Бойците Емил Сталев и Милуш Драганов се завръщат с медали от СК в Япония

Милуш Драганов е втори отдясно налява, зад него отляво е Емил Сталев

Емил Сталев отново остана на крачка от върха и се връща с втора световна вицешампионска титла от Световна Купа по карате киокушин. Този път тя беше в Япония, където преди дни си дадоха среща каратеки от цял свят. Емо служебно загуби в български финал срещу съотборника си в категория до 90 кг Александър Команов. Лекари са му наложили забрана, заради която срещата за световната титла в тази категория не се е играла. Трети при 90-килограмовите отново е българин – Никола Николов.

Още един от спортистите на СК„Шампион“ се завръща с медал –с бронз се окичи  Милуш Драганов.

Макар и да не са златни медалисти, възпитаниците на треньора сенсей Драган Драганов са спортистите от общината с безспорно най- високите постижения и то не само за последните години. До миналата година на почетната стълбичка на световен форум се беше качвала само София Божанова, донесла бронз от световното първенство по лека атлетика на закрито през далечната 1991 година, в дисциплината троен скок.

В българския национален отбор по киокушин, освен двамата първомайци имаше още 10 бойци. Водени от сенсей Христо Христов и сенсей Стилиян Петров, те се представиха отлично и завоюваха общо 8 медала, от които 2 златни, 1 сребърен и 5 бронзови медала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини