40 °C

Бисер Петков остава министър на труда и социалната политика

Винаги сме работили прекрасно със семействата на деца с увреждания и заради исканията им оставям Бисер Петков като министър на труда и социалната политика. Това заяви пред журналисти в Измир министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът подчерта, че социалният министър, който подаде оставка вчера, се справя добре, но е факт, че заради проблеми в социалната сфера един след друг се появяват палаткови лагери с протесриращи. "Не мога да гледам това, при положение, че за социална политика през 2018 г. са дадени много повече пари, отколкото в бюджета за 2016 или 2017 г.", коментира Борисов. Премиерът припомни, че с над 80 млн. лв. повече са средствата, заделени за социални дейности през настоящата година. "Щом протестиращите могат да работят с него - да работят. Сега, ако сложим нов министър, ще има конфликт. Всички сме добронамерени и целта е въпросът да бъде решен", категоричен бе премиерът.

Бойко Борисов заяви още, че очаква съвместни конкретни предложения за решение на проблемите от страна на Бисер Петков и протестиращите.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Дя
  Дядо Щукар -зоодоброволец
  2 0
  15:04, 12 юни 2018
  Ето още една Теменушка Петкова да бъда ли да не бъда ли Ами щом не си в състояние да оправиш нещата и си подал оставка напусни и бъди с достойнство Но сладко е министерстването --пари лицемерие коли рушвети мадами и хиляди други екстри Как да се откажеж---- Мижитурки
Последни новини