Трамвай и автобус се удариха в София, има пострадали

Трамвай по линия №10 и автобус от градския транспорт по линия 72 са се ударили на кръстовището на бул. “Евлоги Георгиев“ и бул. “Драган Цанков“ в София.
При удара трамваят се е наклонил. Потрошени са прозорците на автобуса. При катастрофата няма жертви, седем са пострадалите, съобщи БНР.

Според очевидци, автобусът е преминал кръстовището на червен светофар и е отнел предимството на трамвая, който се е движил към ул. "Граф Игнатиев". Самият шофьор твърди, че спирачките на автобуса са отказали. Взетата му на място алкохолна проба е отрицателна. По неофициална информация водачът на автобуса е с 3-месечен стаж.

"Стоя и се кръстя и не смея да си тръгна, защото аз трябваше да съм в този трамвай. Просто го изпуснах за малко и изчаках следващия. Чух трясък и пищене „О, Боже“, разказа уплашена свидетелка пред bTV.

Директорът на КАТ-София Тенчо Тенев заяви, че предстои да бъдат иззети видеозаписите от камерите на кръстовището, за да се види какво точно се е случило.

Kран на Центъра за градска мобилност изправи трамвая. Друг кран изтегли автобуса.

Седем души са пострадали при катастрофата, каза за БТА заместник-директорът на Центъра за спешна медицинска помощ София-град д-р Светла Богданова. Сред тях е и ватманката, която е с контузия на гръдния кош.

Трима от пострадалите са били закарани в "Пирогов", а другите четирима - във Военномедицинска академия, уточни д-р Богданова. По думите й, всички пострадали са с натъртвания и леки контузии.

От пресцентъра на Министерство на здравеопазването съобщиха, че сигналът за катастрофата е подаден в Центъра за спешна помощ София-град в 10.54 от телефон 112.

В 10:59 ч. първите три от седем екипа на ЦСМП са пристигнали на мястото на инцидента.

Транспортираните в "Пирогов" са три жени - на 72, на 60 и на 58 години. Две от тях са с навяхвания и след преглед и манипулации ще бъдат изписани, а 72-годишната жена ще остане, тъй като трябва да бъдат направени изследвания и преглед на тазовите кости.

На мястото на инцидента е бил и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, който е в непрестанен контакт с директорите на лечебните заведения, които са хоспитализирали пострадалите.

Движението по бул. "Евлоги Георгиев" в столицата, което бе спряно за около два часа, вече е възстановено.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини