14 °C

Мария Сребрева - носител на Златаровска награда

Мария Сребрева е тазгодишният носител на Златаровска награда. Тя ѝ беше връчена по време на церемонията за раздаване на дипломите на Випуск 2014 на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Учители, ученици и родителите направиха равносметка на постиженията през годините, удовлетворени от резултатите, показани на зрелостните изпити.

Директорът на училището – Елена Иванова се обърна с кратко приветствие към абитуриентите.

Шестима отличници получиха плакети и грамоти за високи постижения – Мария Сребрева, Татяна Геновска, Соня Ситнова, Здравко Запрянов, Мария Налбантова и Мария Трендафилова.

Преди да връчи традиционната Златаровска награда, г-жа Иванова прочете част от дългия списък с постижения и успехи на Мария Сребрева – участие в 7 национални олимпиади и много състезания по информационни технологии, победител в националния конкурс „Млади таланти 2013“, представила училището и България на проведеното в Абу Даби Световно младежко изложение „ International EXPO Science”. Мария Сребрева има възможност да избира между два университета, в които вече е приета да следва – Югозападен и Пловдивски, но тя се е устремила към СУ и специалността логопед.

Не „сбогом“, а „довиждане“ на своите учители каза носителката на наградата и от името на съучениците си обеща да се връща в училище.

Пеньо Запрянов, представлявайки Globul и „Офисите“ връчи на изявени в различни области ученици –  спорт, изкуство и наука, устройство и платен достъп до мобилен интернет за една година.

Вечерта продължи на скромен коктейл в ресторант „Стремон“, на който присъстващите взаимно си простиха за съпътстващите пътя им грешки, благодариха за положените усилия.

Всички ученици ще продължат образованието си в университети.

Теодора Кирякова

Изявените отличници: Мария Трендафилова, Соня Ситнова, Мария Налбантова, Мария Сребрева, Здравко Запрянов и Татяна Геновска
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
28 сеп 2020
Последни новини