Малките бадминтонисти са четвърти на Държавното първенство

Отборът на момчетата по бадминтон до 11 години завоюва престижното четвърто място на Държавния отборен шампионат. Светослав Раев, Георги Манчев, Станимир Терзиев, Христо Костов и Николай Давчев бяха безапелационни срещу връстниците си от Пазарджик, като ги победиха с резултат 5:0. В атракция се превърна двойката на 6-годишния Христо и 8-годишния Станимир, които бяха сред най- малките участници, но надиграха първите си съперници. Далеч по- драматично се развиха нещата с отбора на Русе - малко не достигна на възпитаниците на Илиян Кръстев, за да ги победят. Така момчетата останаха четвърти, като се придвижиха седем позиции напред в крайното класиране спрямо миналата година.

В първия кръг на турнира срещу първомайските момичета се паднаха хасковлийки – отборът, който в последствие стана шампион. Калояна Налбантова, Михаела Чепишева, Елеонора Иванова, Ася Симеонова, Нина Николова се бориха мъжки, но загубиха двубоя.

На проведеното през уикенда в Стара Загора първенство взеха участие отбори от 12 български града – София, Русе, Стар Загора, Хасково, Пазарджик, Гълъбово, Севлиево, Димитровград, Оряхово, Разград, Козлодуй и Първомай.

Въпреки, че не успяха да вземат медали, треньорът Кръстев е доволен от представянето на отборите и благодари на всички момичета и момчета, които през лятото са тренирали непрекъснато, всеки ден двуразово. През следващата година всички деца остават в същата възрастова група и се надяват на още по- добро представяне и конкретни резултати.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    77
    777
    5 0
    23:57, 14 окт 2014
    Браво на дечицата.Горе главите-тепърва им предстоят победите.Да не се отчайват.В едно състезание винаги има победители и победени.Това трябва да ги амбицира.
Последни новини