24 °C

Съветниците разрешиха 150 000 лв заем на общината

Да изтегли заем в размер на 150 000 лв разрешиха общинските съветници на кмета на общината.

На редовната сесия на местния парламент градоначалникът Папазов внесе като допълнителна точка в дневния ред искане да му бъде разрешено тегленето на краткосрочен кредит. За този заем се говореше още на предишната сесия, но тогава той беше оттеглен. Сега паричната сума е в по – голям размер – от 100 е нараснал на 150 хиляди. Заедно с него беше променен и бюджета на общината. Средствата ще бъдат използвани за разплащане на вече извършени дейности: основен ремонт на кметството в село Воден – 46 915 лв, ремонт на пътя Първомай – Бяла река – 30 000лв; ремонт на отводнителни съоръжения 20 000лв; благоустрояване на площада в село Градина 7 405лв; изграждане на конструкции за автоспирки – 5000лв; основен ремонт на сградата на Общинска администрация – 20 000лв и разплащане на изготвянето на общ устройствен план – 20 680 лв.

При обсъждането на предложението председателят на комисията „Общинска собственост и инвестиции“ Петър Ганев каза, че го подкрепя, защото е получил справка от която се вижда, че приходите от местни данъци и такси са изпълнени на 76% до края на септември, а това му дава увереност, че през следващата година няма да има „дупки“ за запълване и заемът ще бъде лесно обслужен.

Категорично срещу тегленето на пари възрази Красимира Александрова, която изрази и становището на групата на ГЕРБ. Тя припомни, че при приемането на бюджета всички са се обединили около становището, че не трябва да се правят разходи за дейности, които не са предварително обезпечени от приходи.

„Сега искате да получим амнезия – каза Александрова – и пак да подкрепим харченето на пари за дейности, които предварително не са обезпечени. Ако искаме да намалим дефицита, не е начинът като теглим кредит. Друг е въпросът, че вносителят не можа да ме убеди, че този кредит е необходим. Няма справка, предложения, не се знае какви са недоборите. Затова нашата група няма да одобри предложението“.

Към групата на ГЕРБ с „въздържал се“ се присъедини и инж. Иван Димитров. Въпреки това с 2 гласа „против“, 3 „въздържал се“ и 16 „за“ - предложението беше прието.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Жа
  Жаба
  11 -13
  11:21, 21 ное 2014
  Бе тая Александрова ко общо има с Първомай не мога да разбера... Живее си другаде жената. Не се е мяркала от години тука да я видиме. Следващия път да си изберем общински съветници, дето живеят в Каспичан, Карлуково и Дуранкулак, та белким се оправим.
 • 2
  Ка
  какво?
  12 0
  14:25, 21 ное 2014
  "ремонт на пътя Първомай – Бяла река – 30 000лв"-защо ше ги плащаме тези пари за ремонт който се оказа че е само за един ден да караме по закърпен път?Ами то още небяха свършили със закърпването докрая когато започнаха да се отварят първите ремонтирани дупки!Да трябва да се плати за свършена работа ама къде са минималните гаранции за качеството.
 • 3
  1_
  1_1414390563
  7 -2
  17:44, 21 ное 2014
  Общинските съветници си гласуваха заплатите и възнагражденията за участие в комисии които от 3 месеца кмета им дължи.Предколедно опаричване се казва това, а след Н.Година ако ще и потоп.
 • 4
  55
  5577
  5 0
  18:49, 21 ное 2014
  obyvete koi firmi ne sa si platili zadaljeniyta kam obhtinata i kato gi platyt budjeta hte se popalni.
  • 1_
   1_1414390570
   3 -5
   13:48, 22 ное 2014
   какво е свършила общината за тези фирми освен да извива ръце? никакво плащане на тази община ,щото всеки удобен момент ще идат пак я на Велинград или още по лошо в Турция да ни докарат "инвестиции" от там
 • 5
  12
  123
  8 0
  20:56, 22 ное 2014
  Поредната писана простотия. Във Велинград всички са си платили, а не са харчили общински пари.

Хороскоп за 10.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като изявени професионалисти по-често ще се вслушват в мнението ви, което ви задължава да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Партньорските начинания ще имат успех, ако с поведението си на коректни, честни и добри хора създадете около себе си градивна атмосфера и насърчите творческата мисъл у всеки един от тях.
10 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Напрегнати сте и рискувате да разберат погрешно думите ви, и това да стане причина за обтягане на отношения. За предпочитане е да избягвате големите компании, където едва ли ще се чувствате добре. Намерете начин да си починете сред спокойствие и уединение. Разговор с ваш близък ще ви бъде от полза.
10 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
10 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вашата упоритост ще ви изведе до високи хоризонти. Ще имате повече от очакваните финансови постъпления. Вълнения от философски, духовен и религиозен характер ще преобладават в мислите ви. Постепенно постигате хармонията, към която винаги сте се стремили. Отношенията с любимия човек се развиват в желаната от вас насока.
10 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повод за размисъл ще ви създадат развитията около вас и ще търсите решение на въпросите, които ви безпокоят. Не се тревожете, ще имате сили, с които ще преодолеете временните си затруднения. Най-важното е, че ще продължите уверено напред, другото са подробности. Здравето няма да ви притеснява.
10 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви отношение към работата ще бъде провокирано и днес. Няма да ви остане много лично време, предвид неотложните задачи, които ще се появят пред вас. Независимо от всичко трябва да си починете. Новите задачи през идващата седмица ще изискват от вас повече съсредоточеност.
10 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Уморени от грижите, ще предпочетете по-приятни занимания днес. Почивка в компанията на хората, които обичате ще се отрази добре на мисленето, здравето и духа ви. Това е вашия начин да релаксирате, което ще ви приведе в подходяща форма, за да се справите по-лесно с отговорностите през идващите дни.
10 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Едва ли някой е в състояние да предположи вашата следваща стъпка, но вие със сигурност можете да познаете чуждите. Това ще се окаже голямото ви предимство и днес, когато от заплетена ситуация вие ще излезете с най-добри позиции. В личен план обаче е възможно да претърпите разочарование, което не е по ваша вина. Скоро ще намерите изход.
10 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви може да бъде и по-добър, ако не се вживявате чак толкова от битовите неуредици. Може да наблегнете на дребните подробности в делови план, за да избегнете конфликтни ситуации. Погрижете се за здравето си, имате нужда от повече почивка и положително настроение. Прекарайте деня у дома.
10 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на семейството и дома. Ще предприемете промени по интериора, надявайки се с тях да промените и в някаква степен живота си. Професионалните задачи също ще присъстват в програмата ви, перспективите са добри и ще се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, ще се прояви, бъдете активни.
10 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте с емоционалните си реакции да нараните някого. Понякога те излизат от границите на контрол и това ви обрича на изолация. Помислете за подходящи занимания, носещи ви успокоение и романтично настроение. Потърсете компанията на приятели.
10 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общувайте с хора, които вече са минали по вашия път. Това ще ви спести време и ще съберете повече мъдрост. Разочарованието ви от определено събитие ще отстъпи място на приятна изненада. Чистите ви намерения ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете. Нова любов.
10 апр 2020
Последни новини