ДПС Смолян номинира за депутати Доган и Местан

25 имена бяха номинирани за депутати в следващото НС  от областния съвет на ДПС – Смолян на  заседание на областната структура, което се проведе вчера в Рудозем. 

С  десет номинации, включително и от областният съвет са предложени д-р  Ахмед  Доган – почетен председател на ДПС,  Лютви Местан – председател на ДПС и секретаря  на ЦОБ на ДПС и депутат в 42 НС от Смолянско  Мустафа Карадайъ.

„Съгласно указанията,  областният съвет на ДПС не подрежда листата, а дава становище за нейната конфигурация.  Всички номинирани са подредени по азбучен ред и са изпратени в Централния предизборен щаб на ДПС, където съвместно с Областния предизборен щаб  ще  се  подреди  листата, както по имена, така и по общини“,  коментира областният председател на ДПС в Смолянско Салих Аршински.

 „Останалите имена от гледна точка на коректност и спазване на демократичността на процедурите на този етап няма да се коментират“,  добави Аршински.

Ден по-рано обаче, на откриването на спортен център в Рудозем в петък,  зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов коменриа , че се очакват  нови имена, тъй като ДПС винаги е поддържала баланс между приемственост и нови хора, но уточни, че проблемът е на кое място ще бъдат новите хора.

Той не отрече, че Делян Пеевскисъщо е сред номинираните имена от организациите в Пазарджик и Стара Загора , но листите ще бъдат редени от Централния предизборен и не уточни дали Пеевски   ще попадне на неизбираемо място.  Допълни обаче, че не вижда причина, той да бъде извън избираемата зона на листата.

Имамов заяви още, че програма минимум на ДПС за парламентарния вот е 40 депутатски места в бъдещото Народно събрание.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини