Петрова още преди да е излязло решението на Касационния съд занесъстоятелност. Изпълнителният директор към този момент Петко Димитров нееднократно се е жалвал, но внимание на сигналите му не е обърнато. Освен имуществото Петрова е продала на безценица и запазените марки на Булконс. В същото време съдията Димитров вече е адвокат и неговият адрес е на едно и също място с адреса на офиса на Булконс в София – ул. „20 април“ 3.

Това и други разкрития, за лица свързани със споменатите можете да гледате днес в репортажа на Димитър Стоянов, който ще върви цял ден по Агро тв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ve
  veseliak
  1 0
  17:35, 13 дек 2014
  agrotv.bg/p_3003Koj-stoi-zad-vojnata-mezhdu-vodeshtite-proizvoditeli-na-liutenica-u-nas.html
 • 2
  Де
  Деляна
  0 0
  16:25, 17 дек 2014
  Добре де, кой е собственик на Булконс

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини