10 °C

АБВ: Предотвратяването на демографския срив и възраждане на нацията – основен приоритет

Жените от коалиция АБВ отбелязаха деня, в който се чества паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов с хепънинг и детски празник. Десетки кърджалийски майки се събраха в парк Простор с децата си, за да споделят празника, в който отдаваме почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Докато малчуганите се забавляваха, родителите разговаряха по най-важната тема за региона и страната ни – демографския срив.

За нас в АБВ предотвратяването на демографския срив и възраждане на нацията – икономическо, социално, образователно, културно и духовно е основен приоритет, подчерта Трендафил Величков, водач на листата за народни представители от 9-ти МИР – Кърджали. Приватизацията в сферата на социалните дейности през последните 20 години ни доведе до това, днес да сме пред демографска катастрофа, съгласи се той с мнението на майките. За да преодолеем този сериозен проблем, ние от коалиция АБВ предлагаме редица мерки, малка час от които са:

Създаване на държавен орган за изработване и провеждане на политиката за подпомагане на децата, младите хора и семейството;

Насърчаване на младите родители, които работят;

Гъвкаво работно време и облекчено жилищно кредитиране на работещите млади родители;

Въвеждане на семейното подоходно облагане, което да увеличи данъчните отстъпки и стимули за сметка на преките помощи;

Въвеждане на минимална почасова ставка и програма за достигането й до 4 лв. на час на първия етап, на основата на обективни критерии определяне и актуализация;

Подобряване на структурата на професионалното образование – по-тясна връзка с потребностите на пазара на труда. Въвеждане на дуалната система за професионално образование;

Създаване на предпоставки за пълен обхват на децата в системата на средното образование – ефективни стимули и санкции срещу фиктивното посещаване на училище;

Стимулиране на младите хора, които се занимават с наука, иновации, младежко предприемачество, изкуство и култура;

Приоритетна борба с младежката безработица и още много други;

Детските и майчинството да се увеличат, почти невъзможно е да се отглеждат деца с това, което сега получаваме, категорични бяха жените, участващи в срещата. Учебните помагала са непосилно скъпи, допълниха родители на ученици. Не знам да има друга държава, където детските дрехи и обувки да са по-скъпи от тези за възрастните, отсече млада жена. Майките разказаха редица абсурдни ситуации, в които попадат ежедневно. Няма как да се съгласим, че е нормално заради 56 стотинки надвишаване на определения доход, семейства с недостатъчни доходи да бъдат лишавани от социално подпомагане, коментира Величков по повод проблем, който сподели на срещата млада жена. Няма как да се съгласим майките да бъдат посочвани с пръст като престъпници и да връщат пари, както се случи при Симеон Дянков, подчерта още водачът на листата на АБВ. Повишаване качеството на живот е главна тема за нас, подчерта Величков. За да постигнем достоен живот за всеки български гражданин в програмата си АБВ предвижда още редица мерки, като безплатно здравеопазване на децата и техните майки и на бременните; подобряване на профилактиката – включително чрез задължителни и безплатни прегледи, като санкциите за неявяване на подобни прегледи нарастват; качествено образование и научни постижения; социална и пенсионна политики; развитие на потенциала на младите хора и др., посочи Трендафил Величков.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
19 окт 2019
Последни новини