17 °C

АБВ: Предотвратяването на демографския срив и възраждане на нацията – основен приоритет

Жените от коалиция АБВ отбелязаха деня, в който се чества паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов с хепънинг и детски празник. Десетки кърджалийски майки се събраха в парк Простор с децата си, за да споделят празника, в който отдаваме почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Докато малчуганите се забавляваха, родителите разговаряха по най-важната тема за региона и страната ни – демографския срив.

За нас в АБВ предотвратяването на демографския срив и възраждане на нацията – икономическо, социално, образователно, културно и духовно е основен приоритет, подчерта Трендафил Величков, водач на листата за народни представители от 9-ти МИР – Кърджали. Приватизацията в сферата на социалните дейности през последните 20 години ни доведе до това, днес да сме пред демографска катастрофа, съгласи се той с мнението на майките. За да преодолеем този сериозен проблем, ние от коалиция АБВ предлагаме редица мерки, малка час от които са:

Създаване на държавен орган за изработване и провеждане на политиката за подпомагане на децата, младите хора и семейството;

Насърчаване на младите родители, които работят;

Гъвкаво работно време и облекчено жилищно кредитиране на работещите млади родители;

Въвеждане на семейното подоходно облагане, което да увеличи данъчните отстъпки и стимули за сметка на преките помощи;

Въвеждане на минимална почасова ставка и програма за достигането й до 4 лв. на час на първия етап, на основата на обективни критерии определяне и актуализация;

Подобряване на структурата на професионалното образование – по-тясна връзка с потребностите на пазара на труда. Въвеждане на дуалната система за професионално образование;

Създаване на предпоставки за пълен обхват на децата в системата на средното образование – ефективни стимули и санкции срещу фиктивното посещаване на училище;

Стимулиране на младите хора, които се занимават с наука, иновации, младежко предприемачество, изкуство и култура;

Приоритетна борба с младежката безработица и още много други;

Детските и майчинството да се увеличат, почти невъзможно е да се отглеждат деца с това, което сега получаваме, категорични бяха жените, участващи в срещата. Учебните помагала са непосилно скъпи, допълниха родители на ученици. Не знам да има друга държава, където детските дрехи и обувки да са по-скъпи от тези за възрастните, отсече млада жена. Майките разказаха редица абсурдни ситуации, в които попадат ежедневно. Няма как да се съгласим, че е нормално заради 56 стотинки надвишаване на определения доход, семейства с недостатъчни доходи да бъдат лишавани от социално подпомагане, коментира Величков по повод проблем, който сподели на срещата млада жена. Няма как да се съгласим майките да бъдат посочвани с пръст като престъпници и да връщат пари, както се случи при Симеон Дянков, подчерта още водачът на листата на АБВ. Повишаване качеството на живот е главна тема за нас, подчерта Величков. За да постигнем достоен живот за всеки български гражданин в програмата си АБВ предвижда още редица мерки, като безплатно здравеопазване на децата и техните майки и на бременните; подобряване на профилактиката – включително чрез задължителни и безплатни прегледи, като санкциите за неявяване на подобни прегледи нарастват; качествено образование и научни постижения; социална и пенсионна политики; развитие на потенциала на младите хора и др., посочи Трендафил Величков.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
05 юни 2020
Последни новини