Мария Сребрева - носител на Златаровска награда

Мария Сребрева е тазгодишният носител на Златаровска награда. Тя ѝ беше връчена по време на церемонията за раздаване на дипломите на Випуск 2014 на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Учители, ученици и родителите направиха равносметка на постиженията през годините, удовлетворени от резултатите, показани на зрелостните изпити.

Директорът на училището – Елена Иванова се обърна с кратко приветствие към абитуриентите.

Шестима отличници получиха плакети и грамоти за високи постижения – Мария Сребрева, Татяна Геновска, Соня Ситнова, Здравко Запрянов, Мария Налбантова и Мария Трендафилова.

Преди да връчи традиционната Златаровска награда, г-жа Иванова прочете част от дългия списък с постижения и успехи на Мария Сребрева – участие в 7 национални олимпиади и много състезания по информационни технологии, победител в националния конкурс „Млади таланти 2013“, представила училището и България на проведеното в Абу Даби Световно младежко изложение „ International EXPO Science”. Мария Сребрева има възможност да избира между два университета, в които вече е приета да следва – Югозападен и Пловдивски, но тя се е устремила към СУ и специалността логопед.

Не „сбогом“, а „довиждане“ на своите учители каза носителката на наградата и от името на съучениците си обеща да се връща в училище.

Пеньо Запрянов, представлявайки Globul и „Офисите“ връчи на изявени в различни области ученици –  спорт, изкуство и наука, устройство и платен достъп до мобилен интернет за една година.

Вечерта продължи на скромен коктейл в ресторант „Стремон“, на който присъстващите взаимно си простиха за съпътстващите пътя им грешки, благодариха за положените усилия.

Всички ученици ще продължат образованието си в университети.

Теодора Кирякова

Изявените отличници: Мария Трендафилова, Соня Ситнова, Мария Налбантова, Мария Сребрева, Здравко Запрянов и Татяна Геновска
Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини