Ветерани се окичиха с медали на Балканиадата по лека атлетика

 

Първомайските ветерани - лекоатлети Иван Иванов, инж. Митко Митев и Петър Панайотов завоюваха медали на 24 Балканиада, проведена през миналата седмица в столицата на Румъния – Букурещ.

Два от трите си златни медала бай Иван Фотото завоюва в конкуренция единствено на собствения си дух и желание за победа. Той остана като последен мохикан в групата на 85+ годишните в надпреварата на висок скок и хвърляне на диск, но при копието имаше още 4 съперника. В истинската битка на „бойни старчета“ и там неуморният ентусиаст завоюва трета титла.

В далеч по- голяма конкуренция, при 65+ годишните инж. Митев завърши шести на дистанцията от 5000 м, но на полумаратон – 21 км стана трети и също се заърна медал.

С три златни и един сребърен медала се завърна и първомаеца, о.з. Петър Панайотов. Единствено при мятането на гюлле се намери кой да му отнеме златния медал, но във дисциплините – диск, копие, чук разби съперниците си във възрастовата група 75+.

Състезанията за ветерани се радват на голяма популярност. В Балканиадата взеха участие над 1000 състезатели от 12 страни. България зае трето място в класирането по медали. Приносът на тримата мъже от Първомай е 6 златни и по един сребърен и бронзов медали. България беше представена с лекоатлети от няколко големи клуба в страната – София, Враца, Стар Загора, Варна, Правец и др., а Иван Иванов и инж. Митев самостоятелно поеха организирането и финансирането на участието си. След Балканиадата маратонецът ни сподели, че там всичко е било добре организирано, но е жалко, че българските клубове не поддържат връзка и не са обединени в единен съюз. Това, което най- много е липсвало на всички е добър преводач.

На първо място са домакините от Румъния, на втора позиция е Гърция. По реда на класирането следват Словения, Турция, Сърбия, Хърватска, Молдова, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Република Македония.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини