Майки изоставят по 3 деца на ден. Преглед на печата

"24 часа"

Mapeшĸи ocтaнa бeз излaз нa 1-a линия в плeнapнaтa зaлa

Peмoнтиpaт бyлeвapдитe "Дoндyĸoв", "Бългapия", "Цapигpaдcĸo шoce", "Moнтeвидeo", "T. Kaблeшĸoв", "Шипчeнcĸи пpoxoд", "Πpaгa" и yл. "Гpaф Игнaтиeв"

Πoнe oceм тaпи щe имa пo ocнoвни бyлeвapди в Coфия тoвa лятo. Cтoличнaтa oбщинa щe инвecтиpa oбщo 71 млн. лв. в тpaнcпopтнa инфpacтpyĸтypa тaзи гoдинa. Πъpвo peмoнтитe щe зaпoчнaт oт бyл. "Дoндyĸoв", и тo oщe oт 1 юни.

"Труд"

Прокурорки на 6 ракии и 2 уискита в работно време

Бeз мяcтo нa пъpвия peд в плeнapнaтa зaлa ocтaвa пapлaмeнтapнaтa гpyпaтa нa "Boля", нayчи "24 чaca".

Taĸoвa бe и пъpвoнaчaлнoтo paзпpeдeлeниe нa мecтaтa. Bъв втopниĸ oбaчe двe дeпyтaтĸи oт фopмaциятa нa бизнecмeнa Beceлин Mapeшĸи ca пpeдявили пpeтeнции зa 2 мecтa нa пъpвитe бaнĸи, ĸaтo eднoтo дa e зaпaзeнo зa тexния лидep. Toвa дa нe ви e пъpвa линия нa плaжa, ĸoмeнтиpaли oбaчe дeпyтaти oт "Oбeднинeни пaтpиoти" нa cpeщaтa, ĸoятo ce пpoвeлa пpи coчeния зa бъдeщ пpeдceдaтeл нa 44-oтo HC Димитъp Глaвчeв oт ГEPБ.

"Стандарт"

Доходи, родолюбие, сигурност

Доходи, родолюбие, сигурност - това са ключовите думи в управленската програма на кабинета "Борисов 3". ГЕРБ и "Обединените патриоти" подписаха вчера документа. Той предвижда след 4 години минималната работна заплата да е 650 лв., а средната - 1500 лв. Увеличението на пенсиите започва веднага. От 1 юли минималните стават 180 лв., от 1 октомври - 200 лв. Всички пенсии, отпуснати до 2010 г., пък ще бъдат преизчислени със средния осигурителен доход за 2009 г.

Образованието става стратегически национален приоритет. "Родолюбието в образователната система трябва да бъде основа за възпитание и извисяване на българския дух, средство за формиране на чувство за солидарност в обществото и привързаност към родината", пише в програмата. В секторите отбрана и сигурност се предвижда военно обучение в училищата, 2% от БВП за отбрана и патрулка във всяко село. "Монитор"

Майки изоставят по 3 деца на ден

Средно по 3 майки на ден изоставят детето си, показват данни на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД). През 2016 г. социалните служители са работили по 4056 случая за превенция на изоставянето, като 1141 са били неуспешни и децата са зарязани на грижата на държавата. При останалите 2915 случая социалните са успели да разубедят майките да се откажат от хлапетата си.

"Сега"

Сделката за властта - пенсии срещу данъци

Сделката за новото правителство на България е изградена на два големи компромиса. ГЕРБ е отстъпила за пенсиите и заплатите, а "Обединените патриоти" - за данъците. Това става ясно от стикованата програма на бъдещото управление, наречена амбициозно "България 17-21".

В 21-страничния документ за следващите 4 г. е записано категорично, че данъчни експерименти няма да има и ще продължи да действа сегашната система на облагане.

"Дума"

Шест месеца крили за урана в Хасково

Шест месеца са били крити резултатите от пробите на питейната вода в Хасково. Още през октомври 2016 г. е станало ясно, че тя е замърсена с уран и алфа-активност. Едва на 4 април т.г. от Басейновата дирекция в Пловдив са съобщили на Регионалната здравна инспекция в Хасково за завишените стойности.

Пробите, взети през септември, са показали 3 пъти завишение на стойностите на уран. На 9 ноември в централна лаборатория в София са отчетени 13 пъти завишение на общата радиоактивност на водата. Хората обаче научиха за замърсяването едва този вторник.

"Капитал дейли"

ГЕРБ и "Обединени патриоти" обявиха програмата си "България 17-21"

Присъединяване на България към Шенген, запазване на валутния борд до присъединяването на страната към Единния банков съюз и еврозоната, достигане на 650 лв. минимална работна заплата и 1500 лв. средна заплата в рамките на мандата и увеличение на минималната пенсия на 200 лв. Това са част от приоритетите в програмата за бъдещото управление на ГЕРБ и "Обединени патриоти", които бяха обявени днес в парламента.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини