Възстановяват Стефка Славова на длъжността ѝ в ЕБВР

Финансовият министър Владислав Горанов е направил предложение Стефка Славова да бъде върната на поста ѝ в Европейската банка за възстановяване и развитие – съощава Блиц.

Според новинарския сайт Бойко Борисов лично е подкрепил това предложение с презумпцията, че по този начин ще бъде възстановен на работа един достоен човек с добра репутация в банкерските среди.

Стефка Славова е родена в село Бяла река и макар на висок пост в световна банка винаги е била приятел на община Първомай. В качеството си на алтернативен директор в ЕБВР, отговарящ за Албания, България и Полша и като член на борда на банката е била няколко пъти на посещение в общината. В един от случаите заедно с американсия посланик Джеймс Уорлик.

Кабинетът "Орешарски" освободи Стефка Славова от длъжността ѝ в ЕБВР през април тази година. Първото назначение на Славова е от 1 февруари 2010 г., когато е предложена от тогавашния вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков. Преди четири години Стефка Славова отново сменя Калин Митрев, който за втори път е освободен от правителство с премиер Бойко Борисов.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини