Вучков: Ще предложа корекции в закона на МВР

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков заяви в предаването на БНР "Преди всички", че МВР ще има трима заместник-министри. Не мога да кажа дали ще има приемственост, или ще бъде изцяло обновен политическият кабинет. Определящи ще бъдат моята дума и решението на премиера.

Нов закон за МВР няма да предлагам. Може да се направят корекции. Ще предложа да има Главна дирекция "Национална полиция". ГДБОБ също трябва да е в МВР, смята Вучков.

Ще бъда енергичен ръководител, ще се опитам да убедя Народното събрание, че президентът трябва да назначава с указ главния секретар. Ще продължа да работя със сегашния главен секретар Светлозар Лазаров, нямам избор, но според мен ръководството трябва да бъде допълнено с нови хора, има нужда от освежаване там.

Главният секретар на МВР и председателят на ДАНС – трябва да отговарят на условия. Самата процедура гарантира, че няма случайни хора да попаднат там.

Нямам намерение обезщетенията на полицаите при на пускане на работа да се премахнат. Не знам откъде тръгна това. Вучков каза, че ще настоява за уеднаквяване на принципите за кандидатстване, израстване в службата и заплащане на специализираната администрация във всички звена от системата за сигурност.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини