17 °C

Съветниците разрешиха 150 000 лв заем на общината

Да изтегли заем в размер на 150 000 лв разрешиха общинските съветници на кмета на общината.

На редовната сесия на местния парламент градоначалникът Папазов внесе като допълнителна точка в дневния ред искане да му бъде разрешено тегленето на краткосрочен кредит. За този заем се говореше още на предишната сесия, но тогава той беше оттеглен. Сега паричната сума е в по – голям размер – от 100 е нараснал на 150 хиляди. Заедно с него беше променен и бюджета на общината. Средствата ще бъдат използвани за разплащане на вече извършени дейности: основен ремонт на кметството в село Воден – 46 915 лв, ремонт на пътя Първомай – Бяла река – 30 000лв; ремонт на отводнителни съоръжения 20 000лв; благоустрояване на площада в село Градина 7 405лв; изграждане на конструкции за автоспирки – 5000лв; основен ремонт на сградата на Общинска администрация – 20 000лв и разплащане на изготвянето на общ устройствен план – 20 680 лв.

При обсъждането на предложението председателят на комисията „Общинска собственост и инвестиции“ Петър Ганев каза, че го подкрепя, защото е получил справка от която се вижда, че приходите от местни данъци и такси са изпълнени на 76% до края на септември, а това му дава увереност, че през следващата година няма да има „дупки“ за запълване и заемът ще бъде лесно обслужен.

Категорично срещу тегленето на пари възрази Красимира Александрова, която изрази и становището на групата на ГЕРБ. Тя припомни, че при приемането на бюджета всички са се обединили около становището, че не трябва да се правят разходи за дейности, които не са предварително обезпечени от приходи.

„Сега искате да получим амнезия – каза Александрова – и пак да подкрепим харченето на пари за дейности, които предварително не са обезпечени. Ако искаме да намалим дефицита, не е начинът като теглим кредит. Друг е въпросът, че вносителят не можа да ме убеди, че този кредит е необходим. Няма справка, предложения, не се знае какви са недоборите. Затова нашата група няма да одобри предложението“.

Към групата на ГЕРБ с „въздържал се“ се присъедини и инж. Иван Димитров. Въпреки това с 2 гласа „против“, 3 „въздържал се“ и 16 „за“ - предложението беше прието.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Жа
  Жаба
  11 -13
  11:21, 21 ное 2014
  Бе тая Александрова ко общо има с Първомай не мога да разбера... Живее си другаде жената. Не се е мяркала от години тука да я видиме. Следващия път да си изберем общински съветници, дето живеят в Каспичан, Карлуково и Дуранкулак, та белким се оправим.
 • 2
  Ка
  какво?
  12 0
  14:25, 21 ное 2014
  "ремонт на пътя Първомай – Бяла река – 30 000лв"-защо ше ги плащаме тези пари за ремонт който се оказа че е само за един ден да караме по закърпен път?Ами то още небяха свършили със закърпването докрая когато започнаха да се отварят първите ремонтирани дупки!Да трябва да се плати за свършена работа ама къде са минималните гаранции за качеството.
 • 3
  1_
  1_1414390563
  7 -2
  17:44, 21 ное 2014
  Общинските съветници си гласуваха заплатите и възнагражденията за участие в комисии които от 3 месеца кмета им дължи.Предколедно опаричване се казва това, а след Н.Година ако ще и потоп.
 • 4
  55
  5577
  5 0
  18:49, 21 ное 2014
  obyvete koi firmi ne sa si platili zadaljeniyta kam obhtinata i kato gi platyt budjeta hte se popalni.
  • 1_
   1_1414390570
   3 -5
   13:48, 22 ное 2014
   какво е свършила общината за тези фирми освен да извива ръце? никакво плащане на тази община ,щото всеки удобен момент ще идат пак я на Велинград или още по лошо в Турция да ни докарат "инвестиции" от там
 • 5
  12
  123
  8 0
  20:56, 22 ное 2014
  Поредната писана простотия. Във Велинград всички са си платили, а не са харчили общински пари.

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини