Ограничителен режим за застъпници въведоха в избирателна секция

Да ограничат достъпа на застъпници са решили единодушно членовете на комисията в първа избирателна секция в Първомай. На базата опит от миналия вот, те са преценили, че само по този начин могат да въведат дисциплина и да не допуснат намеса в работата им. Сега наблюдатели и застъпници седят в коридора пред стаята, но имат право да надничат през отворената врата.

В протокола са записани две решения. Едното, че в стаята могат да присъстват само членовете на СИК. Второто е, че протокол се издава само на един представител на партия. Въпреки, че няма решение за присъствието на застъпници по време на вота вътре в стаята, всички те са извън нея. Представители на три политически партии вече минаха през секцията и обясниха на председателя Димитрия Желязкова и членовете, че техните решения са в разрез със Закона, а един от тях се закани да извика  и телевизия, която да направи позорното им решение достояние на цяла България.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    За
    застъпник
    7 -3
    13:01, 5 окт 2014
    Тъпа ГЕРБеро снайперистка уйдорма. Ако си направят труда да отворят Избирателния Кодекс и прочетат алинеите на чл. 120 ще видят , че застъпника има право да присъства в изборното помещение при откриване на изборния ден, през цялото време на гласуване и при приключване на изборния ден и установяване на резултатите от изборите като му се предоставя визуален достъп до работата на комисията.Интересно ще бъде как качени един върху друг 20 застъпника ще гледат през вратата как комисията брои. Да се чуди чиляк да плаче от простотията или да се смее!
  • 2
    Знаете , че лидер се избира най - трудно, но може да го познаем по няколко особености :
    - Не си гледат в краката , когато ходят.
    - Виждат какво се задава зад ъгъла.
    - Спират да правят неща , които носят комфорт само на тях.
    - Капацитет да развиеш отношение с хора различни от теб - биологически , политически , културно и икономически.
    - Обективни и не поддаващи се на лъжата.
  • 3
    Юр
    Юрист
    5 0
    13:16, 5 окт 2014
    Съгласно Избирателния Кодекс ако някой застъпник пречи на работата на комисията Председателя има право след гласуване и отразяване в нарочен протокол да го отстрани от изборното помещение. Но всички и то в повечето секции в Общината това вече е такава простотия, че си заслужава да влезе в книгата ГИНЕС.
    • 02
      0253
      1 -1
      13:59, 5 окт 2014
      на Първомай ли сте юрист
  • 4
    Пр
    проф. Юлиян Вучков
    2 0
    14:49, 5 окт 2014
    "А бе пийте си ги тези хапчета реедоовноо бе мили братя и сестри."
  • 5
    Бу
    Буден
    1 0
    14:51, 5 окт 2014
    Е РИК се е задействала бързо:
    rik17.cik.bg/reshenie/?no=203&date=05.10.2014
Последни новини