Хейг подава оставка. Рокади в Обединеното кралство

В британското правителство са в ход кадрови промени. Поне 12 висши поста ще се овакантят, според информация на BBC. Рокадата в коалиционното правителство на консерваторите и либералните демократи е последната преди парламентарните избори догодина.

Вече е известно името на новия министър на външните работи на Обединеното кралство. Мястото на Уилям Хейг зае досегашният министър на отбраната Филип Хамънд.  Хейг остава лидер на Камарата на общините.

Британският премиер Дайвид Камерън съобщи името на новия министър на отбраната - Майкъл Фалън, досега  министър на енергетиката и развитието на бизнеса. Във Великобритания е известен като яростен евроскептик, като в тази връзка дори предложи Консервативната партия да се бори за излизането на страната от Евросъюза.

Уилям Хейг направи изказване, че няма да се кандидатира на парламентарните избори във Великобритания през май догодина. Той е депутат в долната камара от 26 години.

„От май 2015 г., след един толкова дълъг период в политиката, искам да се захвана с много други неща, с които  винаги съм искал да се занимавам", написа Хейг. Той допълни, че  „обновлението в политиката е нещо добро и заемането на един пост не е цел само по себе си".

Хейг бе външен министър на Великобритания от 2010 г. Лидерът на Камарата на общините е с ранг на министър и е член на правителството. Агенциите определят оставката на Уилям Хейг като изненадваща.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини