8 °C

Разнообразна и богата програма е подготвена за Литературния октомври

Читалищните дейци от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ са подготвили разнообразна и богата програма на Литературните празници през октомври в Първомай. Децата от НУ „Христо Ботев“ ще се срещнат с детския писател Борко Бърборко и карикатуриста Николай Арнаудов. Учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий ще отбележат 180 години от рождението на Любен Каравелов, а единайсетокласниците от СОУ „Проф д-р Асен Златаров“ ще се потопят в романтичната атмосфера на поезията на Павел Матев. Към тях е отправено и предизвикателство – да изберат 3 песни по стихове на поета и да ги посветят на някого.

Гражданите ще имат възможност да се срещнат с Михаил Гръблев радио и телевизионен водещ, автор на книгата „Как да стана радиоводещ“.

През месеца октомври ще бъде проведен и IV Празник на изкуствата. Приятелите на изобразителното изкуство, музиката, танците и театъра ще си дадат среща на 11 октомври в  градския парк.

Ще бъде отделено място и на две специални годишнини. Едната на 31 октомври – 120 години от първото театрална представление. Финалният акорд ще бъде на 3 ноември с отбелязване на 120=тата годишнина на читалищната библиотека.

Акцент и тази година в Литературния октомври ще бъде  връчването на националната награда за проза „Георги Караславов“.

ОБЩИНА ПЪРВОМАЙ
ОБРАЗЦОВО „НЧ СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ-1894Г.- ГР. ПЪРВОМАЙ”

ОРГАНИЗИРАТ

ЛИТЕРАТУРНИ ПРАЗНИЦИ

ПЪРВОМАЙ - 2014

7 ОКТОМВРИ – „ 180 годиниот рождението на Любен Каравелов” – литературна вечер с ученици от ОУ”Кирил и Методий”.

от 10.30 часа

Зала за клубни дейности

9 ОКТОМВРИ - Среща на детския писател Борко Бърборко и карикатуриста Николай Арнаудов с учениците от НУ”Христо Ботев”.

от 11 часа

НУ”Христо Ботев”

17 ОКТОМВРИ – Връчване на Националната литературна награда за проза „Георги Караславов”.

от 18 часа

Ритуална зала

20 ОКТОМВРИ – Литературна вечер „90 години от рождението на Павел Матев” с ученици от 11 клас на СОУ”Проф. д-р Асен Златаров”.

13.30 часа

Кабинет по БЕЛ в СОУ

28 ОКТОМВРИ – Среща с Михаил Гръблев- писател и радиоводещ в Радио Пловдив . Представяне на книгата му „Как да стана радиоводещ”.

18.00 часа

Ритуална зала

31 ОКТОМВРИ – „120 години от първото театрално представление в града” – спектакъл. Награждаване на заслужили театрали.

18.00 часа

Голям салон

4 НОЕМВРИ – „120 години читалищна библиотека” – тематична вечер и презентация. Награждаване с Юбилеен знак на заслужили библиотекари , читатели и спомоществователи.

18.00 часа

Ритуална зала

Всички дейности в Литературен месец - 2014 година са включени в Юбилейните тържества по повод 120 годишнината на читалището

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  77
  77
  0 0
  16:59, 3 окт 2014
  поклон пред жените на снимката. сега нито една от тях вече не е библиотечен работник, имам предвид в непосредствен контакт с читателите, и вярвайте, библиотеката сякаш осиротя...
 • 2
  По
  Почитател
  4 0
  14:50, 4 окт 2014
  Един динозавър ги надживя и още много години ще го гледаме и чуваме за дядо Караславов и неговия харем в читалището.

Хороскоп за 05.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
05 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
05 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
05 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
05 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
05 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
05 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
05 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
05 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
05 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
05 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
05 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
05 апр 2020
Последни новини