Сидеров: ДПС, РБ и ПФ ще подкрепят ГЕРБ без коалиция

ГЕРБ и ДПС имат договор. ДПС, РБ и Патриотичният фронт ще подкрепят ГЕРБ, но няма да участват в коалиция, прогнозира лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
По данни на ЦИК при 99,95% обработени протоколи за "Атака" са гласували 4,52%
от избирателите и ще имат около 11 депутати, въпреки че до последно повечето социолози прогнозираха, че партията ще остане под чертата.

"Ние сме трета сила като партия, а всички останали имат резултат под 2%, защото са коалиции от няколко формации", заяви Сидеров на пресконференция днес, цитиран от БГНЕС.

Още вчера след изборния ден той изчисли, че всъщност в парламента влизат не 8, а 47 партии - ГЕРБ е коалиция от 4 партии, БСП – от 13 партии, Реформаторите – 7 партии, Патриотичният фронт – 14 партии, ББЦ – 6 партии. По думите му, ако се разделят процентите, излизат по половин процент на партия, така че никоя от тях не го биела. Единствените чисти партии са „Атака”, АБВ и ДПС, подчерта националистът.

Той сравни българския политически пейзаж с улица от Амстердам, "където жени от витрините се предлагат" и попита - това ли са политическите лидери в България.

"ДПС, РБ и Патриотичния фронт ще подкрепят ГЕРБ, но няма да участват в коалиция. Виждам предвидимо управление. Може да се предвиди, че токът ще стане по-скъп, а животът - по-лош", подчерта Сидеров.

Той обяви, че приоритетите на "Атака" са повишаване доходите на хората и увеличаване на пенсиите.

Според него изборите са нормален процес и няма нищо лошо да се повтарят, защото в момента българите били прекалено изманипулирани, за да се освестят и да вземат правилно решение. Лидерът на "Атака" подчерта като важен показател това, че повече от половината имащи право на глас не са гласували.

По повод коментарите на други партии, че е необходима стабилност, а не нови избори, той попита:

"Каква стабилност ще ми предложат тези, които сега говорят за стабилност? Тези, които го говорят, самите те са милионери, за тях доходите не са проблем. Хората трябва да спрат да избират едни и същи циници".

Лидерът на "Атака" каза, че ако участва в правителство или е премиер веднага ще спре санкциите за Русия, а служебния кабинет определи като "супер зловреден".

По-рано от ГЕРБ обявиха ще опитат да съставят кабинет на малцинството с лидер Бойко Борисов. Ще разговарят с всички останали партии, първо с БСП, но за подкрепа на секторни политики и ако някой им извива - ще се стигне до нови избори напролет.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Za
    ZABOBOL
    5 -1
    17:24, 6 окт 2014
    Ti zashto podkrepi BSP i DPS bez koaliciq?
  • 2
    Ha
    haskovo_1412611842
    4 0
    19:09, 6 окт 2014
    Сидероглу,хайде отивай си в Русия или в Турция! Там ти е мястото- бей миризлив и лъжлив.
  • 3
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    2 0
    21:37, 6 окт 2014
    Воленчо що зяпаш,кат абортирала гугутка бе глупак.от дпс добре че ти наляха процент и половина та да си влезеш до тях.пък и на първан също удариха рамо...
Последни новини