Стрелецът от Маджарово показа къде е скрил пистолета, с който бе убит Назми

Петър Петков бе оставен за постоянно в ареста

Оръжието, с което Петър Петков простреля смъртоносно в главата Назми Шериф от Маджарово, е открито вчера в късния следобед, научи Haskovo.net. Веднага след инцидента в неделя стрелецът скрил двуцевния пистолет-самоделка в барака в имота си и заминал за Хасково. По-късно той бе арестуван пред блока му в квартал „Бадема“.

Пред разследващите Петър признал, че е стрелял с пистолета, но нямал намерение да убива маджаровеца. Двамата мъже се спречкали, тъй като стадото крави на Назми влизало в имота на Петър. Двамата съседи редовно се карали и за границата на имотите си и мястото на колчетата, които ги разделяли.

Простреляният Назми бе транспортиран в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“, където медиците няколко дни се бориха за живота му. Мъжът обаче издъхна в сряда рано сутринта. Същият ден Хасковският окръжен съд остави Петър за постоянно в ареста, въпреки че оръжието на престъплението все още не бе открито.

Според прокуратурата срещу хасковлията ще бъде повдигнато обвинение за убийство, а не както бяха първоначалните формулировки за опит за убийство. И държавното обвинение, и защитатанямаха данни Петър да е бил нападнат от съседа си и да е бил принуден да се отбранява. При избухналия скандал Назми обиждал Петков, но не му посягал. Самият Петков пък отказа да разговаря с репортери и да представи своя версия за случилото се на 6 юли.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини