"Клуб "Щастие" зарадва публиката в Дебър

Самодейният театрален колектив при НЧ „Пробуда” – Дебър постави „Клуб „Щастие“ по  Денко Неделчев. Режисьор на постановката е Мария Танева. Премиерата премина при изключителен интерес от страна на местните зрители. Малки и големи се стекоха в салона за ежегодната си среща с театъра и за пореден път останаха очаровани от образите, в които се превъплътиха на актьорите на сцената.

„Клуб „Щастие“ е забавна история, в която има продавач на щастие и наивници. Една пиеса, в която един танц може да преобърне нещата.  Жечка Мущанова в ролята на г-жа Берта търси своето щастие и наивно вярва на готовият да се възползва от това Танаников (Йордан Андреев)  и съратничката му Комитска (Дафинка Петрова). Подвластни на продажбата на щастие са досадната съседката на Берта – Мими (Кремена Трендафилова) и братовчедът ѝ Изрядов (Кирил Стоилов), Винаров – Петър Петров – „пиендрош, който пие защото има“. В наличност е дори  заместник- министър (Славчо Янчевски). Той си поръчва любовта на народа, за която трябва да плати със скъпа за него вила. Мошеникът е разкрит и само един валс го спасява от разочарованите и излъганите.

 Много поздравления и цветя получиха актьорите. Кметът Папазов и самодейците от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ също изпратиха кошници за театралите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини