Валери Симеонов: Ще работим за заличаване на ДПС

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че коалицията няма да влиза в диалог с ДПС, което е едно от най-уродливите явления на прехода.
При обработени 99.9% от протоколите на избирателните комисии Патриотичният фронт печели 7.29% от гласовете на избирателите.

На официална пресконференция Валери Симеонов изказа благодарност към всички, които са повярвали и подкрепили коалицията, но допълни, че е нужен опит да се постигне национален консенсус за решаване на обществените проблеми пред обществото и родината. По думите му това са проблеми, които повече не могат да бъдат отлагани.

„Не поставяме никакви условия и сме отворени за диалог. Най-важната задача е да служим на избирателите и да изпълняваме това, за което сме избрани – да работим за родината си. Няма да влизаме в никакъв диалог с ДПС – тя е едно от най-уродливите явления на прехода. Това не е българска партия и тя трябва да бъде заличена“, подчерта съпредседателят на Патриотичния фронт.

Той добави, че ще изолират ДПС с всички възможни конституционни средства – включително забраната на "тази протурска партия".

„Ще искаме забрана на гласуването в Турция или на граждани от Турция. Второто, което ще искаме е задължително гласуване, както и задължителен изпит на български език и чак тогава правото да се гласува. Тези мерки са крайно задължителни, за да се спре цялата тази мащабна покупко-продажба на гласове“, каза още Валери Симеонов, цитиран от "Фокус".

По думите му от Патриотичния фронт ще бъдат бойна опозиция, ако това се наложи.

Другият съпредседател Красимир Каракачанов допълни, че партиите трябва да спрат с "този цирк и маскарад" и да седнат на една маса, за да извадят основните приоритети на нацията.

„Тези приоритети се изразяват в голямата безработица и ниските заплати и пенсии, срива на българската икономика, здравеопазване, демографската криза, корупцията и престъпността, източването на пари от митниците, битовата циганска престъпност. Изборите вчера показаха, че по-голямата част от българския народ не вярва на установената от статуквото политическа класа“, заяви Каракачанов.

Според него политиците трябва да се поучат, а не да се сърдят на изборните резултати, защото гражданите искат нова политика.

„Българските граждани не желаят повече да гласуват за хора, които служат на своите лични интереси. Крайно време е измислените политически различия да бъдат заличени. Мнозинството трябва да бъде съставено като национално отговорно правителство от онези партии, които са готови да се подпишат под една програма за излизане от националната тежка икономическа криза“, каза още Красимир Кракачанов.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ni
    Nina_1412601862
    19 0
    16:23, 6 окт 2014
    Хубави приказки!Дано не ги забравят и не се опиянят и те като "старите кучета"от власта!
  • 2
    St
    stoyan_1412657641
    2 0
    07:52, 7 окт 2014
    Браво,ей тва е българин патриот,долу дпс, вън от българия.
Последни новини