0 °C

Анна Димчева отваря вратите на "DA" експериментално ателие

Ани Димчева с дизайнерски кецове и рокля

Анна Димчева реализира своя мечта и „DA“ експериментално ателие отваря врати в София. Анна е млад творец, с когото parvoami.net вече ви е срещал. Родена в Първомай, тук тя завършва средното си образование и избира пътя на модния дизайн. Днес се занимава с оригинално облекло, обувки и рисунки върху тях. Сред нещата, които я провокират, се нареждат фотографията и графичният дизайн, но „вдъхновението ми идва отвътре“ – признава тя. Нарича ателието си „експериментално", защото би искала то да се превърне в дом на всички актуални материали и техники, които попаднат пред погледа й. Между снимките ѝ във фейсбук любопитство будят изрисувани холандски налъми. Те са за една сватба  между холандец и българка – разказва Ани- А това е подарък от техния кум, който ми е приятел. Идеята беше да  слеем холандските традиционни обувки с българската традиция, като нарисувам български мотиви върху тях, за да увековечим тази връзка и чрез изкуство създадено за тях!“

На въпроса какво би нарисувала, за да символизира Първомай, отговаря: едно младо цъфтящо дърво, защото откакто го помня моят град се развива, а младо защото има още какво да се надгради!.

В ателието ми тепърва ще се случват интересни нещата-споделя мечтите си младата художничка -сега ще имаме изложена съвместна колекция с дизайнер Милена Нгуен и художника Славейка Аладжова. Нейни са картините на "български моми" , от които създадохме принтове за нашите модели. И разбира се, рисуваните кецове, още рисувани модели и аксесоари.

По време на събитието ще бъде представена марката "DA Sneakers" – ръчно изрисувани кецове, които могат да задоволят всеки вкус. А моделите, които направихме  в сътрудничество с Милена Нгуен са гостувала на благотворителната изложба "One World Week" и  в Лондон през 2013г.

В "DA" експерименталното ателие ще намерят място и интересни творби, модели и играчки на талантливи приятели на Ани, както и на хората, дали живот на проекта „Фабрика за градско изкуство".

Официалното откриване на  „DA“ експерименталното ателие ще бъде на 20 септември от 18 часа, във Фабриката за градско изкуство, намираща се в близост до Сточна гара в София.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ра
  Развит Първомай
  18 -5
  09:51, 19 сеп 2014
  Откакто го помни Първомай се развива, но прави ателието си в София. Ела да спомогнеш за "развитието" на града ни де :)
 • 2
  55
  55
  9 -3
  10:17, 19 сеп 2014
  по-добре за града ни е да си остане там, където е...
 • 3
  An
  ani_1411123089
  10 -7
  13:37, 19 сеп 2014
  А бе много сте тъпи и задръстени вие тука дето си изливате омразата. Това талантливо момичее точно заради факта че Първомай е пълен със задръстеняци отваря ателието си в София. Ако го отвори в тази дупка като Първомай би трябвало да го затвори след първият месец.
 • 4
  Za
  ZABOBOL
  4 -2
  14:00, 19 сеп 2014
  Bravo Anna,komplimenti!Tvoite po-vazrastni predci,a i roditeli sa dali tolkova mnogo za tozi grad/Borisovgrad i Hadji Eles/,che ti e vreme da se razvivash i po-nagore...uspeh!
 • 5
  Н.
  Н. Андреева
  2 0
  16:50, 23 сеп 2014
  Браво, Ани !!!

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини