Отпуснаха ни малко пари за възстановяване на инфраструктурата

Мостът в Крушево е опасен за преминаващите го от години

Община Първомай е между пострадалите от дъждовете общини в област Пловдив, които ще получат средства за възстановяване на инфраструктура след падналите обилни дъждове. За цяла Пловдивска област са отпуснати 2 363 875 лв,като от тях 1,1 млн. лв са за реконструкцията на моста над река Марица по бул. „Васил Априлов“. Останалите малко повече от 1,2 млн. лв са за 20 обекта от 5 общини – Първомай, Карлово, Родопи, Сопот и Хисаря. Парите се отпускат от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС и са предназначени за овладяване и преодоляване на последиците от наводненията на територията на страната.

Община Първомай кандидатства за около 1,5 млн лева, от които една част за реконструкция на моста в село Крушево, 3 мостчета във Виница, укрепване на подпорна стена в село Буково и др.. За сега не е ясно кой от всичките обекти ще бъде ремонтиран и на каква стойност.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Въ
    въпрос
    22 -2
    15:42, 16 сеп 2014
    Няма пари за пътища и мостове, а колко пари ще се пропилеят за предстоящите избори,за купуване на гласове ,за кебапчета ,за знаменца и листчета пълни с глупави празнословни обещания?Ех, народе ,народеее много има да теглиш!
  • 2
    34
    345
    7 -2
    17:56, 16 сеп 2014
    А мостът на Поройна кога?
Последни новини