Катастрофа в московското метро. 16 убити, стотици ранени

Най-малко 16 души загинаха, над 120 са ранените при авария в Московското метро. Във вторник, 15 юли на участък от Арбатско-Покровската линия влак е направил аварийно спиране и е дерайлирал между станции "Славянский бульвар" и "Парк Победы". По предварителни данни причината е рязък скок в напрежението.

Инцидентът е станал в 8:39 утра на 200 метра от станция "Славянский бульвар". Композицията идваща от центъра на Москва рязко спряла и излезла от релсите.  Хората буквално се ралетели и изпопадали един върху друг, според разкази на очевидци. Изгаснала светлината, имало искра и дим, според разсказа на пътуващ.  По неговите думи хората останали дълго блокирани и се измъкнали по чудо.

След 6 минути  в 08:45 пристигнали първите пожарни и започнала евакуацията на стотиците хора от тунела. имало е ранени, затиснати от метални конструкция.

На място са четири въртолета БК-117, два въртолета БО-105, един въртолет Ми-8 и въртолет Ка-32. Те транспортират ранените в московските болници, съобщи ИТАР-ТАСС. Броят на пострадалите до този момент според различни източници е от 50 до 400. според здравната служба лекарска помощ са получили 149 души, 106 от които са хоспитализирани в 14 болници. Голяма част са в тежко състояние.

Информацията за загиналите е противоречива. По последни данни жертвите са 16. Сред тях е и машинистът.

      
 
 
      
  
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини