Репортер от Агро тв започнал от забавен репортаж за лютеничната война и стигнал до тежки престъпления

Войната на лютениците откри нов фронт и след вестниците и информационните сайтове вече се води в ефира на Агро тв.

От вчера единствената българска телевизия, занимаваща се с проблемите на хранителната индустрия излъчва материал на журналиста Димитър Стоянов за това кой стои зад водещи производители на лютеница у нас, кога е започнала войната между тях, от какво е породен конфликта и има ли задкулисие в отрасъла?

Димитър Стоянов сподели пред parvomai.net, че първоначално се е опитал да направи забавен репортаж за войната на фирмите за имената на техните лютеници, но когато се е разровил се оказало, че има сериозни форми на административни нарушения и икономическа престъпност. „Много интересен е съдията, който обявява в несъстоятелност Булконс – Веселин Димитров и свързаните с него лица – казва Стоянов – Те показват как с правни средства са постигнати престъпни цели. Екипът на Агро тв се опитва да покаже, кои са страните, които воюват за географското означение Първомай и проследява историята на марките. Потърсихме и собствениците  на замесените в конфликта лейбъли. Натъкнахме се и на сигнали за криминална продажба на един от заводите".

В разследването на Димитър Стоянов става ясно, че съдията Веселин Димитров продал завода чрез скандално известния синдик Сийка Петрова още преди да е излязло решението на Касационния съд занесъстоятелност. Изпълнителният директор към този момент Петко Димитров нееднократно се е жалвал, но внимание на сигналите му не е обърнато. Освен имуществото Петрова е продала на безценица и запазените марки на Булконс. В същото време съдията Димитров вече е адвокат и неговият адрес е на едно и също място с адреса на офиса на Булконс в София – ул. „20 април“ 3.

Това и други разкрития, за лица свързани със споменатите можете да гледате днес в репортажа на Димитър Стоянов, който ще върви цял ден по Агро тв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ve
    veseliak
    1 0
    17:35, 13 дек 2014
    agrotv.bg/p_3003Koj-stoi-zad-vojnata-mezhdu-vodeshtite-proizvoditeli-na-liutenica-u-nas.html
  • 2
    Де
    Деляна
    0 0
    16:25, 17 дек 2014
    Добре де, кой е собственик на Булконс
Последни новини